27.8.17

Východ slunce nad Písečákem a Žabakorem

Proměnlivé počasí posledních dní přeje opět nádherným východům a západům slunce.Kdysi jsem mohla fotit východy slunce nad Kozákovem přímo z okna,ale stromy před domem se hodně rozrostly a dávají jenom tušit,jaký bude východ slunce.Tentokrát se za stromy objevila velká oranžová koule.Nápad vyrazit na kole se změnil v čin.Naházela jsem na sebe teplejší oblečení,bylo osm stupňů,popadla brašnu s foťákem seběhla dolů do kočárkárny pro kolo a vyrazila směr Malý a Velký Písečák.Tady budu mít východ slunce jako na dlani.Bylo šest hodin.
Na parkovišti u Malého Písečáku stalo dost aut,hlavně rybářů a dokonce u Velkého Písečáku,kde je soukromý kemp bylo pár stanů.Kdysi jsme se sem jezdili hodně koupat,voda je bohužel poslední roky špinavá a už bych do ni nevlezla.



 










Po cestě zahlédnu v dálce pasoucí se srnky.Měním objektiv za 200mm vzdálenost,ale i to je na pořádné přiblížení málo.Jedu se ještě podívat k rybníku Žabakor,který je vzdálen cca 3 km.



Tady je už slunce v mracích a jeho zbytky osvětlují vodní hladinu zvláštním žlutým nádechem.Vzdálený břeh je zahalen v ranní mlze.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení