26.7.18

Botanicus v Ostré

Další zajímavost,kterou jsme při návštěvě u mé sestry navštívili byl Botanicus v Ostré u Lysé nad Labem.Je to středověká vesnička s ukázkou středověkých řemesel,které byly nezbytnou součástí života našich předků. Obklopena je velkou zahradou s okrasnými a užitkovými rostlinami.Rostliny jsou pěstované v ekologických zahradách,které slouží i jako vzdělávací a odpočinkové.Produkce je výhradně ekologická,bez použití průmyslových hnojiv,chemických postřiků a stimulátorů.  Je to i kouzelné místo,plné zeleně k odpočinku a vydovádění dětí.Chyběly mi tu vnučky a slíbila jsem si,že si tady návštěvu s něma zopakujeme.

U vstupu do areálu jsme si vyměnili peníze za groše.Lze si zde nakoupit různé tradiční výrobky,pochutiny,přírodní Bio kosmetiku a navštívit místní krčmu s různými specialitami.



Ve vesničce je pestrý soubor staveb-dřevník,truhlárna,řezbářství,provaznictví,kamenictví,dílna košíčkářů,hrnčíře a dráteníka,kovárna a loutkářova dílna.Můžete si tu vyrobit svíčku,odrátovat kamínek,zhotovit keramický hrnek,vyrobit mýdlo,lněný provaz,ruční papír a rýžovat zlato.

Vzhledem k tomu,že ač všední den,bylo zde hodně lidí a to nerada fotím.Tak jsem možná všechno nenafotila a omlouvám se lidem,kteří jsou na fotkách.







Je tu i malá ZOO









Hodovnu jsme nenavštívili,třeba někdy příště, ráda bych ochutnala nějakou místní specialitu.Na oběd jsme si dojeli do Čelákovic,do restaurace,kterou už známe a kde si vždycky pochutnáme.


A vstupujeme do zahrad.Slunce je ostré a zrovna tak i zeleň,která nás naprosto pohlcuje.
Nádherná zelená oáza.





























Levandule - a tady je motýlkovo











Bylo by to zde na celý den,ale slunce nemilosrdně pálí a tak mizíme někam do chládku.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení