1.5.19

Obec Mužský

Na prvního máje jsme odpoledne vyrazili jako každý rok za rozkvetlou třešní kousek za Mužský.Je tady celý sad,bohužel už odkvetlý.Nijak mě to nevadilo,hned naproti kvetly jabloně,tak jsme se šli projít tam.
Kousek je vrch Mužský,kam se už nějakou dobu chystám,ale vždy,když tu jsme není žádná viditelnost.Byli jsme na něm naposledy s vnoučatama a vidět nikam nebylo a tak si počkám až bude lepší počasí a viditelnost.



Jabloňový sad







Kousek dál na břehu je hodně bílých kvítků,když přijdu blíž zjistím,že to kvetou jahůdky.



Jdeme se projít po obci Mužský.Je to malá vesnička v okrese Mladá Boleslav a je součástí obce Boseň.Žije zde 26 obyvatel.Nachází se zde roubené chalupy,které jsou od roku 1955 chráněny jako vesnická památková rezervace.Další zajímavostí je kaštanová alej,stromy jsou staré víc,jak 100 let a právě kvetou.







Stará stavení mě baví a ráda je fotím





Roubenky jsou schovaný v zeleni a protože slyším hlasy a vidím auta nechci chodit blíže a fotit.




Křížek s dřevěnou zvonicí





Působí to tady na mě moc pěkně a vůbec by mě nenapadlo,že tady něco tak pěkného najdu.Jezdíme často přes obec Mužský,většinou až k restauraci Na Vyhlídce,odkud je nádherný výhled po okolí a nebo se jdeme projít do lesa.

Malý rybníček,který je plný pulců.



Stavujeme se u mladých na Olšině a když vyjíždíme z obce vidíme tři čápy,jak si kráčí po poli.







Jsou od nás asi sto metrů a tak je chvíli pozorujeme.










Nahoře vyčnívá červená střecha restaurace Na Vyhlídce.Tam jsme kousek byli


Příhrazské skály




Pusu jsem pod rozkvetlou třešní nedostala,ale užila jsem si pěkné odpoledne.
Mějte se moc hezky





Polární chleba

Polární chleba jsem našla na bloggeru Helenky Davidové https://sincerehelena.blogspot.com.kde najdete i recept.Ráda si prohlížím blogy,kde jsou recepty na vaření,pečení návody na háčkování,pletení a různé jiné ruční práce a všechno možné.Jsou pro mě inspirací.A protože jsem všechny ingredience na chleba měla doma,hned jsem se do něj pustila,protože mě baví zkoušet nové věci a tím doma překvapovat.A dobře jsem udělala,že jsem se do chleba pustila.Je moc dobrý a vláčný vydrží i dva dny.Jeden jsem nechala,abych vyzkoušela a byl pořád vláčný.Doporučuji.Příprava je jednoduchá,jako každé kynuté těsto.


Těsto po vykynutí


Chlebíčky se propíchnout vidličkou


Za 10 minut jsou upečené


Pochutnali jsme si.