20.5.17

Okolí Železného Brodu a Suché skály

V pátek bylo teplo jak v létě a proto jsem se rozhodla spojit méně příjemnou návštěvu zubaře v Železném Brodě se zastávkami v jarní přírodě.Dojeli jsme až do Bedřichova v Jizerských horách, které je oblíbeným lyžařských střediskem a v létě výchozím místem pro turistiku a cykloturistiku  po Jizerských horách.Je to malá obec s krásnými horskými chalupami.V obci se nesmí zastavovat,k tomu jsou určená jenom placená parkoviště a tak jsme jí jenom projeli.












 Nad obcí Skuhrov jsou pěkné výhledy po okolí a také na Krkonoše s posledními zbytky sněhu.V dálce jsou opět maličké Trosky.




 Rozhledna Černá studnice




Suché skály







Suché skály jsou dobře přístupné ze silnice vedoucí z Malé Skály do Koberov.Ačkoli jsou lákadlem pro turisty,neexistuje v jejich těsné blízkosti žádná značená cesta.Důvodem je bezpečnost,protože nelze vyloučit pád kamenů vlivem horolezecké činnosti.Strmé dřevěné žebříky mezi skalami byly vybudovány pro horolezce.Mně stačil pohled vzhůru z pevné země.








 Na jedné skále jsme objevili horolezecké lano,ale po horolezcích jsme pátrali marně.





 Železný Brod je malé klidní městečko,které jsem si za poslední roky,co sem jezdím k zubaři docela oblíbila.Leží v údolí řeky Jizery a má něco přes 6 tisíc obyvatel. 






Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení