6.9.17

Jeseníky - Praděd

Před pár lety,než jsem odešla do důchodu jsme si s manželem vždy na podzim dělali týdenní dovolené na horách.V létě jsme dávali přednost moři.Nádherná dovolená byla v Jeseníkách.Ubytování jsme si zajistili v hotelu Paramon v Suché Rudné.Je to malá vesnička s pár staveními,což nám vyhovovalo.Podnikli jsme odtud dost výletů.Počasí nám přálo a některé fotky jsou opravdu krásné a tak je sem budu postupně dávat.



Kaple nejsvětější Trojice v Suché Rudné



Karlova Studánka,kde jsem nechali na parkovišti auto a pokračovali autobusem na Ovčárnu do Malé Morávky.Naším cílem byla nejvyšší hora Jeseníků Praděd 1491 m.




Na Praděd se jde po silnici,která slouží pouze k zásobování.Byl začátek října,modrá obloha a teplota na nule a foukal proti nám celou dobu studený vítr.Zapomněla jsem si čepici a tak mi manžel půjčil jeho kšiltovku.




Po cestě nás provázely nádherný výhledy.Tam někde v dálce je elektrárna Dlouhé stráně,kam se jeden den také vydáme.










Na vrcholu Pradědu je rozhledna,kam se dostanete pouze výtahem.Je vysoká 162 m a vrchol věže je nejvyšší dostupné místo v ČR.Fotit jsem mohla pouze přes sklo a některé snímky moc dobře nedopadly.Hlavně ty,proti sluníčku.V té době jsem měla Olympus,se kterým jsem byla jinak velice spokojená.





Z Pradědu jsme se vydali naučnou stezkou Bílá Opava.Trasa je hodně náročná a byli jsme rádi,že jsme nezvolili výstup na Praděd touto trasou.Je zde mnoho můstků,lávek a dřevěných schodišť.Turisty,kteří stoupali proti nám jsem docela litovala,někteří toho měli opravdu dost.Bílá Opava má na svém toku několik vodopádů,četných kaskád a peřejí.Byl to nádherný výlet.












Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení