5.1.21

Bohémské háčkování

 Knížku Bohémské háčkování jsem dostala k Vánocům od nejmladší vnučky Valinky.Když jsem v ní poprvé listovala a viděla tolik barev,trochu jsem se zarazila.Barvy mám ráda,ale poslední dobu jsem háčkovala do bytu věci se základem šedé,aby se ke všemu hodila.Po prozkoumání jednotlivých návodů jsem si vybrala kulatý polštářek.Mezi svátky jsem si nakoupila přízi všech barev a už jela a hodně mě to bavilo.Uháčkovala jsem jeden polštářek a hned se pustila do nového.Uplatnění najdou na lavici v kuchyňském koutě a nebo na sezení na balkoně.A pokud se budou líbit vnučkám,dám je jim a sobě si uháčkuji nové.

Ještě musím poštářky vypnout a až otevřenou obchody nakoupit látku,výplň a ušít.








Manželovi jsem uháčkovala pod stromeček velký polštář,aby se mu lépe u televize leželo.Ztěžoval si,že všichni mají polštářky,i kočka a on ne.Abych ho trochu ozdobila uháčkovala jsem na něj kytičku.Ta prý ho tlačí do lokte.No,aspoň nebude pořád klimbat.


Vlna zbyla a tak jsem si uháčkovala ještě dvě "hučky" a šálu.Háčkovaných čepic už mám dost,ale unosím je,protože chodím pořád na procházky se psem.


Při vánočním úklidu jsem objevila další knížku o háčkování,kterou jsem si koupila někdy v mládí.Ale moc jsem tehdy neháčkovala,to jsem pořád pletla.Našla jsem i zbytky příze na háčkování a tak, abych neseděla večer jen tak u televize,pustila jsem se do dečky.Není také ještě vypnutá.




Pořád čekám na lepší počasí,abychom mohli někam vycestovat.Má padat opět sníh,na nejvyšším kopci Českého ráje Kozákov pořád není.Poslední dny propršely.Snad nás další dny překvapí a přijde opravdová zima.A když nepřijde,tak ať to rychle uteče a je už jaro.
Mějte hezké lednové dny


18 komentářů:

  1. Jitko, jsi šikovná, háčkovaná dečka se mi líbí moc. Asi také budu muset něco začít, jsem teď nenaložená, nic mně nebaví a budu to muset změnit. Háčkování je dobrý tip ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško, krásně háčkuješ. Nádherné věci jsi vytvořila. Já už mám také jednu čepici a šálu hotovou a už je nosím. Jinak jsem toho také měla do Vánoc uháčkováno docela dost a nabídla jsem to ještě k dárkům oběma snachám a vnučce a všechny větší dečky si rozebraly, tak že si teď háčkuji další pro sebe. Také jsem háčkovala ozdoby na stromeček a i těch jsem jim ještě plno udělala, které si na hned 2. ledna, také odvezly. Marně sháním časopisy a nové vzory. Tak Jituško, ať se dílo daří.

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško nádheráááááááááááááá dečky super mamka také hačkovala já ne ja jsem šila ..

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, stejný sešit mám také a je starý jako Metuzalém. Krásně jsi vše uháčkovala, jsi velmi pilná včelka.Jak píšeš hučky, těch není nikdy dost.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Háčkování našich babiček mám, myslím, v knihovně. Ale nic z toho jsem nedělala, to vím určitě. Háčkovat umím, ale byly to spíše drobné věci na stromek nebo pár deček. Jestli k háčkování někdy sednu, nevím, ale spíš mě baví šití, od doby rouškové jsem zase oprášila šicí stroj a občas ho proženu. ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, to je zase parádní kousků! jsi moc šikovná! Tleskám! Moc se mi líbí sluníčkový polštář, i polštář pro manžela, zimní sety se taky moc povedly! Paráda!!!
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Jituško krásné věci jsi uhačkovala.Já jsem naposled háčkovala vnoučatům rūznę zvířatka a panenky.Vždycky si něco vymysleli.😀😀😀

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško krásné věci jsi uhačkovala.Já jsem naposled háčkovala vnoučatům rūznę zvířatka a panenky.Vždycky si něco vymysleli.😀😀😀

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, vnučka zná, čím Ti udělá radost. Vytvořila jsi pěkné kousky. Čepice se mi moc líbí. U nás dnes začalo chumelit. Snad se sníh udrží. Hned je hezčí pohled z okna. M.

    OdpovědětVymazat
  10. Týýýýýýýýýýý jó Jíťo to je super šikulko ☘ღ ♥ paráda ☘ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Moc se mi líbí ten polštářek pro manžela :) Krásný dáreček jsi dostala od vnučky ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkné věci jsi uháčkovala, jsi šikulka ♥ V pondělí jdu na operaci pravého oka a tak nevím jak budu na počítači. Drž mi pěstě, aby vše dopadlo OK.

    OdpovědětVymazat
  13. Jituš, si moc šikovná, tvá práce nádherná. Vnučka ti dala krásný a užitečný dárek :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty jsi tak šikovná,pilná, aktivní :) Moc obdivuji!
    A než jsem se dostala k napsání komentáře, napadl sníh i tady u nás. Snad chvilku vydrží na pár sněhových procházek.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  15. Panečku Jíťo já Tě obdivuji jsi moc a moc šikovná takovou čapku bych brala aj šálu líbí se mi v této barvě i polštářek pro manžela se povedl klobouk dolů šikulko♥

    OdpovědětVymazat
  16. Jituš, je fajn, že tě to baví. Ať se dílo podaří...domov je hned útulnější. Měj se pěkně, dobrou...♥

    OdpovědětVymazat
  17. Háčkování je pro mě zatím velkou neznámou. Snad se to jednou naučím :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc se mi tvoje výtvory líbí. I to postesknutí manžela, že všichni mají polštářky i kočka. :)
    tak se dočkal i on. :) Jsi šikovná. Já jsem knížky o ručních pracích dala všechny vnučce, která je také takový všeuměl a zajímá se o různé techniky. Nejraději ale šije.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení