11.2.21

Dlask opět zapózoval

 Pořád jsem vyhlížela dlaska a teď mně létají na krmítko hned dva.Nejsou jako třeba sýkorky,které ďobnou a hned jsou pryč.Dlask se usadí na krmítku a ani mu nevadí ostatní ptáčci,nevyhání je.A tak jsem si ho mohla nafotit ze všech stran.Fotografie jsou výřezy,baví mě detaily.Zkoumat barvy,zobák i oči.








Na parapet u mého pokojíčku začala létat pěnkava.Tak jsem ji tam začala sypat slunečnici a na oplátku jsem si ji mohla vyfotit.









Na stromech jsem zahlédla i páreček stehlíků.Možná chodí na krmítko,ale samozřejmě ho pořád nesleduji,tak nemám přehled.



Tyto dny létá na krmítko hodně ptáčků,několikrát za den dosypávám slunečnici i další dobroty určené pro ně.
Mějte hezké dny hlavně ve zdraví.


17 komentářů:

  1. Jitu, krásně jsi ptáčky nafotila. Stehlíka jsem u nás dlouho neviděla, ale pěnkavy jsou tu oba druhy. Krásně ti zapózobal dlask i pěnkava jikavec. Krásné dny Ti přeji .

    OdpovědětVymazat
  2. To je taková krása! Jak to s Járou, děvčata, děláte, že se vám daří takové obrázky? My krmíme, ale fotit je nejde, jak hnu se záclonou, jsou pryč. K nám létá i sojka, brhlík, vrabci, sýkory, nedávno konečně i jedna pěnkavka a občas si na okraj balkonu sedne hrdlička nebo straka, ale tu manžel odhání.
    Ať jich co nejvíce přežije do jara...
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera!Moc krásně jste ptáčky nafotila.K nám na balkon létájí holubi,z druhé strany na okno sem tam sýkorka a to je všechno.Krásné dny a zdravíčko Vám přeji.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, ti pípáci jsou nádherní. Umíš je krásně zachytit, paráda ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš, to jsou nádherné fotoúlovky. 👍👍👍 Můžu jen tiše závidět, protože k nám nelétá kvůli strakám téměř žádný malý ptáček.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Dlask je opravdu krásný, má zajímavý zobáček :) U nás na krmítko lítají většinou jen sýkorky :)

    OdpovědětVymazat
  7. óoooo! Moc krásně se Ti dlask povedl!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Jituš, zachytila jsi je nádherně. Jako do časopisu :-)
    Opatruj se. Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. ahojky Jitka zo sú krásne zábery...vieš spraviť pekné a detailné fotky********************

    OdpovědětVymazat
  10. Jitko, krásné fotky jsi pořídila. Fotit ptáčky se mi letos nedaří, ale spíš nemám moc čas. Ta poslední fotka je parádní.
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
  11. Co jsi mu slíbila Jíťo, že tak krásně pozoval :-) super fotečky. No toho jak mám na blogu bych řekla, že jsem sekla tady u Tebe. pa pěkný večer ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  12. No, páni, Jituško, to je nádhera!
    Já se dneska chystám na výlet - chci dojít na dvorek dosypat krmítko... Raduji se z maličkostí :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné foto, Jituško. K nám létají na krmítko jen sýkorky, i když už jsem je tam dlouho neviděla. Přidám nové lojové kuličky, snad se vrátí. M.

    OdpovědětVymazat
  14. Teda Jitko, to se Ti povedly parádní záběry. Tleskám. K nám teď létají jen sýkorky a kosáci. V létě jsme měli spoustu ptačích návštěvníků, teď o hodně méně, nevím proč. Lenka

    OdpovědětVymazat
  15. Jitko, to je hodný ptáček, že druhé nevyhání a pózovat ho zjevně baví. Povedly se ti krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherné fotky, tak už mám 6 dní druhé oko za sebou, nevím proč, ale tentokrát to bylo hodně bolestivé a druhý den, když mě sundali obvaz jsem nic neviděla. Po prvním oku jsem viděla krásně, jen jsem ho měla šetřit a spíš mě v něm svědilo.V oku mi do čtvrtka řezalo a stále vidím dost špatně. Musím doufat , že to bude dobré. Je hrozné, když si nemohu ani číst.Když jsem v tmavých brýlích, tak celkem ujde být na PC a dívat se na televizi, ale nemohu tu být dlou, pak mi bolí hlava. Děkuji moc za komentíky a přeji hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  17. Jitko tak to je nádherááááááááááááá moc hezké fotečky děkuji za podívánou *********************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení