20.2.22

Konečně Jihlava

 Do Jihlavy jsme se chystali s vnučkou už asi dvakrát.Jednou se cesta zrušila a jednou ji vezl vnuk svým autem.Až došla na nás řada.Nicolka měla jarní prázdniny a v té době měla jet za svoji trenérkou do Jihlavy.Jinak to k ní nemá daleko,protože studuje v Humpolci.Nejela sama vzala sebou i svoji fenku Kiaru,protože ji chtěly děvčata z Fitness poznat.Vyjeli jsme o něco dříve a nakrátko zastavili v Čáslavi a Havlíčkově Brodě,ale ty dám později.Jihlava má 51 tisíc obyvatel.Zaparkovali jsme na Masarykově náměstí.Města moc nevyhledávám,ale na Jihlavu jsem byla zvědavá.V dětství jsme jezdívaly se sestrama s maminkou od tatínkova zaměstnavatele na dovolenou na Vranovskou přehradu.Tenkrát to byla cesta autobusem na celý den.Každou chvíli se něco opravovalo.Jezdily jsme tam několik let a v paměti mně utkvěly zastávky v Čáslavi,Havlíčkově Brodě a v Jihlavě.

Masarykovo náměstí.První dojem byl pěkný.Mám ráda náměstí,kde nejezdí auta.Parkoviště je hned z kraje a docela mě překvapilo,že tu nebyl po druhé hodině odpoledne nějak zvláštní ruch a to byl všední den.Turnov je v tuhle dobu už ucpaný automobily.Náměstí je velké,lemované hezkými domy.

Budova radnice





Kostel sv.Ignáce z Loyoly





Uprostřed náměstí je zajímavé obchodní centrum






Tady to vonělo jarem




Brána Matky Boží je poslední dochovaná brána z původních pěti bran opevnění města.






Morový sloup na náměstí


S Nikolkou na náměstí


Prošli jsme uličky kolem náměstí a nadešel čas odvézt Nicolku s Kiarou do Fitness.A manžel prohlásil,že do města už nepojede jestli mám něco za městem.Je fakt,že dvakrát neposlechl navigaci a odbočil špatně a už jsme se motali.To je potom nervozní.Tak jsem raději mlčela.
Vynahradily mně to památky několik km za Jihlavou.
Mějte hezký začátek týdne




31 komentářů:

  1. Moc hezké fotografie Jitu. Jihlavou jsme projížděli vlakem, ale na procházku městem nebyl čas. Náměstí je tam opravdu krásné. Díky za hezkou podívanou. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, mně se v Jihlavě líbí procházka kolem hradeb, obchoďák na náměstí je podle mne hrozná stavba, tam určitě nepatří, ale u nás se člověk nemůže ničemu divit, manžel zase rád chodívá v Jihlavě do ZOO, pokaždé si to nenechá ujít. Jsem zvědavá, jak to zhodnotí Růženka/Jihlavanka.
    Užili jste si s vnučkou pěknou procházku. Líbí se mi povídání o cestě na dovolenou k Vranovské přehradě. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko,snad se do Jihlavy ještě podivame.Obchoďak se tam vubec nehodí

      Vymazat
  3. Tak zase kousek z Jihlavy. Docela dost už znám z fotek od Růženky. Já byla v tomto městě jenom jednou- mladší syn tady vojákoval. Takže jsme se jednou za ním vypravili na návštěvu. :-)
    Díky za pěkné fotky a měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tento koutek Jihavy také znám, ale v létě, kdy se více vydáváme na cesty. Jihlava se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné fotky, Jihlavu neznám, ale podle fotek vypadá dobře. Stavby krásné, opravdu tam bylo minimum lidí. Ovšem to foto třech děvčat je parádní. Sluší Vám to. ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Take se mi tam libilo,hlavně mesťanske domy.U nas ba severu se nic takoveho nevidi

      Vymazat
  6. krásné fotky Jituško
    měj prima nový týden

    OdpovědětVymazat
  7. Jituško, ráda jsem se podívala do centra Jihlavy, už jsem tam hodně dlouho nebyla. A jak už jsem psala na IG - sluší vám to a Kiara je fešanda :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Na to, že Jihlava je od nás pořádně daleko, docela ji znám. Naposledy jsme tam byli neplánovaně, při návratu z dovolené z Čech jsme si udělali zastávku, vzali pokoj v hotelu u náměstí na dvě noci a město jsme si prohlédli, samozřejmě muzeum, jak jinak, jihlavské podzemí a výstavu obrazů. Je tam vidět, že to bylo kdysi báňské město, i čemuž mám vztah. Večer se na náměstí tancovalo, přímo na dlažbě, na což přítel dodnes vzpomíná - u nás to není zvykem. Poslední fotka je TOP. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepši by bylo tam byt aspoň na dva dny,jenže mame doma kočku a je na mě zavisla

      Vymazat
  9. Moc hezká procházka Jihlavou.

    OdpovědětVymazat
  10. V Jihlavě jsem byla několikrát, hlavně v ZOO s dětmi, krásné fotky a sluší vám to ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško,děkuji.Kdyby bylo vice času do ZOO bych určitě šla

      Vymazat
  11. Jitulko zdravím moc hezké fotečky také to tam znám bydlel tam syn ten co zemřel tak tam jezdím za snachou a vnučkou a ten obchodák tam vůbec nepatří nepasuje to tam , ZOO JE NÁDHERNÁ děkuji za fotečky a hezký den přeji ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško,děkuji.Obchoďak se tam opravdu nehodi

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Jihlavu znám, ale nikdy jsem tam nebyla :-)ale na jaře pojedeme navštívit Haničku, tak se už moc těším. Nádherné fotečky. Opatruj se Jitu a sluší ti to s Natálkou♥

    OdpovědětVymazat
  14. Jituško zdravím, moc děkuji za komentáře. Fotky jako vždy překrásné, moc Vám to sluší ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Jituš,
    děkuji za krásný výlet i fotečky. Jaro nám klepe na dveře, přeji pěkné dny.
    Díky i za komentíky...♥

    OdpovědětVymazat
  16. Jihlavou většinou jen projíždím a vlastně z ní znám jen Zoo. Na procházku po městě coby turista jsem si ještě nenašel čas, takže děkuji za pěknou pozvánku

    OdpovědětVymazat
  17. Take bych chtěla poznat Jihlavu vice,snad bude přiště

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení