4.2.22

Na krmítku

 Než vás vezmu zase do chumelenice,tak jsem nastřádala fotografie ptáčků na krmítku.Je jich čím dál méně.I když třeba o tom ani nevím,krmítko je na lodžii,kde má pokoj syn a tam já už moc nechodím.

Sýkorky létají pravidelně,ale tolik jich už není.Často je na krmítku párek kosů.











Ptáčkové mi dělají pěkný bordel.Občas se objeví tzv.uklízeči,tak jim říkám,kteří sezobou slunečnici na dlažbě.Stejně musím lodžii aspoň 2x denně uklidit.



Sypu jim zrní i vedle krmítka,protože,když zalezou do něj,nemohu je tam fotit.
Pravidelně létá párek dlasků.Ty se nenechají nikým vyrušit a na krmítku vydrží.Nevadí jim ani další strávníci.


Samičku od samce nepoznám,ale tohle by mohla být samička.Je štíhlejší a říkám si,že je to jako u nás doma,hi,hi.Ještě,že mi manžel na blog nechodí.









Tahle sýkorka se usadila na parapetu mého pokoje.Ten den dost mrzlo a měla jsem strach,zda není zraněná a nebo nepřimrzla.Stála jsem u okna a vůbec se nehla,až když jsem zaťukala na okno odlétla.Tak jsem byla ráda.




Stehlík se objevil nečekaně,neměla jsem ani připravený stativ a fotit bez něj je problém.



Sem tam se objeví čížek.Většinou je vidím v korunách stromů u domu,ale takových krmítek mají i sousedé a tak jednou jsou u mě a podruhé jinde.I venku na stromech jsou krmítka.









Létá i samička hýla,sameček,který má výrazně červené bříško sedí na stromě a pozoruje ji.




Létá také zvonek,ale to se mi nepovedla ani jedna fotografie a občas vidím na stromě i pěnkavu.Jenže i kdyby mi přiletěl na krmítko pták ohnivák,tak bych ho pravděpodobně neviděla,protože ptáčky už moc nesleduji.

Mějte hezký pátek a pěkný víkend.

14 komentářů:

  1. Zdravím Jituš, krásná sbírka. Často lituju, že už krmítko nemáme. Manžel nechal lodžii zasklít, kvůli kuřákům. Moc mi focení ptáčků chybí. V případě jsou většinou hodně vysoko a při větším přiblížení také neudržím objektiv v klidu, navíc se mi hledají špatně tak vysoko i pouhým okem a pak mi i překážejí větve při ostření. Letos nemám ani jednoho ptáčka. Na parapetu si asi chtěl v klidu odpočinout v závětří. Moc pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško, to je taková nádhera!
    Moc krásné fotky!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, krásné fotky. Krmítko už také nemáme. Sousedka vedle nás objevila, že se dá venku sušit prádlo i v zimě a vadilo jí, když jí ptáčci sedají na sušák. Myslela jsem, že ho dáme na kuchyňské okno, ale manželův úraz mi plány překazil.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  4. K nám tedy letos ptactvo skoro vůbec nelétá. Zatím jsem snad žádného ptáčka nezahlédla. Ale nepořádek pod krmítkem tedy je, takže zřejmě navečer či večer nebo brzy ráno se tam některý objeví. Ale fotku nemám letos ani jednu.
    Ty jich tedy máš !!!!!!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš u nás je to s ptáčky bídné, nevím kde se poděli. Na začátku zimy lítali, ale teď jsou v krmítkách jenom hrdličky. Dlaska jsem tu letos vůbec neviděla, ani Zvonka. Stehlíku tu lítala hejna, vždycky až v únoru, ale letos zatím a ni jeden. Obvykle jich tu bylo hodně, když hustě sněžilo, ale letos je o sníh u nás nouze. Ale ty máš ptáčky krásně vyfocené. Aspoň u tebe jsem se potěšila. Pohodové dny přeju .-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jitu moc hezké fotografie ptáčků. Ta načepýřená sýkorka modřinka je nemocná. Je to vidět podle ztráty lesku v očích i na peří. Dlaskové se rozeznají podle toho, že samička je světlejší a sameček má více zbarvenou hlavičku do oranžova. Hezké fotografie jsi pořídila. Přeji Ti krásný víkend i když má být škaredě a zase foukat vítr...Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkná sbírka ptáčků a parádní záběry!
    Mě se ptáky fotit nedaří, což moc nechápu, když motýly zvládám. I u nás ptáčků ubylo, ale možná to je tím, že tady letos zatím žádná zima nebyla a mají dostatek krmení ve volné přírodě.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím Jituško to je paráda, hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  9. Jituš, to jsi mě potěšila tak hezkými ptáčky a svými fotografiemi. K nám létalo letos málo ptáčků, až teď se to vylepšilo a létají - nejvíc sýkorky, hrdličky a kosáci, ale i stehlíci, zvonci, sojka... Ráda je pozoruju. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezké fotky. 🙂
    Jituško, přeji pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  11. Týýýý jó to je návštěvníků, každý tam najde svoji dobrůtku. Super ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Jitu, my máme krmítko na zahrádce a museli jsme pověsit ještě "lojové koule". Chodí k nám do krmítka hrdličky a odhánějí ostatní ptáčky. I když je krmítko nízké, pověsí se drápy za okraj a zobou.
    Vyfotila jsi je krasavce nádherně. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ke krmítku se slétá hodně ptáčků Jitu, perfektní fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Máš tam živo u Tebe na krmítku, fotky ptáčku miluji***************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení