6.12.20

Adventní čas

 Čerti k nám do sídliště nezavítali,nevadilo nám to měli jsme svůj vlastní čertovský večer.

Od manžela jsem dostala k svátku krásnou kytku.Je mi vždy líto,když zvadne.




V neděli bylo jako na jaře.Bylo 11 stupňů a sníh zmizel z okolních kopců.Vyjeli jsme ven za betlémy.
Nejdříve na zámek ve Svijanech.




A potom jsme se jeli podívat na betlém před jedním domkem v Přepeřích.Myslím,že se betlém rozrostl,jak pán loni sliboval




Doma máme jako vždy také postavený betlém,akorát mi ho vnučka osvětlila žárovičkami.Proto jsem ho fotila večer.



Pekla jsem perníčky a těšila se na zdobení.Bohužel jsem to vůbec nezvládla.Na to je potřeba pevná ruka a tak k velké radosti je musel všechny nazdobit manžel.Za tu snahu jsem ho musela pochválit.Taky mně hned řekl:Ne,že to budeš dávat na blog.Odpověděla jsem,že jenom vzorky.



V týdnu začnu péct další druhy cukroví,ale tentokrát jich nebude tolik.Odpadlo mně pár setkání s děvčaty,kam jsme každá přinesla krabičku cukroví.Vnuk,když přijel v sobotu gratulovat říká:babi,ty ještě nemáš cukroví a já měl takovou chuť.Tak se už jedly perníčky ač jsem měla ještě dort a ten jsem ani nestihla vyfotit.
Užívejte si hezky adventní čas.

18 komentářů:

  1. Jituško no za prvé krásná kytka a pak perničky krásné určitě chuti a betlemy jsou nádherné přeji příjemné adventní dny opatruj se ..🎄🎄🎄🎄

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško, jsme moc ráda, že sis svůj sváteční den užila. Dodatečně přeji všechno nej, hlavně zdravíčko!
    A z toho zdobení si nic nedělej, já to neumím a nemám takové zdravotní trápení jako ty!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. To jste měli hezký výlet za betlémy, hned bych jela s vámi :-).
    U nás se stavil na skok vnuk a klidně si vzal perníčky ještě neozdobené.:-)
    Hezký den'!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, tedy manželova snaha se cení, každý by sáček do ruky nevzal. A moc se mi líbí vás betlém, je překrásný!
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Včera jsme cestou od dcery také míjeli jeden osvětlený betlém, jinak mají i ve městě, tam se budu muset vydat protože mají nové ozdoby na stromě i na fontáně.

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, trochu opožděně všechno nejlepší k svátku. Betlémy mám moc ráda a doma jich máme hned několik. Samozřejmě v malinkém provedení ;)
    Krásný advent.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná keramika i kytička, krásné betlémy , tasy v okolí žádné nemáme. A i perníčky musely chutnat ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, Jituš, kytka je krááásnááá, taky je mi vždy líto, že časem zvadne. Růže se snažím sušit a vypadají parádně. Betlém máte moc pěkný a s tím nasvícením... krása. Manželovi pochvalu. Opatruj se a užijte si pokojný a klidný adventní čas...♥

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná kytička manžel je moooc pozorný a šikovný.Tak nazdobit perníčky jen tak každý Betlémy jsou krásné.Také se chystáme podívat se na Štramberk na betlémy.Hezký advent Jituško...

    OdpovědětVymazat
  10. ahojky Jitka..kytička je krásna... výzdoba je nádherná a perničky určite budu chutnať....

    OdpovědětVymazat
  11. Jituško, příspěvek plný krásy a předvánoční atmosféry. Ta kytice od manžela je luxusní. Perníčky teprve budu péct. naštěstí mám recept, že se nemusí nechávat uležet. Těsto je připravené v ledničce. Maminka zdobila perníčky i půlkou mandle a pak je nemusela zdobit polevou. Také tak asi polovinu letos udělám. Zdobení mne baví, i když by se perníkářky asi blahosklonně usmívaly nad mými výtvory. Ale přece je důležité, že chutnají.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná květina. To je hezké, že i takhle před rodinným domkem je Betlém :) Pěrníčky krásné, určitě budou moc dobré i chuťově :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nevadí, že nepřišli čerti, nadělají jen nepořádek :-D
    Jéé, to já bych perníčky hned nazdobila, jenže to by je musel někdo upéct. Zrovna do perníčků se mi totiž nechce, protože každý rok se při jejich přípravě vyskytne nějaký problém :-/

    OdpovědětVymazat
  14. Parádní kytici jsi dostala, krásná výzdoba, jejda už máš něco upečené, já ještě nic ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat
  15. Jituško ta kytice je překrásná. Perníčky určitě dobré i hezké. Manžel je šikovný, že ti pomohl. Hezké jsou betlémy i výlet jste si udělali. Přeji ti krásné dny. Já už také peču cukroví. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  16. Jituško, ráda jsem se podívala na bétlémy - jsou krásné. Manžel je šikulka - já jsem teprve dnes pekla perníčky a linecké, zítra budu pokračovat. Přeji ti krásné adventní chvilky.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  17. Krásná kytice, pěkné perníčky já letos nepekla ale dcera pár kousků manželovi dá. Manžel je šikulka má můj obdiv že se vůbec do zdobení pustil :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Fotečky, betlémy nádherné a perníčky paráda******************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení