1.12.20

Panská skála včera a dnes

 V  neděli mě vzali mladí s vnučkama na výlet na Panskou skálu u Kamenického Šenova.Panská skála je pozůstatkem nevelkého čedičového návrší /597 m/ vyčnívajícího z náhorní plošiny mezi Kamenickým Šenovem a Práchní.Je známá z pohádky Pyšná princezna.V sobotu jsem hledala sníh na Kozákově a byla spokojená,že na stromech byla námraza.Ovšem Panská skála a okolí bylo v námraze celé.Bylo to jako zimní království.Opravdu nádhera.Ovšem nadšení mi dlouho nevydrželo,když jsem si to chtěla zachytit na foťáku,zjistila jsem,že mi vůbec neostří.Nevím,zda mu byla zima,tady mrzlo dost.Ostřil jedině,když mi někdo pózoval.Takže většina fotografií je pořízena mobilem a fotit mobilem je pro mě velký problém.Mobil mám sice nový,dokonce asi čtyři foťáky v něm,ale ruce neposlouchají.Mobil je moc lehký do mých rukou.Tak jsem vybrala ty fotografie,co vypadaly nejlépe.
























Protože se mi neobjevují příspěvky na blogu z roku 2016 a jeden příspěvek je také Panská skála,tak ji připomenu,jak vypadala v říjnu 2016.Nemám v plánu obnovovat všechny fotografie,na to nemám trpělivost ani čas,ale spíše to vyřeším tak,že vyberu nezajímavější výlety a uděláme si je znovu třeba příští rok a budu je doplňovat těmi z roku 2016.










Pod skálou je malé jezírko









Panská skála je národní přírodní památka.Myslím,že se sem určitě ještě v zimě vypravím až bude manžel v pořádku a nafotím pořádné zimní fotky.Však už mám fotoaparát u známého,aby zjistil co a jak.
Mějte hezký adventní čas



19 komentářů:

  1. Ahoj, Jituš, díky za fotečky, v těch místech jsme byli několikrát, ale vždy v létě.
    Musela být pěkná kosa :-) Měj pěkné a pohodové adventní dny...dobrou...♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Jíťo, to jsou úžasné fotečky. Ta příroda to tedy umí a Tvoje oko fotografa zachytí vše. Námraza je úžasná, opravdu jak v pohádce. Prima den ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, překrásné místo. A takovou námrazu, to jsem snad na vlastní oči ještě neviděla :o) Neskutečné. No, holka z nížin :o)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, to máte štěstí, taková mrazivá krása. Byla jsem tam mockrát ( naposledy letos v srpnu ) a potřebovala bych zas, na hřbitově v Kam.Šenově má manžel pohřbené rodiče a nemohli jsme tam na Dušičky zajet, bolela ho záda.Loni na jaře jsme tam vzali kamarádku a dole bylo krásně - nahoře napadl sníh! ta koukala v nízkých botách!
    Moc jsem se tvými fotkami potěšila. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jituško, moc hezký výlet jste si udělali a zajímavé je i to srovnání. Fotografie máš super a moc krásné. Máš opravdu super mobil, když dělá tak pěkné fotografie. Ta námraza je fantastická. To musel i foukat vítr. Jinak se taková neudělá. Super fotografie, které mě opravdu potěšily. Přeji Ti příjemné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky Jitka.. božinku to sú tak krásne fotky... ten lad- námraza to je niečo krásneho**************************

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný výlet a nædherné fotečky Jituško.Děkuji za podívanou...

    OdpovědětVymazat
  8. Jak ta námraza dokáže kouzlit. Vše jsi pěkně dokumentovala na foto. M.

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, není to tak dávno, co jsem u Panské skály a na ní, pochopitelně, byla. Ovšem tak efektní počasí nebylo. Úžasné fotky, Ta námraza vypadá skutečně jako z pohádky.
    U nás právě sněží, Aaron nemohl dospat, nějak to cítil - sníh miluje :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky!!! To jste měli moc pěkný výlet.
    Dnes nám začíná sněžit. Padá taková drobná krupice, ale krajina se už začíná zahalovat do bílého.
    Hezký den, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné fotografie. Nejvíce mě zaujala ta čtvrtá z vrchu, ten koš, to je opravdu pěkně zachyceno :)

    OdpovědětVymazat
  12. Fotky jsou všechny moc pěkné, ale ty zasněžené se mi líbí moc. Jsi šikovná, moje oko se potěšilo, díky ☺

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Jitulko nádherááááááááááá ty zimni jsou super děkuji *************************

    OdpovědětVymazat
  14. Moc pěkné fotky i přesto, že foťák chtěl teplou figuru, aby se mu líp pracovalo, hihihi. Ta námraza je nádherná...Hezký den a zdraví všem.

    OdpovědětVymazat
  15. No páni to jsou úžasné fotečky hlavně ty zimní ty jsou opravdu parádní ***************opatruj se Jitulko, děkuji za milé komentáře a měj hezký víkend❄⛄

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní fotky Jituško♥ měli jste krásný výlet i Bleky se cítí spokojeně.Užij si dnešní den♥

    OdpovědětVymazat
  17. Jedna fotka hezčí, než druhá. A je jedno, jestli je zimní, nebo podzimní. Všechny mají nádhernou atmosféru. Úžasná podívaná.
    Jitko, měj fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  18. Jituš je to nádhera, námraza vykouzlila pohádkovou krajinu, podzim nádherný, díky za tu krásu********************************************************

    OdpovědětVymazat
  19. Jitko, krásné srovnání v různém období. Ty nafoukané namrzliny jsou překrásné. Muselo tam ale pořádně fučet.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení