28.12.20

Za sněhem

 Po propršených vánočních svátcích se v neděli udělalo hezky,vysvitlo sluníčko.Všechny sešlosti a oslavy byly za námi,syn měl s dcerkami jiné plány a tak jsem manželovi řekla,že bych chtěla,jako každý rok v tuhle dobu za sněhem do Krkonoš.Trochu mě mátlo,že Kozákov,který má 744 m.n.m. je bez sněhu.Řekla jsem manželovi,že pojedeme tak dlouho,dokud nebude bílo,na což odpověděl,že doufá,že nebudeme muset až na Sněžku.

Od Semil se začaly objevovat bílé vrcholky Krkonoš,vypadalo to nadějně,ovšem okolní kopce byly beze sněhu.Dojeli jsme do Roprachtic,kde jsme se loni u rozhlednyU borovice koulovali na sněhu s rodinou.Sníh žádný a nebyl ani ve Vysokém nad Jizerou.Lyžařský areál Šachty se slabým popraškem.Některé sjezdovky zasněžovali.Udělali jsme docela velký okruh:Jablonec nad Jizerou,Vysoké nad Jizerou.Paseky nad Jizerou,Rokytnice nad Jizerou,Vítkovice,Jestřabí v Krkonoších,Poniklá a sníh nikde.Nakonec jsme se rozhodli ještě pro zastávku ve Vrchlabí  podívat se na betlém.

Sice to byla naše poslední zastávka,ale v příspěvku bude nejdříve.Protože se mi líbí slova Krakonoše.Byl to moudrý muž.Jak aktuální a vůbec v dnešní době.














Hned vedle parku je zámek Vrchlabí,ale ten jsem moc nefotila,mám ho už na blogu a možná ne naposledy,protože ve Vrchlabí bydlí naše neteř s rodinou.



.A teď ty zasněžené vrcholky Krkonoš.





Tady na kopci hodně studeně foukalo.






Konečně sníh a tak jsme se vydali na procházku do lesa.Bylo to kousek od Sklenařic.Tady tolik nefoukalo,ale zima byla pořádná.




Jak vidíte se sněhem to není nic moc.Snad brzy napadne,aby byla aspoň na horách pořádná zima.
















Na cestě zpátky nás zastihl západ slunce.Nebyl nic moc a tak jsme ani  nestavěli


Byla jsem ráda,že jsme včera někam vycestovali.Dnes to vypadá opět na déšť.je hodně zamračeno.
Snad se počasí zase vylepší,abychom se mohli podívat,jak to vypadá se sněhem kolem Ještědu.
Mějte hezké poslední dny roku



21 komentářů:

  1. Jitka, to je krása....ďakujem za sprostredkovanie....
    Prajem pokojné zimné dni v tejto dobe divnej...a rovnako tak Silvestra a Nový rok

    OdpovědětVymazat
  2. Jíťo opět parádní fotečky. Sochy velké umění a velká krása. Krakonošova hláška aktuální. Prima den.

    OdpovědětVymazat
  3. Krakonoš má pravdu, ale na můj vkus už to trvá dost dlouho.
    Zvláštní pohled na prosincové Krkonoše, snad se alespoň tam ještě nějaký sníh objeví ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím co je kouzelnější, zda to azurovo na obloze, nebo ta bílá krása pod ním

    OdpovědětVymazat
  5. Jituško, moc pěkný výlet a i sníh se nakonec objevil. A ty Krakonošova slova by se dala tesat i jinam než do lavičky :-)
    Měj klidný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Jitko, nádherný příspěvek od začátku až do konce. Moudrá slova Krakonoše a úžasné fotky. Moc se mi líbí betlém a užila jsem si i sníh, protože u nás není. Teda z jednoho výletu jsem si ho malilinko nafotila, ale jinak je to bída.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Jituško, pořídila jsi nááádherné snímečky.👏👍 Sníh bych si také nechala líbit. K zimě prostě patří! Souhlasím i se slovy moudrého Krakonoše. Lidé přežili daleko horší časy - války, neúrody, hladomor, ...
    Přeji příjemný večer.🙂

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško, krásná výprava za sněhem. u nás dnes fujavec a nevlídno, tak trávím den s knížkou. Zítra zase do práce ;)
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  9. To jsem ráda, že jste nakonec sníh našli. Krásné obrázky - Krkonoše i les:) A moc se mi líbí betlém ve Vrchlabí. Měj se krásně, zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, toho sněhu aby člověk pohledal. Krajinky se zasněženými kopci jsou moc pěkné :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jituško, krásný výlet jste si udělali. Sníh jsem letos viděla jen jednou... Fotky se ti povedly skutečně parádní. Betlém je nádherný. Moc se mi líbí, jak je "rozprostřen" kolem zámku.
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky a dokonce se sněhem, díky za ně, pokochala jsem se, Jituš :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Bezvadný výlet. Je to takové divné být ve Vrchlabí v prosinci a nevidět tam sníh.Vy jste ho přeci jenom našli. I když závěje to nebyly, ale taková ta zimní atmosféra trochu byla.
    Mně prostě sníh chybí. Krajina vezme malebnější ráz. Třeba se ještě dočkám.
    Díky za fotky a měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherné sochy alespoň máš Jíťo krásné výletování i zimní se mi líbí pomalu si zvykám, že sníh už vidím pouze na fotkách je to smutné, tak díky za pěkné pokoukáníčko:-) opatruj se♥

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné fotky, sochy i západ slunce Jituško.U nás do rána napadl sníh, ale nyní svítí sluníčko a tak do večera nebude nic ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Jituško, to jsou opravdu moc krásné fotografie a moc pěkný výlet jste si udělali. Zámek ve Vrchlabí mě vždycky upoutá svojí nádherou. Hezké jsou i ojíněné vrcholky Krkonoš a krásné jsou ty vyřezávané sochy. To obdivuji, jak jsou lidé šikovní . Děkuji za úžasnou podívanou a přeji Ti příjemné poslední dny letošního náročného roku.

    OdpovědětVymazat
  17. ahojky Jitka dneska som sa dočítala že máš narodeniny... Prajem ti veľa zdravia -šťastia a rodinnej pohody.... fotky sú krásne a tie sochy to je nádherná práca... u nás prší...

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, Jituš, straším tady v noci, přes den není kdy. Moc pěkné fotky, děkuji za krásný výlet. U nás po sněhu ani památky. Měj se fajně...dobrou...♥

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherný výlet. Ty dřevěné sochy se mi moc líbí. Vyjadřují těžký život na horách. Ve Vrchlabí jsem ještě nebyla, zámek je krásný. Pohled krkonošský masív je nádherný. Krkonoše jsou hory mého dětství a pamatuji si některé tůra díky několika fotografiím. Ale mám i krásné vzpomínky na původní starou Labskou boudu. To byl docela velký horský hotel. I když je krajina jen pocukrovaná, je to nádhera.

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní31.12.20 8:52

    To je nádhera!Vrchlabí znám,dlouho jsme jezdili do Pecepod Sněžkou.Krkonoše jsou moje srdcovka.Na zámku ve Vrchlabí jsme byli s rodinou několikrát.Moc krásné fotky,ráda jsem se podívala.U nás po sněhu ani památky,včera celý den hustě pršelo,vylo vlezlo.Krásné dny a vše nejlepší do Nového roku,hlavně zdraví a štěstí.Marťa.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení