8.2.21

U Jizery

 Fotografie jsou z našeho výletování po okolí s kamarádkou  o minulém víkendu a pondělí,kdy se na nás usmívalo sluníčko.Cílem byla hlavně řeka Jizera.

Jizera v Nudvojovicích.Tu mám nejblíže akorát se podle ni na téhle straně nikam nedostanu a na druhou stranu se dostanu až v Přepeřích a to se musím vrátit do sídliště a jít po silnici.Ale i na tom kousku je tu krásně.







Jizera v Přepeřích.Bohužel přes jez pořád voda neteče.Škoda,kdysi jsem viděla moc krásnou fotografii zamrzlého jezu.






Jizera ve Svijanech.Šly jsme se podívat pod dálniční most.Docela mě to zaujalo.Nahoře svištěla auta na Prahu a pod mostem pořádně foukalo.








Známou cestou mezi poli přejdeme k Jizeře kousek od rybníku Písečák.Tady chodíme hodně často.



Ještěd


Kostel na Všeni




Musím sem vytáhnout manžela a hlavně vzít stativ a velký objektiv.Protože je tu na stejném místě plno srnek,labutí a volavek.Ale také dost dravců.Bez stativu jsem ztracená.















Jizera v Rakousích.Jely jsme sem v pondělí autobusem.Díky jediné prohrabané cestě jsme se dostaly k Jizeře.Sníh byl hluboký a špatně by se nám v něm brodilo.Z Rakous jsme šly po silnici do Dolánek.Cesta po silnici nebyla nic moc.Je to docela stranou a je neuvěřitelné,co tu projede aut.Fotografií mám více,ale zatím jsem dala dohromady jen ty od Jizery,







Podobným vláčkem asi pojedeme z Dolánek do Turnova.


Při cestě podél Jizery jsem marně pátrala po krápníkách,které tu byly asi před dvěma lety a sahaly až k cestě.Byly vidět až,když jsme přešly v Dolánkách na druhou stranu.Byly vysoko a malé.Procházka to byla mrazivá,od Jizery se táhnul chlad,sluníčko sem nedosáhlo.

Dlaskův statek v Dolánkách














Jez na Jizeře







Rampouchů moc není a jsou hodně vysoko.Z cesty pod nimi jsme je vidět nemohly.






V Dolánkách nás pozoroval nějaký dravec.Asi to byla poštolka.





Po cestě jsem ztratila jednu rukavici,sice nejsem na ruce nijak zmrzlá,ale tentokrát jsem to hodně cítila.
Jdeme ještě na čaj k Abelově mlýnu a potom na zastávku a jedeme vláčkem do Turnova.Tentokrát jsme pěkně zmrzlé.
Do rána u nás napadlo 20 cm sněhu.Zima se zase vrátila.V neděli jsme už byli bez sněhu.Největší radost měla ráno Bleky.Neskutečně vyváděla.Za chvíli spolu jdeme zase na procházku.Chci přinést sněhovou kouličku pro kočku,ať si aspoň přičichne k zimě,když nechodí ven.
Mějte hezký začátek týdne


25 komentářů:

  1. Ahoj Jituš, nádherné fotečky!U nás je taky opět bílo. Pepa celé dopoledne odhrnoval sníh.Napadlo ho asi 25 cm. Prošla jsem se s tebou a teď si jdu uvařit kafíčko :-) díky za parádní kuk a komentíky. Měj se fajně...♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jituš, nádherné zimní fotky, kdy je zem pokrytá sněhem, zimní sluníčko se koupe v vodě Jizery a krajina dostává namodralý nádech. 👍👍 Překvapilo mně to množství srnek a ptáků.
    My byli na naučné stezce kolem Hostivických rybníků. Je to chráněné území, hnízdiště spousty druhů ptactva a a také pravidelná zastávka dalších druhů, které migrují. Výsledkem byla ztracená náušnice, protože mi byla zima a neustále jsem si stahovala čepici přes uši. Neviděli jsme jediného ptáka a zástupcem živočišné říše byla nutrie, která na odtoku ze třetího rybníka, kde nebyla voda zamrzlá, něco usilovně dolovala. 🐀
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško krásný výlet i fotečky.Děkuji za ně...☃️☃️☃️

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné mrazivé vodní obrázky! A potěšil mě kostelík ve Všeni :)
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Jitko, krásná zima u Jizery, jsi pohotová fotografka. Nejvíc jsem se zakoukala do snímku č.6 odshora, sluníčko se koupe.Ale líbí se mi jak Dolánky, kde to znám, tak pohled zespoda na silniční most, po kterém jezdíváme k Turnovu, kousek od Svijan.Vždy koukám nahoru na Krásnou Vyhlídku a vzpomínám na Drábské Světničky nebo na Příhrazy.

    OdpovědětVymazat
  6. Jitu, tedy to jsou úžasné fotografie. nevím, které bych pochválila víc. Všechny jsou super. Krásně jsi zachytila to letící káně i poštolku, také srnky. To je opravdu paráda. Já je tady teď nevidím, protože za táborem je velký krmelec a ony se většinou teď stahují tam. Moc hezky jsi nafotila i ty ledopády. To je opravdová nádhera. Děkuji za moc hezkou podívanou. Ještě jdu jednou juknout ve velkém formátu. Přeji Ti krásné dny a těším se na další fotografie.

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní fotky s modrou oblohou a řekou Jizerou, líbí se mi hóóódně ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško, nádherné fotky, dýchla na mě zimní pohádka.
    Krásný začátek týdne.

    OdpovědětVymazat
  9. Jitko,krásné zimní fotky. Je to paráda. M.

    OdpovědětVymazat
  10. Jitko, jů to je fotek. A jedna hezčí než druhá. Nejvíc se mi líbí ty s řekou a taky zvířátka. L.

    OdpovědětVymazat
  11. Jitulko děkuji za nádhernou podívanou všechny momenty máš na 100% opravdu SUPER!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná nálož fotek. Nedá se nic dělat, zima je fotegenická a Ty to umíš využít.
    Ty rampouchy! To si tedy je !!!
    Měj se pěkně !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky, jako vždy...A ta modrá...1********

    OdpovědětVymazat
  14. Máte u vás moc krásnou zimu, to je opravdu jako z pohádky. Krása! ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Hodně studené fotky! Tady taky minulé pondělí svítilo, tak jsem fotila na potoce ty ledouny z blogu. Dneska svítí teď přes poledne, ale jdu si odpočinout než půjdu do zas do práce...nechám to až na víkend, to by možná taky mohlo svítit.

    OdpovědětVymazat
  16. báječné! některá říční zákoutí mi připomínají naši Otavu. Žijeme v krásné zemi.

    OdpovědětVymazat
  17. Jíťo, měla jsi nádherný výlet s kamarádkou, super zimní fotky ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Nádhera, Jituško, skutečně se kochám!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  19. Zdravím Jitka... Zimná nádhera... tie srnky to je úžasné foto aj ten sokola tie cencúle,veľmi pekné zábery*******************

    OdpovědětVymazat
  20. Jitko krásné fotky, závidím výlet. U nás je poslední dobou hezky, když jsem v práci. O víkendech nic moc. Navíc mi dost trpí kyčel při chůzi ve sněhu, tak do něj moc nechodím. J.

    OdpovědětVymazat
  21. Jituško paráda,hned bych dala výlet.Hodně jsme jezdili na dovču kdysi na Malou skálu a chodili po okolí.Teď nevím jak to bude jestli vyjdu jak pojedem.

    OdpovědětVymazat
  22. Jitu, to jsou nááádherné zimní fotky. Nevyberu žádnou jako nej..., všechny jsou nej.... :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné zimní fotky jste nafotila.Na Ještědu jsme byli v létě.Zamrzlá Jizera,ale i ostatní fotky vypadají jako z pohádky.Děkuju,že jsem se mohla podívat.U nás je sněhu dost,ale je šedivo,sluníčko chybí.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  24. Jituško překrásné fotečky, rampouchy úžasné, samá krása*****************************

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to jsou nádherné fotečky a ty rampochy také moc hezké tak pořád fotiš a určitě si to uživaš děkuji moc ,,*******************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení