13.2.21

V zajetí barev

 Pozvu Vás do světa barev.Venku je bílo,nahoře i dole a tak barvy neuškodí.Barvy mám ráda,ale v jejich výběru jsem byla vždy hodně střízlivá.Třeba dva velké pokoje mám v barvách bílá,šedá a černá a ve střízlivých barvách jsem i háčkovala.Ale díky nejmladší vnučce Valince,která mi dala knížku Magické háčkování jsem se odvázala.Nakoupila příze všech barev a od té doby z nich háčkuji.Většinou podle darované knížky.

Pouzdro na mobil a dezinfekce do kabelky.Pouzder na mobil jsem uháčkovala několik.Hlavně pro vnučky.



Na internetu jsem si objednala bílou fleecovou deku a konečně z ní ušila polštářky a navrch našila mé háčkované.S dekou mám už dobrou zkušenost.




Z lososové příze jsem si uháčkovala dost velkou dečku.2x jsem přízi dokupovala.Na dečky jsem nikdy nebyla,ale z téhle mám radost a mám ji na jídelním stole.K ní jsem ještě uháčkovala dva podšálky.




Polštářky mám zatím v kuchyňském koutě,ale své místo budou mít na sezení na balkoně.


Ještě jsem si na moje sezení od jara do podzimu,kdy je už někdy na balkoně chladno,uháčkovala takový přehoz přes ramena.Nebojte,venku s ním chodit nebudu.




Dečky mě háčkovat baví,ale co s něma.Dcera o ně zájem nemá,že by se ji nikam nehodily a tak mě napadlo,že budu dělat lapače snů.Zajímavá je jejich historie.Je to vlastně indiánský amulet,který má zachycovat špatné sny.Lapač má kruhovitý tvar a má své opodstatnění.Kruh představuje svět a vesmír.Uprostřed by měl být kamínek,tak to až příště.Síť,neboli moje dečka by měla zachytit špatné sny,aby se nedostaly ke kamínku,který představuje samotného člověka.A i pírka mají svůj význam.Špatné sny zachytí dečka a ty dobré se sklouznou po peříčku k Vám.Vůbec jsem nevěděla,zda se dají peříčka někde koupit,ale sehnala jsem je v mé oblíbené galanterii v Mnichově Hradiště.Slepičí pírka nabarvená na zeleno.S pentličkama a pírkama jsem si tedy vyhrála.Ještě,že mám v ložnici barvy žluto oranžové,takže zelený lapač se sem docela hodí.Ale už koukám po zelinkavém povlečení.

Jak si někde něco rozložím,už je tam Modřinka.




Měla jsem uháčkovanou ještě jednu menší dečku a tak má i Modřinka svůj lapač snů.Už tam chybí dvě peříčka.Jestli se budou lapače snů líbit vnučkám,tak jim je ráda dám.



Na Youtube se mi zalíbila další dečka.Háčkuji ze slabé příze a to bude na déle.
Mám malý notebook a ten si dám na stůl a jedu podle videa.



Venku je mrazivo,hodně fouká a čekám až se manžel zvedne od televize a půjdeme na chvíli ven.
Mějte hezký víkend

21 komentářů:

  1. Jituško jsi hodně šikovná a pilná.Máš to moc hezké...☃️

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, velmi pěkné háčkování. Lapače snů se mi moc líbí. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Parádně si Jituško tvořila, jsi šikulka ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Jituš, vytvořila jsi spoustu hezkých věcí. 👍👍 Moc se mi líbí polštářky, dečky a lapače snů. O nich vím díky vnučce Emě, která mi jejich "schopnosti" vysvětlila.
    Včera jsme se spolužačkami na WhatsApp řešily dečky. Já jich mám asi 40, kdysi jsem je dávala pod všechno. Ale přestalo mě bavit jejich škrobení a vypínání. Takže odpočívají ve skříni. Dcera ani snacha o ně též nejeví zájem.
    Měj hezké dny.🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Dečky teď nejsou moderní, třeba se jednou jejich doba zase vrátí. Já doma používám jen dvě a mladá generace o ně fakt nestojí. O lapačích snů jsem už slyšela a udělat si aspoň jeden mám v plánu už dlouho. Zatím jsem jen u toho plánu, ale docela jsi mne navnadila. Zdravím ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, tvoje háčkování je krásné a veselé. Jsi velká šikulka. Kulatý háčkovaný polštář mne připomněl mé dívčí léta. Také jsem si tenkrát jeden uháčkovala. Lapače snů mám ráda a určitě jsi jimi potěšila.
    Přeji ti hezký večer. Iva

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné. A ani bych se nestyděla tu barevnou šálku nosit na ven. Myslím, že barvičkami bys rozzářila den i ostatním. Alespoň mě teď ju. Moc krásné. Jsi šikovná! A krásné sny s lapačemi snů.

    OdpovědětVymazat
  8. Jitko, líbí se mi tvá práce i použité barvy. Šálu bych do černého flaušáku klidně nosila. Lapač snů má vnučka, já jim nefandím, neb to nemám kam dát.Ale líbí se mi ten nápad.Háčkovala jsem si kdysi sedáky na židle a jiné věci.Ať se ti pěkně pracuje. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno moc hezké! A Modřinka ví, kde má pózovat :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tedy Jituško,. ty jsi obdivuhodně šikovná. všechno co jsi uháčkovala se mi moc líbí a ta dečky je fakt luxusní. Já jsem měla hotových deček hned několik a všechny si je na Vánoce rozebraly snachy a vnučka, tak že mi zbyly jen ty první pokusy a ty jsem ani nenabízela. Ty mám ve skříňce a postupně je rozpárám a později z té příze zkusím už něco trochu lepšího. Ten přehoz přes ramena je super. Veselé barvy já mám naopak ráda i když zatím háčkuji většinou z bílé a teď z červené. Měj se moc hezky ať se dílo daří.

    OdpovědětVymazat
  11. ahojky Jitka...pekná práca si šikovná********************

    OdpovědětVymazat
  12. Jitko, zrovna dneska jsem Ti v odpovědi na Tvůj komentář u mě na blogu psala, co teď asi háčkuješ ? A už to vidím. Máš hezké veselé barvy, jarní. Obaly na mobily jsou šikovné. Nejvíc se mi líbí polštářek s malými motivy. A ten pléd bych klidně nosila mezi lid, proč ne ? Jseš pilná včelka, máš to opravdu pěkné. Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. To je opravdu úžasná škála barev. Moc se mi líbí ta pouzdra na mobil :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jíťo, tak to je nádhera, jsi šikula. Ozdobou největší je, ale Modřinka ⚛ ღ☘ Barvy mám ráda moc ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat
  15. Jituško, máš to krásné. Ten lapač snů je boží. Fakt šikovná.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  16. Jituško tak to je sama nádhera moc šikovna si a ten lapač je super no všechno máš moc krásné ********************zdravím a přeji příjemný nový týden opatruj se ,,/********************

    OdpovědětVymazat
  17. Všechno moc pěkné. Na lapače snů se taky chystám, mám v ložnici i místo na ně. Jenže stále dělám něco jiného. Ta dečka na stůl se mi tedy líbí - moc.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  18. Samé krásné ruční práce. Veselé svými barvami a perfektní provedením.

    OdpovědětVymazat
  19. Jituško jsi moc šikovná a opravdu máš můj obdiv, máš vše krásné ten lapač ten je opravdu wáááu asi si ho u tebe objednám. Pěkně ti kvetou Orchidejky...mě umírají už jsem je obrečela no co nadělám život jde dál, pořídím si nové :-) Krásné dny přeji hlavně ve zdraví♥

    OdpovědětVymazat
  20. Jsi na šikovná. Já už jsem ruční práce vzdala. Celý život jsem šila, vyšívala, háčkovala a pletla na rodinu i na zakázku na ŽL a už mě to moc nebaví.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení