1.3.21

Hrad Sloup a Lesní divadlo

Minulou sobotu to bylo 20.února jsme se rozhodli,že konečně splníme pozvání na návštěvu od synovy přítelkyně,abychom viděli,kde teď máme syna.Bylo hezky a tak jsem si říkala,že můžeme být na zahradě,abychom se moc nesrocovali,protože v domě žije i její maminka.A protože,jak někam jedem za jiným účelem,tak hned hledám,kam bychom se při cestě ještě podívali.A protože mi na blogu zmizely výlety z roku 2016 a jedním z nich byl i hrad Sloup a lesní divadlo a já se rozhodla,že fotografie znovu nahrávat nebudu,že si výlety uděláme znovu.V roce 2016 jsme výletovali hodně s vnučkama od syna a to jsme necestovali nikam daleko.I když myslím,že jsme na hradě Sloup byli i později,ale už sami.

Jenom pro připomenutí

Skalní hrad Sloup leží v okrese Česká Lípa v Libereckém kraji.Stojí na 35 m vysoké pískovcové skále.Z vlastního hradu zůstaly zachovány jen zbytky některých prostor a budov,kdysi vytesaných do skály.Na vršku je socha poustevníka,který se roku 1735 usadil na zdejším hradě v poustevně.





















Lesní divadlo je přírodní amfiteátr na kraji obce Sloup,kde se hraje divadlo od roku 1921























Nejdříve malý výlet a potom příjemná návštěva.
Mějte hezký první březnový týden


20 komentářů:

  1. Jituško, ve Sloupě jsme byli v létě a moc se nám tam líbilo. Lesní divadlo nemělo chybu, šli jsme i na Modlivý důl. Je to krásný kraj.
    Přeju pohodový začátek týdne 💙

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé místo, hodně zajímavé!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda jsem se podívala na fotky. Jezdívali jsme kolem k rodině bratra mého muže. Vždycky jsem chtěla, aby mi mi bylo zastaveno a že se tam podíváme. No, zastavení se nekonalo.
    Takže alespoň Tvoje moc hezké fotky si mohu prohlédnout :-)
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky Jíťo, parádní podívaná. Člověk to ani nezná, jaká krásná a zajímavá místa máme. Hezký nový týden přeji ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Ač jsem tam byla tolikrát, tvoje fotky se sluníčkem a sněhem mi jsou milé a Jitko, moc se mi tam s tebou líbilo, my jsme tam naposledy byli v létě s vnučkami a to byly samé vosy, ani se člověk nemohl napít nebo sníst zmrzku.
    Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Jituš, krásné fotky a báječný výlet. 👍👍 Moje první vzpomínka na Sloup je z 2. třídy, kdy jsme tam byli na školním výletě. 😊 Od té doby jsem tam byla několikrát, dokonce jsme jeden rok uskutečnili v penzionu pod hradem třídní sraz. O existenci divadla vím, ale nikdy jsem tam nebyla. Asi bych to měla příležitostně napravit.
    Někdy, v budoucnu, až to bude možné.
    Vnučka Ema má zítra narozeniny, byla naplánovaná oslava i s druhými prarodiči na 6. března, ale ..., i přes to, že se nemají narozeniny slavit v předstihu, jsme včera strávili příjemné odpoledne u mladých. To se ještě mohlo.
    Měj hezké a pohodové dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  7. V těch místech jsem nikdy nebyla, ale určitě stojí za výlet. Díky za tvoje fotky, jsou opět parádní ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Jitko, na hrad je impozantní podívaná. Je to tedy kus skály. Lesní divadlo je pěkný nápad, musí to být příjemný zážitek, jít tam na představení.
    Měj se hezky. Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, moc krásný výlet, nádherné fotky!U Sloupu jsme se zastavili na cestě z Jitravy, ale počasí se natolik zhoršilo (podzim 2019), že jsem pomalu ani nedohlédli nahoru.
    Děkuji a přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Jituško, krásné fotky. Určitě bych se tam chtěla podívat. Hezké předjaří přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
  11. Ve Sloupu i u divadla jsme byli dříve několikrát, líbí se nám tam. Tak jsem se moc ráda znovu s Tebou podívala.
    Měj se hezky, zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné fotografie Jitu. V zimě jsem tam nikdy nebyla, ale vypadá to krásně. Akorát když se sníh , tak asi cesta skalami není zrovna bezpečná, tak že pěšky nahoru k divadlu by to asi bylo o zdraví. Autem se to dá naštěstí objet a je to za chvilku. Moc hezké fotografie jsi pořídila. Děkuji za krásnou podívanou a přeji ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  13. Jituško nádherné fotečky tak jsem se pokochala a prošla děkuji ..zdravím hezký týden přeji knihy nefunguji tak zdravím tady,,

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný výlet Jituško.A moc hezké fotky....

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné fotografie i super výlet, konečně mohu psát :-) byla jsem bez brýlí už mám nové tak je to fajn :-))⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Jitko, tedy tam bych se chtěla podívat. Na skalní hrad i na to lesní divadlo. Neviděla jsem ani jedno. Moc hezké, hlavně ten hrad ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji všem za milé komentáře

    OdpovědětVymazat
  18. Moc děkuji za zimní fotky, tady to znám jen v létě.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc děkuji za nádherné fotečky a díky, že s Tebou poznávám místa o kterých vůbec nevím, díky moc ****************************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení