6.3.21

Na skok v Praze

 Udělat si výlet do Prahy mám v plánu už nějakou dobu.Hlavně díky Jiřinky fotografiím.V pátek 26.února jsem udělala první krok.Vnučka nás poprosila,zda bychom s ní nezajeli do Prahy,že si musí u spolužačky vyzvednout nějaké věci ze školy.Od nás je to do Prahy 80 km a tak jsme tam za necelou hodinu.Horší je to s autem po Praze.Kdysi jsme do Prahy jezdívali docela často.Jednu dobu s vnukem kvůli rovnátkům,ale později už jenom na nákupy na Černý most.Naštěstí bylo naplánováno,že na ni spolužačka bude čekat v jednom hotelu Ve smečkách,což je hned vedle Václavského náměstí a že můžeme zaparkovat v podzemní garáži a nechat si tu na chvíli auto.Manžel sice Prahu docela dobře zná,ale měl obavy z parkování a já z metra.Bylo tedy fajn,že jsme mohli dojet až na místo.Hlavně proto,že manžela zlobí po covidu noha a zrovna bylo období,kdy se mu špatně chodilo a tak mi bylo jasné,že dále jak na Václavské náměstí se nepodívám.

Po dlouhé době stojím na Václavském náměstí a když si chci vyfotit sv.Václava nevím,kam se pohnout,aby mně nesvítilo prudké slunce do objektivu.A když to místo najdu,fotím přes zaparkovaná auta.Lidí tady je minimum.




















Obchody zavřené,tak koukám po domech





Až na fotografii si všimnu,že hotel má zatlučená okna.


Možná jsem si měla vypůjčit kolo



Dočkají se?




Do Lucerny jsme jezdívali docela často od práce.Měla jsem tu atmosféru tady moc ráda.




Socha výtvarníka Davida Černého.Parodie na pomník sv.Václava











Tady manžel špatně odbočil,byla to slepá ulička,ale s krásným výhledem


Asi most Legií


Karlův most




S vnučkou Nicolkou na Václavském náměstí.Roušky jsme si schovaly na focení do kapsy.



Doufám,že se do Prahy vrátím,ale to pojedu se sestrou autobusem.Jezdí sem často a hlavně Prahu zná.
Konečně máme slunečno,to by se výletovalo.Bohužel nám ustřihli křidélka.Tak se jdu podívat na mapu Turnova,kam aspoň na procházku.
Mějte hezký víkend

19 komentářů:

  1. Moc pěkné fotky. Praha je vylidněna. Nebyla jsem v Praze více jak rok. Jíťo sluší Ti to a máš krásnou vnučku. Hezký víkend ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní06.03.21 9:07

    Fukčarinka- Jitko,děkuji za procházku Prahou,naposledy jsem tam byla snad před čtyřmi lety. Paradoxem je,že nyní bych tam mohla být častěji,nebýt covidu. Vnuk bydlí v Praze,zve nás tam,ale nohy nám neslouží,já chodím o fr.holich a tak je to už jen na fotopozdravech od vnuka z Prahy a toulky na blogu. Děkuji za procházku po Praze,kde bylo vždy blaze.��

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní06.03.21 9:33

    Překrásné fotky Prahy.Dlouho,skoro dva roky jsme nebyli,ráda jsem se podívala.Je nádherná,zvlaštně vylidněná,bez turistů,cizinců.V Praze je pokaždé hezky a je co objevovat.Tak snad se brzy podíváme.Krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  4. Jituš, děkuji za malou exkurzi do centra Prahy. Pořídila jsi krásné fotky. 👍👍 Při prohlížení fotek z pasáže, jsem si uvědomila, že je to přesně rok od doby, kdy jsme byli naposledy v divadle a touto pasáží pokračovali ještě kousek dál do ABC.
    Na fotkách s vnučkou vám to oběma moc sluší. Jste prostě kočky.
    Měj hezké dny.🍀

    OdpovědětVymazat
  5. V Praze jsem už dlouho nebyla, tak se ráda na každou fotku podívám.
    Sluší Ti to s vnučkou.
    Hezký víkend !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, tak se ti to přeci podařilo, vím, že sis výlet do Prahy už dlouho přála. Krásně s vnučkou pózujete Pod ocasem.Manžel tě povedeně povozil okolo Vltavy, stihla jsi toho tolik nafotit! A měli jste na to pěkné počasí. Tak příště zase od Turnova! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Jitko, pěkná exkurze, bez davů. Já jsem byla v Praze naposled v létě, mám tam kamarádku a bydlí tu syn. Stýská se mi po všech. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké fotografie Jituško a opravdu jsi kočka a sluší Ti to. Krásně jste si ten střed prošli. Já jsme v Praze nebyla strašlivě dlouho, jen jsme projížděli před lety, když jsme se vraceli ze Soběslavi, ale to na prohlídku nebyl čas. Děkuji za hezkou podívanou a přeji Ti příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že ten kontroverzní barák na rohu Václaváku a Opletalky už stojí.... no když se podmáznou radní, tak jde všechno. I přes protesty obyvatel i památkářů. Ve vedlejší pasáži od Lucerny jsem dlouhá léta prodávala. Celý ten labyrint pasáží jsem znala jak svý boty a kdo věděl jak, dostal se v dešti suchou nohou až nahoru k Václavovi....

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Jitko, já jsem z Prahy, ale z úplného okraje. A na Václaváku jsem už opravdu dlouho nebyla. Včera jsme jeli vyzvednout něco v obchodu v Modřanech, tak jsme si zpět udělali vyhlídkovou cestu přes centrum podél Vltavy. Měli jsme radost, že tam zase jsme :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jituško to jsou místa kudy občas chodím, nedaleko pracuji a tak je všechny znám, ale ráda jsem se podívala tvým pohledem.
    Měj pěkný večer.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  12. Jituško nádheráááááááááááá tak jsem si to aspon na fotkách všechno prohlédla a moc Ti to sluší i vnučka je krásna no všechno je tam prázdne je to pak divné vžy Praha byla plná lidiček to já jsem tam byla a to už je pár let no doufam že se tam ještě aspon jednou podívám moc děkuji za krásné fotečky a opatruj se..

    OdpovědětVymazat
  13. Jituško, teď je člověk vděčný i za malé rozptýlení...
    Do Prahy jezdíme docela často, máme "svá" místa, kde se dá bezpečně zaparkovat.
    Věřím, že sis ji užila, mám moc ráda pražské pasáže, ale takhle prázdnou jsem žádnou asi nikdy neviděla...
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  14. Jituško v Praze jsem nebyla už hodně dlouho,naposled asi před 20 lety,ve Vinohradské nemocnici na školení.Ale chtěla bych ,snad se to podaří.Krásné fotky...😀😀😀

    OdpovědětVymazat
  15. Pěkné fotky Jituško, Praha je prázdná. Já tam byla naposledy vloni v dubnu za kamarádkou ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherná procházka Prahou. Jitko, tuto Prahu skoro závidím. lépe lze vychutnat památky. Sv. Václav se špatně fotí, ale podařily se skvělé fotky. My to máme do Prahy daleko a tak nevím, kdy zase bude ta příležitost. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  17. Jitko, v pasáži Lucerna jsem nikdy nebyla, ale jsme nadšená, jak je to tam krásné. Jestli se někdy podívám do Prahy, ráda bych tam nakoukla. Mimo jiné.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  18. Jituško nádhera, jsi kočka a vnučka samo také. V Praze jsem nebyla už hodně dlouho, díky, že jsem mohla s Tebou aspoň s Tebou nakouknout. Ta prázdnota děsí ********************

    OdpovědětVymazat
  19. Jíťo děkuji ti za pěknou podívanou udělala jsi mě radost jelikož já do Prahy jezdila hodně často, teď je to děs takové divné jak je všude prázdno, jinak jsi kočka vypadáš krásně i vnučka je hotová modelka.Krásný den přeji.🌹 💖🌺

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení