23.3.21

Za bledulkami

V pondělí,kdy jsme konečně mohli vycestovat po území okresu jsme se vypravili za bledulkami do Podtroseckého údolí. Málem jsme bledulky nestihli.Loni jsme tu byli už začátkem března.Byly tu bílé koberce. Bylo už i docela teplo.Letos se mi zdá,že je příroda trochu opožděná,přesto bledulky skoro odkvetlé.Včera sice sluníčko svítilo,ale foukal hodně studený vítr.



Kaple sv.Anny na Vyskři


Pekařova brána



























Okolo rybníku Věžák jenom projdeme zpátky k autu a pojedeme ještě na další místa.Jsme rádi,že můžeme konečně dál,jak na území města.



Další pokračování výletu bude příště.
Mějte se hezky 


23 komentářů:

  1. Jitko, krásná místa. Už nekolik let si plánujeme dovolenou do Českého ráje, ale když pak vidíme v televizi ty davy lidí, kteří mají stejný nápad, moc se nám tam nechce. Ale to je poslední dobou na všech zajímavých místech ČR.
    Tak moc děkuju za pěkné fotky, ráda jsem se podívala.
    Měj prima dny,z

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jste bledule přece jen stihli, to je fajn :-) Aspoň, že se člověk může pohybovat v rámci okresu. U nás máme výjimku, kromě okresu Brno město se můžeme pohybovat i v okresu Brno venkov :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, nádherný výlet. Já se za bledulemi chystám tento týden, ale počasí zatím stále nic moc. Fotky bledulek jsou úžasné, tak snad i u nás ještě pokvetou. :o)
    Přeji pohodový týden. D.

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásné Jituško u nás se jaro někam zatoulalo...😀

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš, to jsou úžasné fotografie. Bledulky mě moc potěšily. Každoročně jsme za nimi jezdili do Pekla u Zahrádek, ale letos se zatím nikam tam nemůže. Moc se mi líbí ta pekařova brána a skalní masívy. Jak já už toužím!!!! někam vyjet na výlet. Jen že manžel se do vlaku nebo autobusu bojí hlavně kvůli nákaze covidem a tak sedíme doma a já vyrážím jen po okolí. Tolik mě to láká, zvláště když vidím ta nádherné fotografie. Moc děkuji za hezkou podívanou a těším se moc na pokračování. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky, krajinka i kytičky Jituško ♥

    OdpovědětVymazat
  7. ahojky Jitka... fotky sú veľmi ale veľmi krásne... príroda je úžasná**1**********************

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky, moc se mi líbí Pekařova brána a samozřejmě bledule. Na rozdíl od sněženek nebývá bledulek moc, ale na tvých fotkách jich je opravdu hodně. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  9. To máte u vás moc krásně. U nás bledulky zatím nikde moc nekvetou, napadly nám hromady sněhu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jituš, krásné fotky.👍👍👍 Pro mně opět milá vzpomínka na údolí pod Troskami.
    S bledulkami mám smůlu. Na zahradě se mi je nedaří pěstovat, i když jsem mnohokrát kupovala jejich cibulky. A výlety za nimi? Také se nedaří. Po dvakrát jsem měla nějakou chorobu, pak lehl muž a letos to lehlo vše. Snad příští rok bude o něco lepší.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný výlet a ještě hezčí fotky přírody,v které člověk zapomene na problémy současnosti.U nás jsem bledulky neobjevila,asi se odstěhovaly...

    OdpovědětVymazat
  12. Jituško, ten skalní tunel je úžasný. Ten z fotek neznám. Bledulky mně už konečně taky kvetou, má to vše letos zpoždění.
    Měj se hezky. Jitka

    OdpovědětVymazat
  13. Jitunko, super fotečky, bledulky perfektní a ta brána v kameni nádhera ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera. Nikdy jsem neviděla tolik bledulí pohromadě. u nás jsou v parku sněženky, ale v lesích nic. Bledule vidím sporadicky v zahradách, ale opravdu i tam málo. krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  15. Jituško, děkuji za tu nádheru! My máme dvě oblíbená místa, ale obě jsou v jiných okresech, takže nic...
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jsem na tom stejně nebo podobně, letos navíc něco doma dělám a trvá mi to. Tak díky Jitce bledule jsou ...a budou. Jiřina z N.
      Jarní pohlazení a probuzení...

      Vymazat
  16. Já se letos za bledulemi nevypravím. Místo, kde jich jsou koberce jsou mimo náš okres. Doma na zahrádce je nemám. Musím si vystačit se sněženkami.
    Moc pěkné fotky! Ta brána ta si tedy je, ale i ostatní místa, která jsi nafotila.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  17. Jitko, krásná příroda. Moc ráda se na ni u Tebe dívám. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  18. parádní výlet a krásné fotky,Sv.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Jituš, moc pěkná podívaná. Bledule jsou krásné, mají rádi vlhko. Jaruška píše, že jezdili do Pekla u Zahrádek tam je vždy bílo, taky jsme tam párkrát byli. Děkuji za pěkný kuk, měj se fajně...dobrou...♥

    OdpovědětVymazat
  20. Jituško nádherná probouzející se příroda, bledule supér, díky *******************

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné opravdu moc...bledulky mám moc ráda 👌👍☕️🌞💐

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení