10.2.20

Oslava vodnářů

V sobotu proběhla v naší rodině,jako každý rok velká oslava vodnářů.Vnuk,zeť a manžel.Tentokrát bychom se nevešli ani do baráku k dceři a tak se slavilo u nich v restauraci.Důvodem bylo vnukových 18.Jasně,že měl na oslavě přítelkyni a pár přátel.Jsme velká rodina,sourozenci,jejich děti a ještě jejich děti a pár přátel.V pátek jsem hlavně pekla.Sladké a slané pečivo.Vodnáři dostali od známých cukrářů nádherný třípatrový dort.Každý oslavenec měl jedno patro.Byl to dort motorkářský,protože jak zeť,tak i vnuk jsou motorkáři.A manžel měl roky také motorku a pořád sní,že si ještě motorku koupí.



Oslavenci


Upekla jsem koláčky,na blogu už je mám i s receptem


Slané rolády.Dělám je z kupovaného listového těsto,jiné se neujalo.Plním je kysaným zelím a klobásou a  jiné sýrem a šunkou.Sypu kmínem a grilovacím kořením.


Pekla jsem metrový dort.Ivetka chtěla,abych vyfotila a dala na blog.Tak Ivetko,tohle mně zbylo.Nepovedený okraje,které jsem ukrojila a nechala doma.Manžel dort odvezl do hospody a dcera ho nakrájela jako roládu a tak ten efekt,kdy se střídá světlé a tmavé pečivo byl pryč.Byla ale moc dobrá a brzo se snědla.Ale protože nás čeká v březnu oslava dvou Josefů a v dubnu máme troje narozeniny a jeden svátek,určitě opět metrový dort upeču.


Dobrot bylo a všechno se snědlo.






Oslava byla moc pěkná až do nočních hodin.Není to jenom o alkoholu,to si dávají hlavně pánové,já nepiju vůbec a ostatní děvčata srkala celou dobu skleničku vinného střiku.Je to hlavně o tom,že se sejdem,je legrace,dokonce si i zazpíváme a zatancujeme.Druhý den jsem pomáhala mladým v hospodě s úklidem.A víkend byl pryč.
Začal nám nový týden.Někde asi hodně větrně,tak ať to zvládnete bez větších pohrom.Nám se to nějak vyhnulo.Mějte se hezky



17 komentářů:

  1. Krásná oslava Jituško,těch dobrot.Je to hezké,když se všichni tak sejdou.Také jsme to tak měli,teď už neslavím.Ale scházíme se.Všem oslavencům přeji všechno nej,nej,nej...Dor byl nádherný a metrovou roládu mám od Ivetky recept.Ale ještě jsem nedělala,mladí moc krémové nechtějí,manžel má cukrovku,já mám ráda,ale potom to jím sama a kynu.Koláčky vyzkouším.Ty u nás jdou.🎉🎉🎉

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško tak hned všen gratuluji všechno nej ,nej, nej a hlavně těch 18 let co má vnuk tak dospělák už je a dortik tak ten je nádherný a toho jídla same dobrotky , také dělám závin z kupovaného listového těsta a také ze zelím a uzene vtom hlavně tyčinky to má manžel rád nás oslava čeká také v unoru 22 manžel má 70 a vnuk 21 tak jdeme na oběd do hospody a pak doma bude nás 10 i z dětma a vnučka nechce ještě někam z malou bude mít teprve 1 měsíc tak pak budeme u nás doma ..Přeji hezký den..

    OdpovědětVymazat
  3. Týýýýýýýýýýý jó Jíťo to je dobrůtek, člověk by nevěděl co ochutnat dříve. Dort nádherný a to měli kluci radost. Tak všem ještě jednou hodně moc zdravíčka a štěstíčka přeji. Škoda, že nebydlím vedle Tebe jako vodnářka bych se přifařila hihihi 💖🌷🌼💕🌸🥀🌹

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,to bychom tě vzali hned mezi nás.Také jedna vodnářka mezi vodnáři.

      Vymazat
  4. Jituško, přeji všem oslavencům hlavně HODNĚ ZDRAVÍ A ŠTĚSTÍ. Všechno nejlepší. Oslavu jste měli plnou dobrot. Důležité je, že se rodina sejde a že jste si to pěkně užili a v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  5. Jitko, my teď z oslav taky nevyjdeme. Dort vypadá úžasně, fakt pro chlapy. A těch dobrot, dobrá inspirace.
    Pěkný týden.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Jitko, dort je opravdu nádherný, věřím, že se líbil nejen chlapům, a že také všem chutnal. :o) I dobrot na zobání jste měli hodně, vše vypadá velmi lákavě. Prostě oslava jak má být.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Páni tak to je pecka a mám hlad hihi,krásný dort Jituško a ty chlebíčky vypadají famózně,metrovka také super 1* ona se musí krájet ze šikma jelikož pak by neměla ten vzor.Jsi opravdu moc šikovná to slané mám také ráda i koláčky jak je máš stejné opravdu klobouk dolů.Já pak vložím recept na toho opilého Františka ͡° ͜ʖ ͡ –

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško, tak tomu říkám mejdan! Všechno nej všem pánům, moc krásná oslava, vzorně připravená! Takových dobrot!!! Ty koláčky vypadají skutečně úžasně!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jste to pěkně slavili, měli jste spoustu dobrot. Já mám také vnuka v únoru 7.

    OdpovědětVymazat
  10. Děvčata,všem Vám děkuji za přáni oslavencům.

    OdpovědětVymazat
  11. Dort je nádherný, na laskominy se sliny sbíhají. :)A vše nejlepší oslavencům dodatečně přeji :)

    OdpovědětVymazat
  12. Alenko,děkuji za vodnáře

    OdpovědětVymazat
  13. Krááása, tak to má být! U nás to při oslavách je podobné.Jsme tři sestry, naše děti,děti po našem bratrovi, děti našich dětí -:) Je krásné, když rodina drží při sobě. Teď nás čeká oslava kulatin nejml.sestry a musela si pronajmout u nich myslivnu.Všem oslavencům přeji pevné zdraví...♥

    OdpovědětVymazat
  14. wau tam je ale dobrot vyzerá to veľmi chutne....

    OdpovědětVymazat
  15. Jíťo, tak to je nádherná oslava. Toho jídla, slané, sladké, uďobla bych a ochutnala od všeho. K tomu kávičku nebo čaj. Nebo černé pivko.
    Jako Vodnářka přeji tvým oslavencům hlavně zdraví a spoustu radostí. Třeba i s motorkami.
    Umím si představit, co to dalo práce, všechny ty dobrůtky připravit, jsi šikulka.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  16. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    More than 160,000 women and men are losing weight with a simple and secret "liquids hack" to drop 1-2 lbs each night while they sleep.

    It is painless and works on anybody.

    Here's how you can do it yourself:

    1) Go grab a drinking glass and fill it up with water half the way

    2) Then use this amazing hack

    and become 1-2 lbs lighter the next day!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení