10.3.21

Doubice,park dřevěných soch

 Náš poslední výlet 28.února směřoval do Ústeckého kraje do obce Doubice,podívat se do parku dřevěných soch.Doubice leží v okrese Děčín a je to malá obec,kde se nachází největší sbírka dřevěných soch v areálu Penzionu Stará Hospoda.Přesněji 316 dřevěných soch od čtrnácti různých autorů.Sochy představují pohádkové bytosti,bájné bytosti a zvířata.V celém areálu jsou hřiště,jezírka,kamenná bludiště i příjemná posezení.Areál byl v roce 2012 zaznamenán do České databáze rekordů v Pelhřimově.Každý rok se tu koná Doubické křivořezání.Litovala jsem,že jsem o tomto místě nevěděla,když jsme podnikali výlety s vnoučatama.Tady by se jim hodně líbilo.


























Copak je to za chlapíky.Dostala jsem si přímo do pekla.






Bojím,bojím





Kamenná bludiště mě bavila.Abych to trochu manželovi opepřila,tak jsem na něj  volala,že jsem zabloudila a že potřebuji vysvobodit.Opravdu jsem se tam zamotala.Nemám zrovna z takových bludišť nejlepší pocit.Pár jsme jich s vnoučatama kdysi navštívili a jeden zážitek mám z Liberce z Babylonu,kde se vnuk zamotal v zrcadlovém bludiště a já při jeho hledání s ním.To mně bylo hodně ouzko.Ale od toho jsou muži,aby nás zachraňovali.



I čapí hnízdo zde mají





















Poslední únorovou neděli bylo hezky a docela teplo.A tak jsme strávili odpoledne mezi pohádkovými bytostmi.Proč ne,v každém dospělákovi by mělo zůstat kus dítěte.Já si to užila.
Přeji Vám hezké dny


18 komentářů:

  1. Jitko, škoda, že je to od nás tak daleko. Ale přidávám si ho do seznamu míst, třeba někdy budeme mít "cestu kolem"
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, já se tady směju, ukázala jsem tvůj povedený příspěvek manželovi a on na to: jo, v téhle hospodě mě otravovaly vosy! Byli jsme tam naposledy v roce, kdy bylo hodně vos.
    Hezky sis to užila, měli jste i počasíčko. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Užili jste si to, taky bych si to tam užila.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Milé místo, krásné počasí, nikdo se neztratil :o) - prostě parádní procházka!
    Jituško, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš, moc děkuji za krásnou procházkou bludištěm se sochami v Doubici. Bývala našim častým cílem. Už jsem tam dlouho nebyla, naposledy asi před deseti lety, kdy se dřevěné sochy u hospody začaly objevovat. Pamatuji se, že tam byl i Gottwald. 😃
    Doubice byla oblíbeným letoviskem herců a umělců. Pamatuji se na starého pana Prachaře (tatínek Ilji), který stával u branky a s každým, kdo šel kolem prohodil pár slov. Doubici si vybral i Karel Gott, který si tu nechal postavit roubenku.
    Díky tvým krásným fotkám jsem se vrátila do rodného kraje.👍👍👍
    Měj hezké a pohodové dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to tam opravdu hezky :-) Připomnělo mi to jeden výletní cíl na bruntálsku - jmenuje se to Pradědova galerie a je tam spousta dřevěných vyřezávaných soch :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jitko, byl to pěkný výlet. Také si píšu do seznamu výletů na prázdniny s vnoučaty. Měj hezké snad už jarní dny. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je opravdu krásná přehlídka opravdového umění. Obdivuji každého, kdo dokáže něco tak úžasného vytvořit :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jitko, krásný výlet přímo do pohádky. Sochy jsou parádní. Jdu se podívat na mapy, kde že jste to byli.
    Přeji prima večer. D.

    OdpovědětVymazat
  10. Jitu,moc hezký výlet jste si udělali. Doubici sice známe, ale je ostuda, že to máme "za rohem" a dobrých deset, mozna
    i víc let jsme se tam nebyli podívat. Tam se dostaneme jedině autobusem a to manžel nerad a mně samotné se tam jet nechce. Třeba ho v létě přesvědčím a zkusíme se tam znovu podívat. Měj se moc hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  11. To jsi měla Jíťo parádní výlet. Sochy jsou úžasné, to je fakt umění a šikovné ručičky ☘ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Jituško nádherné fotky a pškný výlet jste měli, kdyby to nebylo od nás tak daleko, hned bych se tam jela podívat ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Jituš, to je moc pěkné, pohádkové. To bych chtěla taky vidět a vnučky by byly nadšené. Dávám si to do záložek. Třeba někdy...Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Jituš, tak to jsou úžasné fotečky já ani takové místa vůbec neznám opravdu paráda, musím poprosit manžela aby mě tam vzal děkuji za ně i za super inspiraci. Krásný víkend přeji.❣️(◕‿◕)

    OdpovědětVymazat
  15. Děvčata,všem moc děkuji za milé komentáře

    OdpovědětVymazat
  16. Jitko, byli jsme s dětmi. Ale už je to déle, některé sochy asi i přibyly, nepoznávala jsem. Chytla jsem se až při době ledové :-) A v bludišti se naše děti také dost bály.-) Děkuji za příjemné připomenutí a krásné dny, i když můžeme cestovat jen nad našimi fotografiemi.

    OdpovědětVymazat
  17. Jituš fotečky moc potěšily, prostě nádherná pohádka******************

    OdpovědětVymazat
  18. Jitko, to je super pohádkové místo. Škoda že jsme tak daleko.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení