3.3.21

U rybníků

 Za město teď vyjet nemůžeme a tak jsem ráda,že jsme si přírody užívali až do neděle.Dalo se už nějaký čas tušit,co se chystá.Těšila jsem se,že začnu jezdit na kole ,ale teď ani nevím,zda mohu.Hlavně kam,po 500 m od sídliště je už jiná obec. Venku je pořád hustá mlha a tak čas využívám k tomu,že si dávám do pořádku fotky.A budu je sem postupně dávat.Jsou z procházek a výletů,které jsme uskutečnili hlavně v minulém týdnu.Minulý týden byl celý hodně mlhavý,sluníčko se prodralo z oparu vždy jenom na chvíli.Bylo znát,že je hned tepleji.Jinak byla celý týden vlezlá zima a proto jsou pořád ještě někde zbytky sněhu a po prvních poslíčcích jara pátrám v zahrádkách zatím marně.

Ve středu 23.2. odpoledne sluníčko přeci jen vylezlo.Domluvili jsme se s manželem,že pojedeme do Sedmihorek a projdeme se k zámku Hrubá Skála.Jsou to necelé dva km.V Sedmihorkách jsme odbočili do aleje a už tady jsme byli překvapeni,co je po obou stranách aut.A v lázních Sedmihorky plná parkoviště a lidí jako much.Manžel to otočil,že sem ani náhodou.

Tak jsme skončili u rybníku Roudný.Tady byl klid,asi dva páry tu byli na procházce se psy.














Další zastávka byla U třech rybníků,které máme při cestě.






Na procházky teď jen v pořádných botách.Cesty jsou hodně blátivé.







Labutě obdivuji.Jsou krásné.Proto jsem byla hodně smutná,když jsem si přečetla v turnovských novinách,že u rybníku Písečák,kam také často jezdíme,bylo nalezeno šest mrtvých labutí.Zemřely na ptačí chřipku.









Přeji Vám hezké dny ve zdraví.

19 komentářů:

  1. Je to tak, Jituško, v hezkém počasí se opravdu velmi špatně hledá místo, kde není hlava na hlavě...
    Děkuji za krásné fotky, dnes je i u nás neproniknutelná mlha.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodnutí změnit plán cesty určitě na škodu nebylo. Pořídila jsi moc hezké fotky.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, jak píše i Hanka, změna plánu je nakonec fajn, zavedla jsi nás na pěkná místa a nemusíme do bláta, pěkně v suchu a teple si to prohlédneme.Český Ráj nemá chybu. Nakonec Sedmihorky znám a pěšiny na Hrubou Skálu ze Sedmihorek také. Tak díky za milou procházku okolo rybníků: zajímavý je ten zelený obrázek, tak jarní oproti těm zimním. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné fotografie Jituško. Takovéto procházky přírodou já miluji a fotografie jsou také zase jinak zajímavé. V okolí Sedmihorek je krásně a davům lidí se také vyhýbáme už proto, že pokud jdeme přírodou sami, nemusíme mít roušku nebo respirátor, ale když někoho potkáváme, tak jsme si to pro jistotu přece jen bereme. Ochrana zdraví je důležitá v této náročné době. Je fakt, že pokud nechceme sedět zavření doma, můžeme aspoň po okolí města. Je to lepší, než nic. Děkuji za krásnou podívanou a přeji Ti krásné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  5. Opět hezké fotografie :-) No jo, teď se člověk velice nikam nedostane. Aspoň, že se můžeme projít k brněnské přehradě :-)

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky Jitka -krásné fotky si dala...kačičky a labude sú úžasné********************

    OdpovědětVymazat
  7. Jituš, krásné fotky z procházek kolem rybníků. 👍👍 Vyzařuje z nich takový klid.
    Mezi skalami směrem na Hrubou Skálu by to asi tak klidné nebylo. Těch uhynulých labutí je mi líto. My se chystali na Hostivické rybníky, zejména kvůli jarnímu tahu ptáků, ale ... je to už za hranicí Prahy. Stejně tak výlet za bledulemi se nebude konat. Jít do Hvězdy se teď rovná procházce po Václaváku. Soused tam šel v neděli, ještě před uzavřením okresu a utekl raději pryč. My viděli z auta Ladronku a tam to bylo jako při procesí. Musíme vydržet a doufat, že snad bude líp.
    Měj hezké dny. 💓🍀

    OdpovědětVymazat
  8. Jitko, krásné fotografie. Vybírat nejhezčí bych neuměla. Ty labutě mám taky ráda, potěšilo mě, když jsem je zas viděla u nás na rybníku. Měly asi nějaký sjezd :-) A co toho napovídaly... U rybníků je krásně a bude i na jaře .-) My už sněženky na procházce zahlídli. Snad se dostanete brzy znova do přírody.

    OdpovědětVymazat
  9. Jituš, teď to je s těmi výlety ještě problematičtější. Líbí se mi labutě, taky je mám ráda. Jsou takové elegantní. Taky se teď hrabu doma v fotkách a přebírám věci, třídím a vyřazuju. Měj se hezky Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Jituško, pěkně jsi to nafotila. Alespoň si potěším oko, když sedím doma a nikam nemůžu. M.

    OdpovědětVymazat
  11. Zas jsem se pokochala Tvými fotkami, díky!
    Sedmihorky, Hrubá Skála, Valdštejn - to je náš oblíbený každoroční výlet - jenže poslední léta si ho asi oblíbili úplně všichni... Musíme také hledat jiná místa.

    OdpovědětVymazat
  12. Jíťo to je opět pěkná pastva pro oči ⚛ ღ ♥ kačky i labuťky paráda ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Jitko, také bych asi změnila plán a vám změna vyšla. Nikde nikdo, jen probouzející se příroda. A krásné labutě.
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
  14. Jíťo opět moc hezké fotečky jsi pořídila, labuťě jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat
  15. Všem moc děkuji za komentáře

    OdpovědětVymazat
  16. Je to tak. Teď je to s tím pohybem všelijak nahnuté. Bohužel. Hlavně s těmi procházkami. Jinak krásné fotky, Jitko!! Jako vždy. :)

    Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezké fotky Jituško ♥ jsem ráda, že u nás už je týden svítí sluníčko, v sobotu napadl sníh, v neděli roztál a od té doby je jen slunce, jen PO a ÚT byla po ránu mlha.Tak mohu chodit po zahradě , po dvorku i po okolí a je to fajn ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Moc pěkná procházka a ty fotky s labutěmi jsou překrásné. Tyhle ptáky u nás nevidím a tak si je mohu vychutnat u tebe.

    OdpovědětVymazat
  19. Překrásné fota i procházka. Jak píše Maruška, fota s labutěmi suprové *********

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení