17.2.19

Rybník Nebák

V sobotu odpoledne jsme si udělali malý výlet k rybníku Nebák.Rybník je jedním ze soustavy osmi rybníků v Podtroseckém údolí.Je napájený říčkou Žehrovkou.Prožili jsme tu s našimi dětmi,sourozenci a přáteli pár hezkých dovolených na jedné z chat,kterých je tu nad rybníkem dost.Tenkrát se ještě dalo v rybníku koupat.U hráze rybníka je rekreační zařízení s restaurací a hned naproti je Vlkův mlýn,kulturní památka,která tu podle historických záznamů stála už v roce 1455.

K Nebáku je průjezd autem zakázán,pouze je povolen pro hosty ubytovené v restuaraci.Auto jsme odstavili u lesa a vydali se lesní cestou.Dokud na nás svítilo sluníčko bylo příjemně,ale tam,kde mu bránily stromy a na cestě ležely ještě zbytky sněhu bylo docela chladno.Hlavně bylo všude hroznýho bláta.







Zbytky skalního hradu Nebákov


Rekreační zařízení s restaurací


Vlkův mlýn


Nad rybníkem je hodně chat a chalup







Ve skalním výklenku je soška sv.Jana Nepomuckého z r.1740


Tady v těch skalách si děti hodně vyhrály.









Je tu chladno,od rybníka táhne.Vydáváme se na cestu zpátky.

5 komentářů:

  1. To je nádherné místo. Tak by se mi líbilo. Moc krásné fotografie. Zjistím di zda by se tam.nedalo jít od vlaku ...Docela mě to láká . Ke t opravdu krásně.

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní fotečky 🥀🌷🌼❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  3. Noc hezké fotečky šikulko ten mlýn je paráda a ty skály také

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení