19.2.19

Vesec u Sobotky

Vesec u Sobotky je malá vesnička,část obce Libošovice,okres Jičín.Mělo by tu být 28 domů.Nepočítala jsem je,informaci mám z internetu.A žije tu asi i tolik obyvatel.Zástavba vsi je od roku 1995 chráněna jako vesnická památková rezervace.Pochází z přelomu 18. až 19. století.Je zde mnoho krásných roubených staveb.
Natáčelo se zde několik scén filmů Jára Cimrman,ležící,spící,Jak dostat tatínka do polepšovny,V zámku a v podzámčí a Přijela k nám pouť.Exteriéry obce se objevily i v jiných filmech.
Na mě to všechno působilo pohádkově.Krásné chaloupky,klid a zpěv ptáčků.A slunce nad hlavou.Procházku jsem si moc užila.

Vzadu vykukuje Humprecht














3 komentáře:

  1. To jsou parádní fotografie . Tam to znám . Fotilo jsme se tam u hasičské zbrojnice uprostřed vísky. Tam je opravdu nádherně. Šli jsme tam z Plakánku od hradu Kost a dále pak do Sobotky. Podruhé už jsme šli přes Střehom. Tam je krásně všude. Moc hezké fotografie a pro mě i vzpomínka.

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotečky 😘🐾💙💙💙💙💙💙💙

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško moc hezké fotečky jako vždy ty chaloupky jsou super**************************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení