11.2.19

Za sněhovým Krakonošem do Jilemnice

Jako každý rok jsme si i tentokrát udělali výlet za sněhovým Krakonošem do Jilemnice.Sochu vytvořil jako každý rok výtvarník Josef Dufek se dvěma pomocníky na Jilemnickém náměstí.Na výšku má Krakonoš mezi sedmi a osmi metry.Pokud je sníh,tak ho pan Dufek vytváří od roku 1997 a snaží se,aby byl každý rok trochu jiný.Inspirací pro letošní model mu byl sněhový Krakonoš zachycený na fotografii z roku 1941.

Je mrazivý,ale slunečný den.Silnice jsou kupodivu suché a ani namrzlé.Směrem na Semily je silnice lemovaná stromy,které na koncích vypadají jako skleněné.Sníh taje a z kapek mráz vytváří skleněné obaly na větvích.Škoda,že se tu zrovna  nedá zastavit a tak musím fotit jenom rychle přes stáhnuté okénko.










Sjíždíme do Semil a už jsou vidět Krkonoše.


Tady to mám i se stožáry.Je tu elektrická rozvodna Na Rovném a rozvádí snad elektriku i do Turnova.Jak je tu problém,nejde nám elektrika.




Bleky mi sedí u nohou.Je zvyklá cestovat autem,nejsou s ní žádné problémy.Jak to jde vypustíme ji,aby se pořádně proběhla.



Rozhledna U borovice.





Tady jsou u silnice mantinely sněhu přes dva metry.


A jsme v Jilemnici.


Krakonoš je parádní.Je všední den a naštěstí tu není moc lidí.



Jilemnické náměstí.






Na poli se vyhřívají srnky.


Stavíme kousek za Lomnicí nad Popelkou,aby se Bleky proběhla na sněhu.Bleky si běhá,ale pode mnou se sníh bortí a zapadám až po kolena .Za chvíli mám nohavice promočené,ale v botách naštěstí sucho.





Přijíždíme do Turnova,do Nádražní ulice,kde jsme pořád bez sněhu.


Jsem spokojená,výlet se vydařil.


8 komentářů:

  1. Jituško to jste měli moc krásný výlet. Krakonoš je opět nádherný a zase trochu jiný. než jaký byl loni. Krkonoše jsou a nádherné. Syn Petr byl v Jablonci nad Nisou a říkal, že tam jsou také obrovské bariéry sněhu a že to vypadá moc pěkně. Tak že jste si to v Krkonoších také vyzkoušeli. Ty stožáry vypadají zajímavě. Někdo by řekl, že se to fotit nehodí, ale mně se i takové záběry moc líbí. Moc krásné fotografie. Ještě si je projdu ve velkém formátu, abych se pořádně pokochala krásnou zimou.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky ♥♥♥💐🌹🌷 ♥♥♥ máš skvělý doprovod, Bleky je krásná slečna ♥♥♥💐🌹🌷 ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Hodně jsem si na Bleky zvykla a mám ji ráda.

      Vymazat
  3. Prostě,zima,jak se patří.U nás sníh vydrží max 2-3 dny a odtaje.Máme rodinu v Jablonci a jak psala Jaruška,do sněhu mohou skákat z oken :D Jituš,děkuji za všechna písmenka na mém blogu,měj se fajně a opatruj se...♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ali,moc děkuji za návštěvu

    OdpovědětVymazat
  5. moc pěknéééé fotky******** to je asi socha se sněhu, u nás se dělají v květnu sochy z písku

    OdpovědětVymazat
  6. Je to socha ze sněhu,tvoří ji tu každou zimu.Děkuji za komentář

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení