26.2.24

Za bledulkama

Asi jste si všimli,že nekomentuji a nepřidávám,tak jak mám ve zvyku příspěvky na blog.Nějakou dobu to tak bude.

Vrátily se mi letité problémy s očima a musím je šetřit a vyhýbat se tzv.modrému světlu,který mé oči nesnášejí.

Přitom na PC a mobilu co jsem v důchodě trávím minimum času.

Bohužel na důležité vyšetření očí jsem objednaná až v červnu.

Příspěvek je tady jenom díky moji vnučce,která  má jarní prázdniny a pomohla mně s ním.

 Po dlouhé době se v neděli udělalo hezky a tak jsme mohli vyjet za město.Chtěla jsem se podívat,jak jsou na tom

bledulky v Podtroseckém údolí.

Naše cesta vedle kolem Rokytnického rybníka














U nás zima propršela.Všude stojí voda a je velké bláto,ale bledulky vykvétají a také skoro o měsíc dříve.




Dostat blíže se k nim nedalo,naštěstí jsem si vzala druhý foťák s velkým objektivem
a mohla přiblížit.















Pekařova brána


Kaplička sv.Anny na Vyskři





Roudenský rybník





Mějte se hezky.






25 komentářů:

  1. Jitko, krásné fotky, hlavně ty od rybníků, ty já můžu 😀 Bledule rostou v neskutečném množství, musí to být parádní pokoukání. Přeji ti, aby se tvoje očka opět umoudřila a mohla jsi nám posílat další fotky. Měj se hezky, zdravím 😀😊

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško, tyto fotky u tebe vždy obdivuji. A bledulky bych jednou taky chtěla v lese zažít. Já ty mé zahradní letos hledám nějak marně.
    Měj se hezky. Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško, to jsou nádherné fotky. Je u vás úžasná skalnatá krajina. Ty bledulky nemají chybu, krásně kapičkové. U nás jsem je ve volné přírodě nikde neviděla. Vlastně ani sněženky. Jsou jen v zahradách. Jituško, moc ti přeji, aby si tvé oči odpočinuly. Dávej na sebe pozor.

    OdpovědětVymazat
  4. Jituško, opět nádherná příroda i moc pěkné záběry. Děkuji za bledulky to jsi mě velice potěšila.Já si říkala kdepak se mi touláš? Vůbec neřeš nějaké komentáře a hlavně ti nic neuteče, já stejnak uvažuji že komentáře zamknu opět jsem dostala urážku, nepochopím když jde anonymě to je u mě srab jen kdyby ta dotyčná věděla čím jsem si prošla ani já to nemám zapotřebí pro mne je na prvním místě zdraví. Měj se moc hezky a hlavně šetři očička ať jsi zase brzo fit a já se můžu těšit na tvé milé výletování a úžasné fotečky.♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Jíťo, krásná příroda. Bledulky nádherné. Moc přeji, aby se očka umoudřila a nezlobila. Obrázky ani články neutečou. Zdraví je důležité. Opatruj se. papa ⚛ ღ ♥Ty čekací lhůty u lékařů je něco příšerného.

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško kouzelné fotky, potěšila jsi mě krásnými bledulemi. Komentáře vůbec neřeš, hlídej si oči. Opatruj se, držím palce ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Jitko, taky jsem si říkala, co je s tebou. Bledule tedy asi budou i jinde, na to bych se měla podívat, ale my jsme s naším staroušem ( tím míním auto ) od podzima nikde nebyli. Je to nádhera ,když jsou sněženky, bledule a jiné jarní květiny jen tak v přírodě. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško, šetři se, na tebe a tvé nádherné fotky rádi počkáme.
    My se jezdíme koukat na pány bledulí k zámku do Kostelce nad Orlicí, koukala jsem na jejich fb, už kvetou...
    Přeji ji hezké dny, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně jsi zvěčnila hezkou krajinu a nádherné bledulky.Ty nekvetou všude,aspoň u nás je jich minimum.Jituš buď hodná na svá očička,komentáře neřeš,měj se hezky.🌼🍀

    OdpovědětVymazat
  10. Jituško, nádherné fotky 👍👏
    Odpočívej, ať se oči umoudří.

    OdpovědětVymazat
  11. Zase moc pěkné fotky. Taky jsme se předevčírem s mužem vypravili za bledulemi. A nemuseli jsme ani moc daleko. Sice jsem nejprve myslela, že na tom daném místě zmizely, ale najednou se v trsech objevily. Je to moc hezké pokoukání. A ještě vím o celých plochách těchto jarních kvítků, ale to je trochu dál.
    Oči šetři a ať je máš co nejdříve v pořádku.
    Klidné dny, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  12. Jituš, vím, co jsou problémy s očima. Před třemi lety mi hrozilo oslepnutí, naštěstí ty potíže vyřešila operace obou očí na klinice. Proto mám na blogu i velké písmo. Pokud pomůže jen odpočinutí od obrazovky, jen dobře. Fotky máš krásné a takové bledulky jsem u nás nepozorovala. Asi je třeba vědět, kam zajet.
    Ať se daří a oči slouží. 👍

    OdpovědětVymazat
  13. Tak oči je nutné si chránit a hýčkat! O tom žádná .... hmmm, tak ono asi je fakt možné že tady v rezervaci už taky kvetou, nebo spíš začínají rozkvétat. moje na zahradě jsou zatím tak pěticentimetrové.

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherné fotky, také jsem přestávala vidět, vše jsem měla v husté mlze . 6.2. jsem byla na laseru a zdá se to být dobré doufám ,že i ty budeš mít oči v pořádku ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Bledulky jsou nádherné ♥♥ Přeji ti, ať se problém s očima co nejdříve vyřeší, užívej pěkného počasí co to jde ♥

    OdpovědětVymazat
  16. 🌺 Jitulko zdravím fotečky moc hezké jo je krásně tak se da nafotit hezké fotečky děkuji ..🌺

    OdpovědětVymazat
  17. Jitko, u nás v okolí bledule nemáme a doma mi kvetou sněženky. Šetři se a budu držet palce, ať vše dobře dopadne. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
  18. Jituš, krásné fotky z milovaného Českého ráje. Na Sv. Annu na Vyskeři jsme se dívávali od švagrovy chalupy v Tatobitech. Už jí prodal, bohužel.
    Bledulky jsou nádherné. Včera jsem cestou na sever nahlas přemýšlela, zda už kvetou v Pekle u Zahrádek. Asi ano. Ale počasí bylo ohavné a navíc mně čekal spolužácký sraz, kam jsem se po dlouhé době nepřítomností těšila.
    Moc ti držím ✊✊🍀, aby se oči daly do pořádku.
    Opatruj se a měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherné fotky, Jituško, přeji, ať jsou oči zase vpořádku :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Jituško, taková krása a fotky mojeho kochaného Českého ráje. Trosky vidět je radost. K tomu rybníku jsme nezašli. V letě sucho u Vás bylo a zima pršela. Doufám že oči budou v pořádku, já v to věřím a přeju ti to. Opatruj se a měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  21. Jitko, bohužel. zdraví nás někdy omezuje, ale bude líp. Určitě si oči šetři, buď ráda, že můžeš ven na výlety. Jaro se nám stále více v přírodě připomíná, moc hezké fotografie, bledulky u nás jsem neviděla, sněženky ano. Čekáme až se počasí umoudří, abychom mohli víc do přírody pod hory. ♥

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní03.03.24 8:26

    Krásné fotky!! Na bledule jsem ještě letos nenarazila, možná i proto, že je u nás stále mokro, terén rozbředlý a často i neschůdný. Přeji brzké uzdravení!!!!
    "Můj FOTO svět"

    OdpovědětVymazat
  23. Paráda! Voda, stromy a...bledule. Báječná reportáž. Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Jituš,
    velmi krásné fotky. Jituš, já používám již několik let na PC i Telefon brýle na PC "GLASSA" filtrují více než 95% modrého světla. Možná znáš, pokud ne...poptej se. Očka si šetři. Opatruj se, přeji pěkné dny...♥

    OdpovědětVymazat
  25. Moc pěkné fotky. A držím palce, ať jsou oči brzo OK

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení