9.7.24

Historické vozy a motocykly

                                                                      


V sobotu 15.června 2024 se  uskutečnil start 28.ročníku historických vozů a motocyklů s názvem Tatra v Českém ráji.Byl určen pro vozy a motocykly do roku výroby 1960.Start začínal na náměstí v Turnově a trasa byla 100 km s cílem ve Vesci pod Kozákovem.Byli jsme pozvaní od syna na oběd a protože bydlí u silnice,kde měli veteráni projíždět,tak  jsme ani na náměstí nešli.Mladí nám připravili židle k silnici a koukali s námi..Každou Tatrovku jsme zdravili a pozdrav byl opětovaný.A nastal problém.Mohu zveřejňovat vozy na kterých je viditelná SPZ?Proto,tak nerada fotím ve městech,kde  je plno aut.Dostala jsem se na zajímavou diskuzi,ale ani tam se nedošlo k nějakému závěru.Dva tábory proti sobě.Podle vyhlášky,kterou tam někdo zveřejnil by se SPZ mohly zveřejňovat.Je to prý údaj,který o nikom nic nevypovídá.Stejně jsem SPZ neuměle přemazala.S myší mi to prostě nejde.Nejlépe to vyřešili ti,co si startovní číslo dali přes SPZ a nemusela jsem nic přemazávat.






Vybrala jsem jenom ty,co se mi líbily nejvíce.Vozů mělo být kolem 50.
















Líbily se mi dámy v dobových kostýmech.Akorát s klobouky u otevřených střech byl problém




Tak to byla trochu změna.I my ženy se rády podíváme na pěkná auta.
A příště zase památky,o tom cestování je a mám to tak ráda.
Mějte se hezky 


18 komentářů:

  1. Jituško, mám moc ráda stará auta. V diáři mám nějakou jízdu, co se koná nedaleko od nás, možná se pojedeme podívat. Je to elegantní, nostalgická podívaná!
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Příjemná příspěvková změna. Staří veteráni jsou nádherní elegáni. Věřím, že jsi si to užila. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, hezká podívaná. Mně se stará auta taky líbí, před pár lety jsme dokonce byli i v expozici Tatry v Kopřivnici a líbilo se mi tam.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Jituš, tohle je opravdu zajímavé téma. Podle mne dobrá změna na blogu. Také se celkem pravidelně chodíme dívat na veterány, i letos na dovolené na již. Moravě jsme byli. Kopřivnice není od nás daleko, tam jsme byli opakovaně. Těmi SPZ bych se nevzrušovala. Víš, kolik lidí je fotilo?

    OdpovědětVymazat
  5. Super!!! Mě se stará auta líbí víc než ta nová. Na to, že jsi fotila auta v pohybu máš dobré fotky, já jsem si na focení jízdy ještě netroufla, zatím vždy jen při parkování. Mimochodem, pro jistotu taky mažu nebo přepisuji SPZ. Přeji pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Jitko, velká škoda, že jsem o tom včas nevěděla, to by byl býval dárek manželovi k svátku, je to totiž zakládající člen TVCC Šluknov a osobně se znal s mnoha lidmi z Kopřivnice, ach jo. Několik vozů Tatra časem vlastnil. Taky pořádal kdysi závody tater ve Šluknovském výběžku.
    Měl kamaráda, který měl také Tatru 603 a odstěhoval se na SEMILSKO!
    A ještě perlička - když jsme jeli poprvé do Kladrub n.L., byla tam akce veteránů a dámy byly v mnoha případech oblečené dobově a bylo to moc krásné ...Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Jitko,to by se nám také líbilo👍.

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško, to je nádherná změna, auta to je moje, jezdila jsem 21 let měli jsme nového trabanta, to bylo něco, stál 38 tisíc dnes je to starožitnost, dokázala jsem vymontovat tachometr aby manžel nepoznal kolik km jsem ujela, to byl život s Trabantem. Maru

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško zdravím, super fota a překrásná autíčka ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Jééé to si měla Jíťo pěknou podívanou Tolik veteránů. Super ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné Jituško , jsou to krásná auta ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Jitko, skvěle strávený den. Stará auta se mi líbí, určitě bych si vybrala. Díky za fotky, pá 😉😃

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná podívaná na veterány,super 🚗🚕

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera, Jituško. Tohle bych si také užívala.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc krásné fotky, mám ráda stará auta, to je vždy podívaná 😍

    OdpovědětVymazat
  16. Jituško moc hezké krásná podívána na veterány děkuji ..

    OdpovědětVymazat
  17. to je krásná podívaná :) parádní fotky :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení