1.8.21

Na pastvinách v Milovicích


 V polovině července jsme jeli opět na návštěvu k mé nejmladší sestře. V plánu krom jiného bylo podívat se,co se změnilo na pastvinách v Milovicích a zda budeme mít větší štěstí a uvidíme krom divokých koní i zubry a  pratury.Milovice je bývalý vojenský prostor v okr.Nymburk ve Středočeském kraji.Když jsme tu byli asi před čtyřmi lety pastviny byly holé a přehledné.Teď tomu tak nebylo,všude  rozkvetlé louky,kvetoucí byliny a trávy.Díky tomu tu má poletovat skoro šest desítek motýlů. Neměli jsme štěstí.V tak nepřehledném terénu jsme sotva zahlédli koně u napajedla a motýlka jsem nezahlédla žádného.Ale pro divoké osazenstvo je to jejich přirozené prostředí.Rezervace se v současnosti rozkládá na ploše 240 hektarů.Tak jsme si pochodili na sluníčku,občas se optali lidí,kteří šli naproti nám ,zda někoho zahlédli.Ale ten den to bylo špatné.Takovou velkou plochu není možní shlédnout.Asi se schovávali před horkým sluncem.




Fotografie jsou výřezy,byly pořízené velkým objektivem a z velké dálky,neměla jsem u sebe ani stativ a tak posloužil manžel.Musela jsem si o něj opřít ruce. 









Dříve se dalo projít okolo napajedla,teď je už pletivo posunuté.Asi kvůli neukázněným návštěvníkům.My jsme si návštěvu pastvin naplánovali v týdnu,kdy měl syn dovolenou a tudíž jsme nehlídali psa.S ním bychom se sem nevypravili.







Pokud má někdo zájem podívat se,jak to na pastvinách v Milovicích vypadá může se podívat na některé z videí na Youtube.
Sdílím odkaz na jedno z nich



Z Milovic jsme jeli do Tismic a na Přistoupim a odtud na návštěvu k synovci.Byl by to dlouhý příspěvek a zase o něčem jiném,tak ho nechám na příště.

Mějte hezký začátek týdne


17 komentářů:

  1. Jitu i tak jsi pořídila moc hezké fotografie. Štěstí, že jsi s sebou měla ten velký objektiv. Já ho pokaždé na výlety s sebou neberu, protože se mi s ním nechce tahat, zvláště pokud je v plánu delší túra. Chtěla jsem si koupit ještě jeden s větším rozsahem, 18 - 200 mm, ale naši kluci mě odradili, že jsou to zbytečně vyhozené peníze a objektiv kvalitou s větším zoomovým rozsahem není tím pravým řešením, protože má poměrně špatnou světelnost. Tak dál budu na místa, kde chci fotit přírodu, tahat s sebou i ten druhý...Těším se na další Tvůj příspěvek z Tismic, (to neznám) a Přistoupimi, což také neznám. Přeji Ti krásný celý měsíc srpen a mnoho hezkých výletů.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojík Jituš, po delší době jsem se ozývám, kouzelné fotečky koníčky úžasné, proletím fota zpět, ale omlouvám se komentáře nestíhám, nějak se mi všeho moc nakupilo. ♥ ♥ ♥ ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Jíťo hodně jsem o Milovicích četla i videa viděla. Super. Krajina se tam mění.Krásné fotečky ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Když jsem četla Milovice, hned mě napadlo, že je to vojenský prostor, ten znám. Nafotila jsi zajímavé fotky, těch zvířat je tam asi dost hodně. Jsi dobrá, že nosíš s sebou velký objektiv, ale na fotkách je to vidět. Díky moc. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš, hezké fotky, hlavně koně se mě líbí. Přeju hezký srpen a těším se na další obrázky z cest. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, nádherné fotky!
    Myslím, že by to šlo i s Bleky - koně a psi si celkem rozumí!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Jitu, krásné fotky, obdivuji hlavně koně.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhenré fotky a koné jsou moc pěkní ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, krásná divočina a koně jsi ulovila krásné.
    Pěkný nový týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
  10. moc krásné fotky Jitu
    přeji ti pohodový nový týden

    OdpovědětVymazat
  11. Jitko, krásné fotky z pastvin. A ty koně jsou nádherní.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný výlet a pěkné fotky koní...

    OdpovědětVymazat
  13. Jituško, kolik krásy má v sobě takoví bodlák, je nádherný. Samozřejmě o koních by se dalo mluvit dlouho a jenom v dobrém. Maru.

    OdpovědětVymazat
  14. Bezva výlet, krásné fotky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  15. Děvčata,všem moc děkuji za komentáře

    OdpovědětVymazat
  16. Jituš, krásné fotky a díky za video. O lokalitách v Milovicích jsem nevěděla. Je zajímavé i vzkříšení pratura.

    OdpovědětVymazat
  17. Udělala jsi mne Jitu velikánskou radost díky za koně opravdu mě tvé fotky potěšily♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení