16.4.19

Domácí chleba z droždí

Domácí chléb si peču už dlouho,protože špatně snáším kupovaná kynutá těsta.Zatím jsem si pekla chleba v domácí pekárně,ale tentokrát jsem vyzkoušela chleba pečený v troubě.Našla jsem jednoduchý recept,kde bylo použité sušené droždí,což mně vyhovuje více.


Recept:

250 g hladké mouky,250 g tmavé žitné chlebové mouky,balíček sušeného droždí,polévková lžíce soli,půl polévkové lžíce cukru,100 ml olivového oleje,300-400 ml vlažné vody.Zpracujeme těsto a necháme nejméně hodinu kynout.Vytvarujeme bochánek a nebo šišku a necháme ještě tak půl hodiny kynout.Potřeme vodou a posypeme kmínem nebo sezamem nebo i dýňovými semínky,to už je na každém,co má rád.Troubu rozpálíme na 250 a pečeme necelých 10 minut,potom snížíme na 180 a pečeme asi 40 minut.Během pečení aspoň 2x potřeme vodou.Vodou potřeme i po vyndání z trouby.


Chléb je velmi chutný a vydrží vláčný.Hodně se chleba peče z domácího kvásku, možná si ho také založím a chleba z něho upeču.Baví mě zkoušet nové věci.






Blíží se velikonoce,ve čtvrtek přijdou vnučky a budeme péct mazance.

8 komentářů:

  1. Parádní chleba 🌹🥀🌷🌼❤❤❤ mám ho ráda 🌹🥀🌷🌼❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  2. Krása, mám ráda chleba, když praskne, To je známka, že z něho odešla pára a je pak chutnější a neudělá se dole "brousek"...Také občas peču chleba, jen mám recept na kilo mouky a dělám si předem kvásek z klasického droždí...a nedávám olej, ale přidávám 3 vařené brambory nastrouhané na jemno. Také je výborný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji,třeba i ten vyzkouším.Baví mě to

      Vymazat
  3. Nevím ještě jsem nepekla v troubě, ale recept uložen a určitě vyzkouším, dík ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško,také jsem pekla po dlouhé době v troubě.Hlavně peču v domácí pekárně,tam je to jistota.

      Vymazat
  4. super*****já si kupuji polotovar a pak ho dopékám, domácí chleba jsem už hodně dlouho nepekla ♥

    OdpovědětVymazat
  5. To neznám zase já.Já peču hlavně proto,že chleba mám ráda,ale ty kupované mi moc nesvědčí.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení