17.6.19

Za město

Syn občas pracuje v Německu a nám zůstane na starost jeho pes,přesněji fena Bleky a ještě přesněji zůstane na starost mně.Chodíme na procházky po okolí,ale aby se pořádně proběhla musíme vyjet za město.A aby to stálo za to,dojeli jsme až ke Komárovskému rybníku.Okolí rybníků mám všude ráda a tady je ještě pěkný borový les.Takový čistý,prostorný.Kemp Peklo byl pro tento rok zrušen a tak jsem předpokládala,že tu nebudou žádné přípravy na sezónu a bude tu klid.Až na pár lidí koupajících se tu opravdu byl.Bleky lítala,že se mi ji skoro nepodařilo vyfotit.


Byl horký den a v lese bylo jako v peci.






Komárovský rybník je po rybníku Žabakor druhý největší v CHKO Český ráj.Nachází se v rekreační oblasti Branžež.Na druhé straně je další kemp.Je tu krásně vidět skála Sokolka.


Pod skálami je Penzion Křineč.








A když už jsme vyjeli,tak trochu pocouráme.Mám to tak ráda,jet někdy jen tak,nic neplánovat.Zastavili jsme u jednoho z rybníků za obcí Boseň a marně pátráme po labutích a volavkách,které tu bývají.Nejsou tu ani kačeny.Nevadí,i tak je tu krásně.












Hrad Valečov



Drábské světničky,blížíme se k dceři na Olšinu,kde se později zastavíme.Jedeme ještě k Jizeře do Březiny,kde by se mohla Bleky vykoupat.Mladí sem jezdí také se psy.



V Březině je takový zvláštní dům.


Mě zajímá kostel svatého Vavřince.Je významnou gotickou památkou středního Pojizeří.Je chráněn jako kulturní památka České Republiky.Je to zajímavá stavba.



Asi fara.


Místo u Jizery za Březinou je obsazené.Jizera moc čistá není,nevím,co to na ni plave,možná jenom květy ze stromů.







Před Olšinou zastavujeme.Je tu prostor,aby se Bleky proběhla a také krásné výhledy.Je vidět na Ještěd.




I na Bezděz


Po návštěvě u dcery zastavujeme u Žabakoru.Je to největší rybník v CHKO Český ráj.Labutě se přesunuly dopředu.Jezdíme tady často a byly vidět až úplně vzadu na rybníku.









A protože jedeme zalít kytičky na hřbitově stavujeme se ještě u Jizery v Nudvojovicích.Máme to při cestě.


V Nudvojovicích vyrostla odpočinková zóna chodím sem často s Bleky a nebo jedu okolo na kole,a je tu skoro pořád prázdno.














Bleky se vyběhala,já se pokochala krásama přírody a už se těším,že zase někdy někam vyrazíme.
Mějte hezké dny


13 komentářů:

  1. Jitko, užila jsem si s Tebou venčení Bleky a procházku bych si klidně zopakovala. Je u vás moc krásně a fotky jsou luxusní. Kochám se. Toulání kolem vody mne také baví. :o)
    Přeji prima týden. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, to je nádhera! Máte na venčení opravdu moc krásná místa. Kdykoli tam k vám zavítám, je moc dobře a jen se kochám.
    Posílám pozdravy a pohlazení Bleky!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.Je tu krásné a mám pár míst,kam se ráda vracím.

      Vymazat
  3. Jituš, to jsou opravdu překrásné fotografie. Mám ráda fotografie od vody. Ať už jsou od řek nebo od rybníků, jsou vždy super a když je dobré světlo, tak obzvlášť. Těch labutí, co tam bylo...My jsme viděli jednu ve Šluknově, ale někde na odlehlém rybníku prý objevili vzácnou labuť zpěvnou. Prý byla původně na Zámeckém rybníku, ale když jsme tam byli, tak tam byl jen samec labutě velké. Labuť zpěvná tam nebyla. Zítra by chtěl manžel vyrazit do Ústí nad Labem, ale asi se rozhodneme až ráno podle toho jak bude. Mně se do Ústí moc nechce. Už mám měst plné zuby...Raději bych do přírody, ale zase se bojíme bouřek, aby nás nezastihly někde v lesích...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru,děkuji.Do měst já vyjímečně.Naštěstí ani manžel je rád nemá.Bouřek se také bojím.

      Vymazat
  4. Jíťo to je paráda. Bleky si to užívala. Nádherná příroda ❤❤🌺♥️✨♥️✨🌺🌺

    OdpovědětVymazat
  5. perfektní fotky ******* určitě jste si to užili ty i Bleky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuš,děkuji.Já má takové couraní se psem nejraději.Za ničím se nehonit

      Vymazat
  6. Jituško tak BLeky to je nádheráááááááááááááááááááá krásný pejsek a fotečky nádherné jako vždy děkuji za podívánou zdravím moc **************************

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško,děkuji.Bleky je opravdu nádherná a hodná.Až se syn odstěhuje bude se mi po ni stýskat.Ale k synovi to mám blízko.

      Vymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení