4.1.22

Českým rájem poslední den v roce

 Vzhledem k tomu,že mě zlobí počítač,tak sem dám raději rychle další příspěvek,který jsem plánovala až na konec týden.Počítač poputuje do servisu.Upozorňuji,že příspěvek je hodně dlouhý,ale nechtěla jsem ho dělit.Ráda dávám aktuální věci a tento je ještě ze starého roku a nevím,kdy se mi počítač vrátí.

Na Silvestra vždy projedeme milá a známá místa v Českém ráji.Hezky nebylo,ale vyjeli jsme 6 km za Turnov a obloha se vyjasnila.




Nejdříve jsme zamířili na Olšinu k dceři,protože si u nás zapomněla nějaké věci.


Mraky jsou nad Turnovem a dále a po sněhu nikde ani památky.Ten den bylo jako na jaře.



Vrátili jsme se k rybníku Žabakor,ale ten nebyl skrze mlhu ani vidět a tak jsme se šli projít k rybníku Oběšenec.Chodíme sem často na procházky hlavně,když máme Bleky.Má tu prostor,aby se proběhla.Mrzí mě,že zmizela labutí rodinka.Vůbec nevím,co se stalo s mládětem.Pár se asi přestěhoval na Žabakor,protože rybník Oběšenec je vypuštěný.





Z lesů se páří je velké mokro.









Naprosto podzimní motiv



Den předtím pršelo a kapky na stromech na slunci jiskřily.Ještě to tak zachytit.



Když jedeme dále tak  na křižovatce můžeme odbočit buď na Branžež,kde to mám také ráda a dále ke Komárovskému rybníku.Rozhodla jsem se,že dojedeme k hradu Kost a podíváme se do údolí Plakánek.






Nevěřila jsem,co je všude lidí.Parkoviště plná a údolím Plakánek šel zástup lidí.Tak to si necháme na všední den i když Silvestr byl taky všední den.My jsme kdysi na něj pracovali.Teď má asi každý volno.




Trosky jsme si objeli ze všech stran



Tady jsme s manželem přemýšleli,co je to za věžičku.Líbilo se mi,jak vykukovala.


A moje milovaná Podtrosecká údolí.Odbočka k Podsemínskému mlýnu.
Sem jezdím na jaře fotit bledulky



Věžický rybník.Tady bylo vše zahaleno v mlze.





Parkoviště opět plné.


Jak jsme vyjeli z údolí bylo zase krásně






To samé bylo u Vidláku.Plno aut.Nevím,jak tudy často projíždí autobus.Bylo hezky a tak jsme potkávali i hodně cyklistů





Rybník Krčák




Po deštích byla půda namočená,tak jsem měla boty obalené bahnem.



Sluníčko pomalu zapadalo.



Turnov focený z Výšinky.Blížila se doba západu slunce,ale nic zvláštního jsem nepředpokládala.A to byla chyba.Za 10 minut,to už jsme byli doma jsem se podívala z okna.Ty barvy byly neskutečný.Na Silvestra byl opravdu nádherný západ slunce.Jenže z okna fotit nejde,překáží paneláky.



Snad jste vydrželi až na konec příspěvku.Český ráj je nádherný,bohužel přeplněný lidmi až si říkám,aby nám z něho něco zbylo.
Manžel zítra odváží počítač ke kamarádovi do servisu a tak tu nějakou dobu na blogu nebudu.Nevadí mně to,stejně teď není venku co fotit,jedině kapky a ty už mě pěkně štvou a mám pocit,že potřebuji i pauzu.
Mějte se moc hezky a těšme se,že přijde změna a bude konečně ta správná zima o které pár z nás třeba sní.


16 komentářů:

  1. Nemusela jsem nic vydržet, protože fotky jsou úžasné. Hlavně ta cesta se slunečními paprsky, fakt kouzlo!
    Nádherná místa, libí se lidem, tak je asi těžké najít je liduprázdná...
    Jituško, děkuji za tu podívanou a přeji pohodové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu,celá reportáž z vašeho cestování je úžasná včetně fotografií a takové články mám ráda a také se k nim ráda vracím. Fotografie jsou úžasné a moc se mi líbí i popis cesty. Někde jsem slyšela, že údolí Plakánek je do poloviny uzavřené kvůli nebezpečí pádu stromů a také kvůli těžbě kůrovcového dřeva.Ale vy jste si užili i rybníků, hradu Kost a okolí. Měli jste moc krásný výlet a hlavně sluníčko. To u nás chybí. Převládá déšť a mrholení. Také se těším na tu pravou zimu se sněhem...a pak hlavně na jaro, které mám nejraději. Měj se hezky a těším se, až budeš mít zase počítač v pořádku a přidáš další krásné reportáže. Měj se pěkně a hlavně ať jste zdraví.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, krásné fotky, moc jsem si jejich prohlížení užila. Udělali jste si na Silvestra hezký výlet. Bylo hezky a tak se ani nedivím, že bylo všude hodně lidí.
    Výlety už mi chybí, ale musím to ještě nějakou dobu vydržet. Manžel chodí na rehabilitaci a i doma se snaží nohu rozcvičovat. Na jízdu autem si ještě netroufá.
    Přeji Ti hezké dny, ty si určitě nějakou zábavu najdeš.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty vodně - mlžné fotky ti závidí. Strašně ráda bych to někdy někde nafotila, ale zatím nemám na to štěstí. Ostatně i ty mlhy nad loukami to je něco.... krásný kraj, máš pravdu

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš,moc hezky jsi zachytila mlhu,rybníky,hrad Kost,prostě paráda.Já teď nikam nechodím,počasí nic moc,tak snad přijde zima a pak jaro a bude líp...Ty máš aspoň s kým chodit,ale já nikoho nemám a samé se mi v tomto počasí moc nechce...Měj se hezky a hlavně zdraví....

    OdpovědětVymazat
  6. Super fotečky, líbí se mi ta mlha.

    OdpovědětVymazat
  7. Jitko, suchou nohou napříč Českým rájem za pár minut, díky tobě, super. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Jituš, ahoj. Moc hezké fotky všechny, od začátku do konce. Občas to chce udělat si pauzu, já ji měla teď taky, jednak kvůli zdravotním trablům a jednak jsem to měla i v plánu. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Vydržela jsem a moc ráda. Nafotila jsi opravdu moc krásné fotky !!!!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Jituško super fotečky ráda je vždy koukám,letos se synem jedeme v červenci na týden do Českého ráje.Konečně nemusíme my do Irska ale strávíme u nás a tam kde se nám moc líbí

    OdpovědětVymazat
  11. Sakra, Jitko... jak to děláš. Fotky s paprsky nebo mlhou jsou dokonalé!!!
    Jsi šikovná a máš fotografické vidění.
    Krásný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
  12. Vůbec mi nevadí, že je článek delší, protože jsem se moc ráda pokochala nádhernými fotkami :) Přeji ti ať už počítač nezlobí a v servisu jej opraví :)

    OdpovědětVymazat
  13. Fotky krásné - krásná místa, to je přímá úměra. Ale aby ne, když žiješ v Českém ráji, to si ani neumím představit. Tam, kam bych půl dne jela vlakem (autem), jsi za pár minut. Ať se daří. ☺

    OdpovědětVymazat
  14. Úžasné fotečky opět jsi nezklamala a děkuji za tu krásu. Prima víkend přeji a hlavně dávejte na sebe pozor♥ Já ještě na novém PC se stále učím je to někdy na nerva hihi.

    OdpovědětVymazat
  15. Kouzelné fotečky, překrásně jsi zachytila mlhu, vracela jsem se k fotkám zpět, moc se mi líbili ♥ ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Dálší nádherné fotografie ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení