11.1.22

Doma

 K Vánocům jsem dostala nějaké příze hlavně od dcery.Jejich barvy mě dost překvapily,barvy mám ráda,ale na sobě moc výrazné ne. Myslela jsem,že uháčkuji dvě soupravy a dám je vnučkám.Jenže potom mi došlo,že to se nedělá.A nakonec si vykračuji v růžovofialové soupravě a tyrkysové.Proč ne.Mám černý prošívaný kabát,aspoň se oživí.





Prosinec se moc neukázal,většinou pršelo a podobné počasí začalo i v lednu a tak byl čas na spousty jiných koníčků.Háčkování mě hodně baví a tak jsem si přeháčkovala i souprava myslím z loňských Vánoc.


Skončila jsem zase u deček.Ale nejsou to klasické,chci většinou velké.Ovšem sehnat návody se nedá.Prošla jsem pár galanterií v různých městech a ani v knihovně jsem nic nenašla.Všude je hodně krajkových,ale takové jiné jsou jedině na Youtube.Jenže,jak už jsem psala je někdy těžké podle videa háčkovat.Většinou jsou v jiném jazyce a nestihám počítač oka.Takže jsem hodně a hodně párala.S výsledkem jsem nakonec spokojená.




Modřinka dečky miluje.Sedla si na ně,když byly ještě mokré,aby mohla sledovat pořad o vaření.Vařilo se ráno z polenty,což zaujalo i mě a musím recept někde na internetu najít.Vypadá to velmi chutně.


Béžovou jsem háčkovala pro dceru.Ta vůbec chtěla ne moc krajkový vzor.Má to na stůl do chatky na cvičáku.Do bytu by se ji opravdu nehodila.Původně jsem háčkovalo úplně jinou,zbývala mi poslední třetina a nedokázala jsem ji podle videa dodělat.Jenže, jak mi něco nejde,mám to pořád v hlavě a myslím,že se do ni brzy pustím znovu.


Dečka je dlouhá metr třicet.


A když už jste u nás doma,tak se ještě podívejte,jak mi krásně kvetou orchideje.Mám jich sedm.Vykvetou po pauze vždy na Vánoce.














Vykvetl i vánoční kaktus.


Vánoční hvězda je pořád krásná.Většinou mi vydržela akorát přes Vánoce


Teprve včera  jsem fotila kytku,kterou mi dal manžel k narozeninám 27.prosince.Je pořád krásná.





Fotila jsem snad vším,co mám doma a s bleskem a nebo bez blesku.Takové hraní mě baví.Samozřejmě musím se stativem,jinak bych to nedala.














Dnes bylo počasí krásný.Sice sníh skoro zmizel,hlavně ve městě,ale svítilo sluníčko a dokonce i hřálo.
Využili jsme toho a vyjeli s Bleky za město.Snad budou i nějaké pěkné fotky.
Mějte se hezky



44 komentářů:

  1. Jituško, to je tková nádhera, těšila jsem se na fotky,ale tohle mi dech vyrazilo, krása a zase krása. Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško,děkuji.Dala jsem to sem hlavně kvůli tobě

      Vymazat
  2. Jituš, já umím uháčkovat jen řetízek a tak obdivuji všechny ty krásy, které jste schopny vyrobit. Povedly se ti i ty zimní doplňky a určitě rozsvítí kabát.
    Kytičky jsem taky obdivovala, právě mně rozkvetla taky orchidej a dělá radost.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš,děkuji.Mě naučila háčkovat a plést babička,no i šít mě naučila.Byla švadlena.Dříve jsem hodně pletla,zdálo se mi,že háčkování jde pomalu.Teď mám času hodně a tak háčkuji

      Vymazat
  3. Jitko, moc pěkné fotky. Závidím ti orchideje, mně pokvete jedna, ale tolik květů mít nebude. Koupila jsem si vánoční kaktus, poupat měl spoustu. Většina poupat upadla, vykvetlo jen jedno. Jak já to dělám 😏😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi,děkuji.Orchidejím se u mě docela daří,ale než teď vykvetly měly dlouhou pauzu.Kaktus mi dlouho kvést také nevydrží,ale kvete i na velikonoce

      Vymazat
  4. Jituško krásně háčkuješ,bude ti to slušet.A ty dečky...nádhera.Orchideje mi také kvetou hezky,mám ale jen čtyři..a vánoční kaktus mi letos nekvetl.A to mi vždycky nádherně vykvetl dvakrát za rok.Asi chytil covid😄. Hezký večer .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško,děkuji.Mně na Vánoce naštěstí vykvetlo vše co mělo,ale taky to nebývá.Možná,že chytil covid...

      Vymazat
  5. Tak to je úrodička - deček a orchidejí a manžel tě pěkně podaroval, Jitko.
    U nás nyní vykvetl po letech jeden květ na vánočním kaktusu, taky dvoupatrový a má ještě jedno poupě, dvě mu už upadly před rozkvetením.
    Moc pěkně ses vybavila šálkami a čepičkami. Přijde zima, budou potřeba. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko,bez pokrývky hlavy nedám,jak se ochladí ani ránu.A protože jsem venku pořád se psem,tak čepice střídám,hi,hi

      Vymazat
  6. Jituš, krásné háčkované výrobky. Zcela mne dostaly velké háčkované kusy na stůl. Fakt je, že návodů na malé kulatých dečky, těch je dost, ale na velké kusy je návodů jako šafránu. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za návštěvu a komentář.Návodů na velké dečky a ještě ne moc krajkové je opravdu málo

      Vymazat
  7. Jituško, vaše háčkování se mi moc líbí. Máte krásné orchideje a nejen jim se daří - radost pohledět, fotky jsou opravdu krásné.
    Hezký večer. 🙂

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné orchideje! Ruční práce obdivuji, to chce trpělivost....ale prý se u toho dobře odpočívá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.Háčkování mě uvádí do klidu i když u něho koukám na filmy,většinou krimi

      Vymazat
  9. Jitu, nevím, co obdivovat dřív, jestli Tvoje háčkované výrobky nebo orchideje. Moc se mi líbí dečky, hlavně ta fialová.
    Orchideje máš krásné. Mám tři a také mi kvetou. I vánoční kaktus, ale ten už pomalu odkvétá.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojík Jituško dobře jsi udělala, že i na sebe myslíš, bude Ti to moc slušet. Jsi šikulka, na co sáhneš to umíš. Orchideje Paráda ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško,děkuji.Myslím hlavně na druhé,ale ani sebe nezanedbávám a parádu mám ráda

      Vymazat
  11. Jitusko. Moc krásně háčkuješ a orchidejky jsou nádherné. Vlastně díky Tvým krásným výtvorům z dřívějška jsem se háčkování předloni začala učit, protože se mi to líbí a při pletení potřebují víc místa kvůli jehlicim. Orchideje máš opravdu úžasné. Pohlaď za mě Modřinku. Je zlatá. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  12. Perfekně jsi háčkovala, máš krásné kytky a udělala jsi i hezké fotky Jituško ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Jituško, jsem tu zase, tak moc se mi to líbilo, díky za vše. Maru

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné kytičky, Jitu, je vidět, že jsou u tebe v dobrých rukou. Moc se mi líbí tvé háčkování, sety se k tmavému kabátu určitě skvěle hodí.
    Popisů na dečky mám hromady, mrkni se na můj Pinterst (na blogu mám odkaz) nebo ti něco ofotím z nějakého časopisu, mám jich hromadu. Jen abych věděla, co si představuješ...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,děkuji a moc ráda se na Pinterest podívám.Já mám ráda dečky takové jednodušší,aby se hodily do modernějšího interiéru.My si doma pořídili všechno nové a ty babičkovské dečky se mi do bytu asi moc nehodí.

      Vymazat
  15. Jituš, zdravím. Líbí se mě Tvoje kytičky, orchideje jak krásně kvetou a hlavně Tvoje háčkované výrobky. Podle YouTube jsem nic neháčkovala, mám radši nákres nebo popis. Jsi šikulka. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Já právě vůbec nedokážu na háčkování nic sehnat.

      Vymazat
  16. Tak to je tedy úroda tvořeníčka. Moc prima zimní doplňky a dečky jsou krásně dekorativní. Podařené jsou.
    A vše doplňují svojí krásou kytky radost pohledět.
    Hezké dny, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  17. Jíťo to je krása, parádní orchideje (mě nekvete žádná) dečky super, krásná ozdoba je Modřinka.Mám ráda barevné šály na bundě nebo kabátu. Ono to hned dostane jiný šmrnc. Prima den ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Máš pravdu,barevná šála oživí všechno

      Vymazat
  18. Jituš, hezky sis s přízi poradila, barev je třeba v tom chmurné počasí. Vypadá to, že ti uvaří modřinka, už to má nastudované :-) Krásně ti to doma kvete, ty orchideje jsou nádherné. Mám jednu, tu růžovo fialovou, kvete v jednom kuse už jedenáctý rok. Když jeden stvol odvétá, už se tlačí nový a to ji nedávám žádnou zvláštní péči, staraji se o ní naši kožušci, každý týden ji shodí z parapetu :-))) Měj se krásně, hladím na dálku Modřinku i Bleky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško,moc děkuji.Modřinka mi jednu dobu některé kytky okusovala,naštěstí to už nedělá a odvykla i sedat tam,kde mám kytky na parapetu.Ale u syna v pokoji,tam kytky na parapetu nejsou a je venku krmítko,tak tam je často,pozoruje ptáčky

      Vymazat
  19. Mov pekne, libi se mi nejvic ty fialove deky .

    OdpovědětVymazat
  20. Jituško, krásné soupravy. Ta tyrkysová barva se mi moc líbí. I háčkované dečky jsou jsou moc pěkné. není divu, že se Modřince líbí. Orchideje máš překrásné. Mě od května stále kvete maličká a ta větší krémová právě dokvetla, ale vyhnala nový výhon a na konci toho původního to vypadá, že bude v kvetení pokračovat. Vánoční hvězdu se mi nikdy nepodařilo uchovat, ale jsou na to i recepty, jak na ni, ale nikdy se mi to nepodařilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško,děkuji.Háčkování je jedna z mála věcí,kdy nějak necítím,že se mi třesou ruce a dokonce mi pan doktor háčkování doporučil.Vánoční hvězda mně nikdy nevydržela déle,jak na vánoce.Zatím je pořád krásná,ale recept neznám

      Vymazat
  21. Ten hnědý strakatý set Čepky s šálou je krásný :-) hned bych si pro našeho Toníka časem jeden objednala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,to jsem ráda,že se líbí.Snad bych to pro Toníka zvládla

      Vymazat
  22. Nádherné hlavně ten strakatý set by se mi Jitu líbil i děčky máš krásné jsi velice šikovná♥ Vidíš tobě kvetou a mé přez zimu umírají ani lektvar nezabírá, tak uvidím jestli se vzpamatují :-) Před vánocemi jsem dostala krásnou Orchidej stále se drží jen nestíhám ani fota na blog dávat hihi.

    OdpovědětVymazat
  23. Ivetko,než vykvetly na vánoce,tak skoro od léta orchidejky odpočívaly,ale věděla jsem,že na vánoce jako každý rok vykvetou.Moc děkuji za komentář

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení