17.1.22

Mrazivé ráno

 Sobotní východ slunce mně přišel docela vhod.Začala jsem přemýšlet,že si udělám od blogování pauzu.Počasí na výletování moc není a tak jezdíme jenom za město pořád do stejných míst a to budeme i nadále,ale je zbytečné to pořád dokola fotit.Počkám si až bude lépe .V sobotu byl brzy vzhůru i manžel a když jsem viděla někde směr Jičín,že se obloha barví,říkala jsem si,že bychom mohli někam za východem slunce.Vyjeli jsme hned po sedmé i když slunce vychází až ve třičtvrtě na osm.Jenže tam,kde fotím v létě východ slunce nemohu v zimě.Teď má slunce jinou cestu.Bydlíme v dolíku,okolo jsou kopce a slunce se schovává za nimi .Nejvíce ve výhledu vadil kopec na Vyskři s kaplí sv. Anny. Zajeli jsme i k rybníku Písečák,obloha se však na východ slunce barvila úplně jinde.K Žabakoru se mi nechtělo,protože tam mám východ slunce focený snad už 100x.Nakonec jsme tam skončili.

Tady slunce asi nevyjde.Sice se všechno krásně barvilo do růžova,ale slunce bylo pořád za kopcem a to  už byl čas východu.






Konečně se vytvořila i slabá námraza.Bylo -4






Tak jsme jezdili a jezdili a skončili zase u rybníku Žabakor.






Vlezla jsem do pozorovatelny a nafotila,co v okolí největšího rybníku u nás hnízdí ptáků




Sluníčku se nějak nechce.








Vylezlo až před devátou hodinou.




Tady už bylo jasné,že oběd bude později a tak jsme ještě zkusili se podívat,jak vypadá slunce,když vychází i jinde.Další fotografie nemám ještě prohlédnuté.Našla jsem krásné návody na háčkované pošltářky na Pinterestu,Helenko,děkuji a tak začínám opět háčkovat.
Včera večer u nás trochu napadnul sníh.Vypadalo to hezky a tak jsem sebrala Bleky a šly jsme na procházku.A dnes je po všem.Hodně prší a fouká silný vítr.
Mějte se i tak hezky



32 komentářů:

  1. Jituško, opět krásné fotky. Mám taky ráda, když se zahrada obalí jinovatkou.
    Přeji pohodový týden ve zdraví. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško,děkuji.Na jinovatku jsem pořád čekala,ale i když mrzne a je před tím vlhko,máme ji málo kdy

      Vymazat
  2. Jitu, to jsou moc hezké fotografie. Žabakor je krásný rybník a určitě je hezky i u Jizery jak chodíš k Nudvojovicím. Věřím, že i tam by proměny krajiny byly zajímavé. Já chodím na stejná místa pořád. Nemám, po zvláště po ránu nikoho, kdo by mě naložil do auta a vyvezl fotit někam jinam. Zvláště v těchto dnech kdy tu sluníčko vychází až před devátou hodinou, za Strážným vrchem a dlouho je nízko a pak najednou je nahoře...Jak rychle vyjde, tak rychle pak také zapadá. V létě je to jiné. Tak prostě fotím co jde, a kam dojdu. Jde spíš o tu procházku a proměny přírody během několika dní. Baví mě to pak srovnávat ty proměny krajiny i během roku nebo i měsíců. U nás teď sněží...ale asi to zase dlouho nevydrží. měj se moc hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru,ty máš kousek luka,kde je východ slunce krásně vidět v otevřené krajině.Tady taková možnost není a tak musíme i 10 km za město.Zrovna tak i za západem slunce a až bude teplo budu zase jezdit na kole.Manželovi se ráno nikam moc nechce.U Jizery v Nudvojovicích je hezky,ale tam je jenom kousek asi 200 m dále se jít ani na jednu stranu nedá.
      Já se cítím hodně zavázaná lidem,co mi píšou,že je inspiruji k zajímavým výletům.Hodně mi děkovali za dům Alchymisty,nikdo o něm nevěděl a proto se snažím pořád vyhledávat zajímavosti,které nejsou tolik známé.Jenže se mi zdá,že jsme už všechny v Libereckém kraji navštívili.Dávám fotky i na Instagram a tam mi zase děkuje za inspiraci Severočeský výleťák,ale je to i obráceně.

      Vymazat
  3. Jitko, tento čas s námrazou mám ráda a tvé fotky dokazují, žes byla ve správný čas na správném místě. Jiřina z N.
    Prostě Český Ráj to na pohled.

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, to sluníčko je jako já. Také vylézám před devátou 😊😛

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi a proč ne.Důležité je se dobře vyspat.Já nejsem velký spáč,jsem vzhůru v pět hodin.Co bych za to dala spát v zimě aspoň do sedmi.

      Vymazat
  5. Jitko, stálo za to vyjet brzy ráno. Nafotila jsi krásné fotky.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko,děkuji.Jenže manžel spí v zimě někdy do devíti,to byla náhoda,že byl brzo vzhůru.

      Vymazat
  6. Ty "zimní" červánky miluji, poslední dobou vydám krásné scenérie i nad Prokopským údolím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas je obloha krásná,jak při východu,tak západu,ale je to v zimě hodně málo

      Vymazat
  7. Je to zajímavý pohled, i když jsi fotila stejná místa, nikdy nejsou fotky úplně stejné. Já takhle brzy nikdy nefotím, mám jiný režim, ale dnes byla také námraza a držela se místy dost dlouho. Aspoň u nás. Jste v přírodní rezervaci a těch ptáků, kteří tam podle tabulí jsou! Máš pořád co fotit. ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Hani,jde hlavně o to,že mi píše hodně lidí,že je inspiruji k návštěvám zajímavých míst o kterých ani neví-A já se tím cítím taková zavázaná.Jenže občas už nevím,kam se vydat.Navíc můj známý,který také fotí mi říká,že je zajímavé,že fotím určité místo,ale vždy ze stejného místa.Tam,kde jsem často už mám svoje místo a fotím.Ale více mě právě baví fotit nová místa a vůbec zajímavá a ještě lepší s nějakou pěknou pověstí.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásné červánky, kouzelné fotečky ♥************************

    OdpovědětVymazat
  10. Jituško, ty fotky jsou úžasné! Námraza je tak fotogenická!
    Mám radost, že si objevila vhodný návod a moc se těším, až nám předvedeš, co si vykouzlila.
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  11. Helenko,moc děkuji.
    Žasla jsem,co toho na Pinterestu máš uloženého.Začnu polštářkama,zatím zkouším z toho,co mám doma a čekám až se bude chtít manželovi se mnou zajet do Liberce do mé oblíbené galanterie.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné fotky. Včera u nás sice padaly kalamitky a foukal strašný vítr, ale pak, ten pohled z okna, to bylo krásné. Ale ani zdaleka by z toho nebyly tak hezké fotky, jako jsou ty vaše.
    Taky se těším, o co se s námi podělíte příště. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicolko,děkuji.Vítr je teď hodně studený

      Vymazat
  13. Krásně jsi zachytila mrazivé ráno s východem slunce.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  14. Jituško, nádherné fotky přírody , i když fotíš stejná místa, tak jsou fotky stále jiné. I focení jednoho místa několikrát denně má pokaždé jiný půvab. Asi popis by nebyl tak obsáhlý.
    Jitu ten druh oveček nedá vůbec žádnou práci. Musí mít zajištěnu vodu, trávy mají na té naši zahradě hafo a v zimě koupíme balík sena . Pro radost jim dáváme suché pečivo, může se i oves.
    Kamerunské ovce jsou nenáročné , jen zabíjení pak na maso je hrozné. Ovečky máme 2 x do roka ♥

    OdpovědětVymazat
  15. moc krásné fotky Jitu, měj prima týden

    OdpovědětVymazat
  16. Jíťo, to jsou nádherné fotky. :-))

    OdpovědětVymazat
  17. Květuško,děkuji.Příroda je krásná vždy,ale není potřeba ji vždy fotit.Mám svá oblíbená místa a autem tam jezdíme často a už jsem si říkala,že fotit nebudu.Ráda objevuji nová místa.
    Já jsem vždy špatně snášela zabíjení.Oni měli i kachny,husy a nechali si akorát slepice.Měl i dvě prasata a kozy.U zabíječky jsem trpěla,ale byla jsem jediná,které nevadilo míchat krev.
    Jehňátka jsou roztomilá

    OdpovědětVymazat
  18. Ja zimu veľmi neobľubujem, keďže mne je nesmierna zima aj počas teplých mesiacov, ale je pravda, že zamrznutá krajina má svoje nesmierne čaro ❄️

    𝓑𝓵𝓸𝓰 𝓭𝓮 𝓵𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓸𝓻𝓷𝓮
    𝒴𝑜𝓊𝓉𝓊𝒷𝑒

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když je zima bílá mám ji ráda,ale jinak mám raději léto

      Vymazat
  19. Další zdařilé fotky, super procházku jsi měla.

    OdpovědětVymazat
  20. Hezké Jitu i já mám ráda zimu ale když je bílá♥👍

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení