24.1.22

Výlet s kamarádkou

 V sobotu bylo moc hezky a počasí vydrželo až do večera.Manžel měl akci s kamarády a mně dopoledne volala kamarádka,zda bychom mohly uskutečnit plánovaný výlet.Udělala mi radost.Plánovaly jsme,ale nečekala jsem,že to bude tak brzy.Jely jsme po obědě vlakem do Dolánek a pokračovaly Vazoveckým údolím k Bartošově peci.Myslím,že jsme tuto trasu šly i loni v zimě a v létě tu jezdíme na kole.







Chtěly jsme si užít sluníčka a došlo nám,že cesta k Bartošově peci jde lesem a slunce sem nedosáhne.
Měly jsme pořád co povídat,nevídáme se poslední dva roky tolik,jako dříve a tak jsem chvílemi zapomínala i fotit.





Rampouchy byly na stejném místě.Ovšem možná ze zimy jsem neměla ruce moc pevné a asi z 10 fotek se daly použít jenom tyto.









Cesta byla projetá a tak se šlo dobře.Usoudily jsme,že na Bartošově peci někdo bude.A taky jo,stálo tam velké terenní auto.S osobákem by se to tady projet nedalo.Sněhu bylo docela dost.Myslela jsem,že si nafotím nějaké zmrzlé detaily,ale bohužel.Nechápu to ať jsem koukala sebevíce nic s námrazou jsem neobjevila.O Bartošově peci mám už psané několikrát a tak to více nerozvádím.






Původně jsme se chtěly vrátit stejnou cestou,ale nakonec jsme se rozhodly,že budeme pokračovat k hradu Frýdštejn,abychom si na volném prostranství užily konečně slunce.Stejnou trasu s námi šlo pár lidí.Říkaly jsme si,že to jsou většinou rodiny a nebo lidé se psy.Opravdu jsme nepotkaly jediného človíčka beze psa.Já jsem Bleky neměla,protože o víkendu je se synem,je to jeho pes.









Co se to tady dělo?





Motýlí louka pod sněhem.Tady jsem v létě marně hledala motýly. 




Hrad Frýdštejn







Odtud jsme už pospíchaly na vlak z Malé Skály,přeci jen jsme měly před sebou ještě pár km a kdyby nám ujel musely bychom čekat přes dvě hodiny.Naštěstí se jde s kopce.Suché skály se přibližují.


V pozadí jsou Suché skály



Hrad Vranov či Pantheon



Z nádraží to má Dáša domů ještě 4 km a tak si cestu zkrátila v Nudvojovicích přes plynový most.Jinak se z Nudvojovice dál  dostat nedá.A hlavně by musela jít po silnici.Šla jsem ji vyprovodit.To už se sluníčko schylovalo k západu.


Řeka Jizera






Výlet to byl pěkný,ale už jsem se těšila domů,protože jsem měla namočené kalhoty až skoro ke kolenům a studily.Moje blbost,boty mám vysoké,měla jsem si vzít úzké kalhoty,které zastrčím do bot.


Dnes je už ošklivo,mlha a mokro.Proto je potřeba využít každého dne,kdy je trochu sluníčka.
Mějte hezký začátek týden

35 komentářů:

  1. Jitko, krásný výlet, trochu ho Tobě i kamarádce závidím. Pořídila jsi krásné fotky. Máš pravdu, že je potřeba využít každý den, kdy vysvitne sluníčko.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko,děkuji.Jednu dobu jsme chodily s kamarádkou hodně.Jenže ona se stará o maminku a o vnoučata,je tedy o pár roků mladší

      Vymazat
  2. Jitu, opravdu jsi mě potěšila nádhernými fotografiemi. Ušly jste s kamarádkou pořádnou "štreku". My jsme to šli s manželem z Malé Skály vrchem na Frýdštejn a zpět a docela se to nechalo jít. Ale je tam krásně a v zimním hávu se mi tato místa líbí o to víc, že jsou více přehledná, protože listnáče jsou holé. Moc krásné fotografie jsi pořídila a já Ti děkuji za úžasnou procházku. Máte tam víc sněhu než my tady. U nás dnes také prší. Přeji Ti krásné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru,děkuji.Tahle trasa je velmi pěkná a na kole ještě více

      Vymazat
  3. Moc krásné a zajímavé místo, no aby ne v Českém ráji, že... Zaujal mě Frýdštejn, zkusím si to vyhledat, ale hlavně obdivuji Tvoji kondici. V takovém sněhu bych se tam nevypravila. A tolik kilometrů! Jsi borec.
    Ráda jsem se podívala do míst, kam se nedostanu a přeji další podobné výlety. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,tohle je moc pěkná trasa.Já ve svých letech už kondici spíše ztrácím,ale denně cvičím a chodím hodně se psem.Ono jsme ušly asi 10 km,to se dá.Ale musím přiznat,že mě v noci dost bolela kyčel.

      Vymazat
  4. Ó, takový výlet bych si také nechala líbit. A ty fotky, ...nádhera. Kochám se krásnou zimou a sluníčkem. My měli jít se známými na Kleť, jenže u nás v sobotu zamračeno a šílený vítr. Z výletu tedy sešlo.
    Jitko, měj krásný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo,děkuji.Byla jsem ráda,že nám to s kamarádkou vyšlo.Ten bylo hezky a i když v týdnu foukalo hodně,uklidnilo se to.

      Vymazat
  5. Jituško, krásná zimní pohádka a výlet, který se dá závidět.
    Tady je taky škaredě a vlezlá zima.
    Měj pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Frýdštejn pod sněhem je moc pěkný, to se povedlo a pěkně jste si vyšláply, Jitko. Suché skály i to ostatní jsi krásně nafotila, my jsme tam, na Malé Skále, byli mockrát a dvakrát s vnučkami na dovolené. Máme oběháno, jednou dokonce v zimě.Počasí vám přálo. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko,děkuji.Také jsem jezdila s vnoučatama na dovolenou na Malou Skálu.Na ostrov do chatek.To kvůli tomu,aby za námi mohli večer pracující rodiče.

      Vymazat
  7. Moc hezká procházka pěknou krajinou.

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško, to bylo odpoledne jako sen. Místa, kde se vám asi nestává, že nikoho nepotkáte. Nádhera! Úplně cítím to ticho a ten vzduch...
    Měj příjemný den. U nás bude asi šedý...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,bylo to,jak píšeš.Úžasný klid a pohoda
      Děkuji

      Vymazat
  9. Na Frýdštejně byla v létě dcera s malou a známými u kterých byli v Liberci na víkendu. Když jsem tak na ty fotky koukala, říkala jsem si u některých, že to je u nás na naučné stezce! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se chci na hrad podívat,průvodkyni tam doposud dělala známá a pořád mě zvala.Jenže,když jsme tam byli před lety s vnoučatama zasekla jsem se tam na schodišti.Nemohla jsem dolů,mám závratě.A proto návštěvu oddaluji

      Vymazat
  10. Ahojky Jituško, moc děkuji za komentáře ♥ Nádherná procházka s kamarádkou, překrásné fota a povídání ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný výlet jsi měla s kamarádkou, hodně sněhu. Super fotky.

    OdpovědětVymazat
  12. Jituš, zdravím. Krásný výlet, fotografie, sluníčko, co víc si přát... Radujme se z takových okamžiků ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Je potřeba využít krásného dne

      Vymazat
  13. Moc hezký výlet jste si s kamarádkou udělaly. 🙂
    Pěkný den, Jituško.

    OdpovědětVymazat
  14. V sobotu bylo u nás taky krásně, ale tento týden jsou samé šedivé, divné dny.
    Krásný výšlap jste si s kamarádkou udělaly. Užily jste si to. Nafotila jsi to moc hezky.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,děkuji.
      U nás je už zase ošklivo.Měly jsme štěstí,že nám sobota vyšla

      Vymazat
  15. Ahoj Jituš,
    to byl opravdu pěkný výlet. Krásné snímky. U nás šedivo, deštivo. Dnes konečně svítí sluníčko.
    Měj prima dny...♥

    OdpovědětVymazat
  16. Moc pěkné fotky, máte tam spoustu sněhu u nás je sluníčko♥

    OdpovědětVymazat
  17. Květuško,děkuji.Ve městě jsme tolik sněhu neměli,ale myslím,že už není ani v okolí

    OdpovědětVymazat
  18. Super výlet s kamarádkou 👍

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení