3.1.22

Stráž pod Ralskem a Zahrádky

 Budu pokračovat v naší cestě od syna.Další zastávkou byla Stráž pod Ralskem.Vnučky nám doma připomínaly,abychom se podívali na stromeček z pivních lahví.Hlavně kvůli dědovi.Viděly ho v televizi jako raritu.Na internetu jsem se dočetla,že stromeček z lahví staví už od roku 2015 a v roce 2021  povyrostl o dva metry.Je na něj spotřebováno 3800 pivních lahví,které zapůjčuje Plzeňský prazdroj.






Naproti jsou hezké chatky



V dálce Ještěd


Když už jsme byli ve Stráži pod Ralskem zašli jsme se podívat k zámku Vartenberk.Na blogu už ho mám několikrát,stavujeme se tady,abychom se podívali,jak pokračují práce.V létě se podíváme dovnitř,jak pokročili práce na nádvoří.
Hodně lidí chodilo dál po cestě k Božímu hrobu,který je na kopci.Byli jsme tam asi před dvěma roky a podívat se tam v té zimě,která byla se mi nechtělo.



Zámek Vartenberk




Kopec je Ralsko


Ještěd nás provází po cestě



Tady na rybníku bylo osm volavek.Byli jsme potichoučku,přesto se asi vylekaly a vzlétly.Velký objektiv jsem měla v autě a s malým není nic pořádně vidět.A na takovou dálku nedokážu zaostřit.Co já propásla podobných příležitostí.



Na křižovatce se mě manžel vždy ptá,kam teď.Tady to známe a tak jedeme bez navigace.Vzali jsme to přes Zahrádky.Vždy stavíme u zámku,kde si už po sté vyslechnu od manžela.Tady jsme bydleli,když jsem byl malý.Ukazuje školku,kam chodil a školu,kam chodil brácha.Vždycky říkám,já už vím.
Tak asi po sté fotím.Tady bydlel manžel s rodiči.


Zámek v Zahrádkách





Ještě jsme se šli podívat k Novozámeckému rybníku.



Myslela jsem,kdyby tu zapadalo sluníčko,mohlo by to být zajímavé.Bohužel slunce bylo na druhé straně.Venku přituhovalo,bylo -7 a tak jsem už dala přednost vytopenému autu.




Ze západu slunce moc nebylo,schovalo se v mracích.





To byla naše předposlední cesta ve starém roce.Na silvestra jsme navštívili ještě pár míst,kam rádi chodíme v Českém ráji.To bude zase příště.
Mějte hezké dny nového roku


13 komentářů:

  1. Krásný výlet. Ve Stráži pod Ralskem jsem nebyla, ale u zámku v Zahrádkách ano. Šli jsme odtamtud přes Peklo do České Lípy. Ty chatky jsou prima, tam bych si dovedla opět představit dovolenou. Kdo ví, jak to bude v létě letos. Jako dítě jsem byla na Ještědu, když tam byla ještě stará chata. To už je let. :-D
    Jituško, měj se hezly Prý nám přituhne a napadne sníh, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, moc hezké fotografie. trochu závidím tu modrou oblohu. U nás se na Štěpána večer, co jsme se vrátili z výšlapu na Dymník, obloha zatáhla a od té doby je pořád tma a buď prší nebo mrholí.... Koukám, že zámek zůstal na "mrtvém bodě" a stále je stejný. Loni už se nesmělo ani do zahrady. K té rybářské baště jsme nikdy netrefili. Vždy nás to vyvede po žluté značce na druhou stranu rybníka. Budu si muset pořádně prostudovat mapu. Děkuji za hezkou podívanou. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný výlet, moc hezké fotky. 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Jíťo, to jsou krásné zimní fotky. Manžel chodí k Marušce na fotky, obdivuje, ale nekomentuje. Přilákala jsem ho k tobě a jako každý pivař obdivoval (mimi jiné) stromek z lahví.Já teď mám tochu složitější období, promiň, ukážu se občas. Přeji pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Jitko, tomu říkám stromek. Slyším o něm poprvé. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, ráda jsem se projela krajem, kam se zase tak často nepodívám. Ten stromek musí tedy pivaře nadchnout :o)
    Mě tedy spíš ty výhledy...
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezky zdokumentovaná vaše zpáteční cesta od syna. Tedy ten stromek, to je rarita !
    Klidný den, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Ráda se tímto způsobem podívám do míst, kde jsem nikdy nebyla, ale o Ralsku samozřejmě vím. Prazdroj si tímto způsobem dělá reklamu, znám to, u nás v kraji podobně postupuje Radegast Nošovice. To, že na těch "svých" místech říkáme stejný komentář, děláme téměř všichni a stejně se, čím jsme starší, do míst našeho dětství, rádi vracíme ☺.
    Fotky jsou z mého pohledu velmi dobré, myslím technicky, já fotím jen kompaktem a nikdy jsem neměla víc objektivů. Musím si hned "nastudovat" zámek Zahrádky. Děkuji a přeji další výlety, které přinášejí radost. ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní fotkY Jituško , ani jsem nevěděla, že někde staví stomek z pivních lahví ♥ do nového roku přeji jen to nejlepší a hlavně hodně zdraví ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Jitko, nádherné fotky se sněhem a sluníčkem, to byl parádní výlet 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Super fotky Jíťo, krásný zámek ⚛ ღ ♥ hned je to jinéí, když je alespoň trochu sněhu. Stromček Prazdroj je nádherný. Neznám to ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Jituš, hezký výlet a ještě k tomu se sněhem. Pivní strom by ocenil můj muž. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tak jsem se opět pokochala parádní záběry i ty mraky líbí se mi moc, pivní strom vidím prvně to je opravdu wáu, muž by ho bral ihned hihi.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení