28.3.19

Koblihy

Koblihy jsem nedělala hodně dlouho,ale protože nás čekala rodinná sešlost chtěla jsem překvapit něčím novým.Vůbec nové recepty zkouším velice ráda.Většinou mám recepty od mých sester a nebo kamarádek a nebo hledám na internetu,většinou na You Tube,kde je vše názorně vidět.Koblihy jsem tam také našla a objevila i jeden bezva blog,kam se budu často pro nějaký sladký recept vracet:
https://dvevtroube.blogspot.com.

Recept:

500 g hladké mouky,35 g droždí,50 g másla,3 žloutky,250ml vlaždného mléka,50 g cukru krupice,3 lžíce rumu,špetka soli.Hotové koblihy se potřou směsí z rumu,cukru moučky a trochu vody.Jsou krásně voňavé.


Těsto krásně vykynulo


Uplácat kobližky je trochu pracnější a já je vykrajovala skleničkou a proto si musím v nejbližší době  koupit formu na vykrajování koblih,se kterou to půjde určitě lépe,protože bude mít ostřejší kraj.Koblihy se nechají ještě půl hodiny kynout na utěrce.


Na smažení je potřeba dost oleje.Sice mám friťák,ale nechtělo se mi ho vyndat a tak jsem smažila ve vysoké pánvi.


Kobližky pózují s tulipány,které jsem dostala od vnuček.


Dobrou chuť.Byly vynikající,neodolala jsem.


8 komentářů:

  1. krásné koblížky, sbíhají se mi sliny, hned bych si je dala*******

    OdpovědětVymazat
  2. Týýýýýýýýýýýýý jó Jíťo děláš chutě ♥♥♥🌹🌻🌹 máš je parádní na ty stránky se také juknu ♥♥♥🌹🌻🌹

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Jitu,ty jsou.Doufám,že mi je upečeš až se vrátím.Tady se ty jejich sladkosti nedají jíst.Stehlík se ti povedl,jsi dobrá,fakt.K.

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů to je zase výborná mňamka*******************

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení