18.3.19

Za bledulkami do Podtroseckých údolí

Podtrosecká údolí je název přírodní rezervace v údolí Žehrovky a rašelinistě Vidlák.Území zahrnuje rybníky a vodní toky v kaňonovitých údolích,které jsou lemovány pískovcovými skalami.Jsou tu největší mokřady na území Českého ráje.Mezi rybníky jsou květnaté louky a proto jsme se sem v neděli vypravili za bledulkami.




Bylo tu pěkné bahníčko,no prostě mokřady a tak jsem byla ráda,že jsem si vzala vysoké boty,protože v nízkých bych se namočila.Bledulek,kam oko dohlédlo.Prostě krása.






















Včelky pracovaly o sto šest.Než jsem stihla zaostřit a zmáčknout spoušť byly schované v květu a koukaly jim jenom zadečky.













Pískovcové skály jsou tu všude










Jeden z pramenů na Žehrovce směrem na Libošovice














Neděle se vydařila,bylo teplo,které vylákalo do přírody hodně lidí.Směrem k Pleskotskému mlýnu šly úplné zástupy a tak jsme to vzdali a jeli se ještě podívat někde po okolí,kde bude více klid.


15 komentářů:

  1. Jituško to jsou překrásné fotografie. Také jsme byli za bledulemi, ale moc z blízka se nafotit nedaly. U vás je to lepší, že je to na lukách a nejsou tam napadané stromy jako v údolí Peklo.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jituško, to je taková krása, bílý koberec ♥*************

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, to je nádhery na jednom místě. Moc hezké fotky. :o)
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní20.03.19 8:10

    Jitko,nádherné fotky,bledule jsi vyfotila úžasně.Je tam u vás nádherná příroda,což dokazují tvé fotky.Díky za další parádní podívanou.Měj se Karel

    OdpovědětVymazat
  5. Super fotky Jíťo.Nádherná podívaná ♥♥♥🌹🌻🌹

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, zejména ty bledule jsou nafocené super.

    OdpovědětVymazat
  7. opět nádherné fotky*********** ty bledule jsou úžasné*******

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení