2.12.19

Labutě a nutrie

Po adventních přípravách jsme se rozhodli,že vyjedem někde za město,abychom se trochu prošli hezkou přírodou.Vždy se těším,že se podívám na zámek Hrubá Skála,který je v sezóně nedostupný pro velké množství lidí.Překvapilo mě,že parkoviště bylo stejně plné,možná se zde konala nějaká adventní akce,jako na více místech v Českém ráji.Tak jsme dojeli k rybníku Vidlák a hned jsme zjistili,že krom labutí,kačen tu jsou pořád nutrie.Procházkou jsme došli k dalšímu rybníku Krčák.To už jsme zjistili,že sice občas svítí sluníčko,ale je pořádná zima asi hlavně díky hodně studenému větru.
Na rybníku jsme nejdříve viděli bílé nadýchané polštáře.










Kačeny,jak zjistily,že se na břehu něco děje se vydaly k nám.Bohužel jsem u sebe žádné pečivo neměla.Odvezli jsme ho v týdnu na Olšinu pro zvířectvo.










Na Vidláku jsme viděli v dálce,jak rybník křižují nutrie.Ale zblízka se mi je podařilo vyfotit až na rybníku Krčák.



Tady té nutrii jsem se moc nelíbila.Vrčela na mě jako pes a docela jsem přemýšlela,zda nevyleze z vody a nepůjde si to se mnou vyřídit,že si ji dovolím fotit.






Rybník Krčák v odpoledním oparu.












V sobotu bych si myslela,že tu bude klid.Od Vidláku se dá dojít ke Krčáku jenom po silnici.A představte si,že jsme na docela krátkém úseku potkali pět traktorů.Pracuje se pořád.






Kaplička sv.Anny na Vyskři směrem od Vidláku


A další pohled z druhé strany směrem na Kacanovy.Mraky jsou pryč.Původně jsem si chtěla ke kapličce vylézt,ale vzhledem k chladnému větru jsem to odložila.Teď,když jsou stromy holé bude vidět lépe po okolí.Na to,že bylo chladno,tak viditelnost moc dobrá nebyla.Je odsud normálně vidět na Bezděz a na Ještěd,tentokrát vše zahalené v oparu.









Doma jsem ještě stihla z okna díky velkému objektivu vyfotit syna,jak pouští s holčičkama draka na poli v Nudvojovicích.Přišli taky pěkně vyfoukaní a tak jsme si dali všichni rádi horký čaj s vánočkou,kterou jsem upekla na zkoušku,než je začnu péct na vánoce. 






Užijte si hezky první prosincový týden



15 komentářů:

  1. Jituško, to jsou úžasné fotografie. Na vodu já doslova "ujíždím". Ty fotografie miluji a Tobě se moc povedly. Už jsi určitě fotila tím 300 mm objektivem, Protože fotky jsou opravdu překrásné. Labutě jsou parádní i nutrie. Katolická se mi taky moc líbí. Je tam u vás opravdu moc krásně.U nás zatím také sníh není a asi hned tak nebude. Měj krásný týden. Ve čtvrtek už odslavíš svátek a blíží se i Tvoje narozeniny, tak že máš měsíc plný těšení se na moc příjemné dny a tak si to moc hezky užívej. 🎄💝🎁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru,moc děkuji.Mám to v Podtroseckém údolí moc ráda.Je na rybníkách vždy co fotit.Máš pravdu prosinec je můj měsíc a mám ho vždy dost rušný.

      Vymazat
  2. Parádní fotečky Jíťo, hezky v duchu jsem si to s Tebou prošla. 💖🌲🎍🎋☃🌺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Teď to bude více na procházky než na velké výletování

      Vymazat
  3. Jituško, žiješ ve skutečně nádherném koutu naší země. A navíc jsi skvělá fotografka - nádherné záběry!
    Přeji příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,moc děkuji.Snažím se,ale s mýma třesoucíma rukama to moc nejde a teď jsem se ještě dozvěděla,že nemohu fotit hledáčkem s multifokály,které nosím.Jenom s brýlema na dálku.S těma,co nosím pořád nemohu zaostřit

      Vymazat
  4. Nádherné fotografie líbí se mi moc..🌹💖🌹👱

    OdpovědětVymazat
  5. Jitko, hezké fotky. Na procházky přírodou mi nějak nezbývá čas, ale o víkendu chodím s Mírou venčit Terri do lesa a jsem ráda, že si můžu alespoň na chvíli dobít baterky.
    Fotky labutí z blízka jsou úžasné.
    Přeji Ti prima dny. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Dášo,děkuji.Je fajn mít doma pejska,to musíš za každého počasí a každý den několikrát.Jsem docela ráda,že má syn psa,sama bych byla doma zalezlá,se psem vylezu.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za krásnou podívanou,Jituš...♥

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné fotky Jituš******** přeji hezký víkend♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuš,děkuji.Hezkou druhou adventní neděli

      Vymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení