27.10.20

Díky za každý strom

 To,že bydlím v sídlišti už asi většina z vás z mých příspěvků víte.Je to malé sídliště na úplném okraji města.Mám tu na nějakou dobu synova psa i na noc a tak si procházek užívám denně nejméně 4x.Trochu je problém,že není kam jít.Jsme tady uvězněný silnicema.A tak děkuji za každý strom,který tady v okolí sídliště máme.Když chceme opravdu do přírody,musíme vyjet za město.

Sobotní výhled z okna sliboval po předchozích propršených dnech,že bude hezky


Pomalu celý rok se tu budovala nová silnice,která je až do Příšovice.To si pochvaluji,když jedu na kole.Bleky chodit kolem silnice moc nebaví,protože musí na vodítku.Tak většinou dojdeme do Přepeř a nebo ke kamarádce do Modřišic a zase se vracíme zpátky.



Podél silnice jsou po jedné straně zahrádky.



V pátek u nás hodně pršelo.







Stromy v sídlišti.Máme jich tady dost a když na ně zasvítí sluníčko je to opravdu krása.


















Cestička ze sídliště podél další zahrádkářské kolonie.Je to tady všechno zarostlé.Občas to někdo proseká,protože tudy chodí pár lidí do práce.Je to taková zkratka,aby nemuseli chodit po silnici.Jinak by se tady projít už vůbec nedalo.









Třicet let jsem chodívala cestičkou na druhou stranu od sídliště podél Odolenovického potoka na zahradu do Nudvojovic.Cesta byla široká,dalo se po ni jezdit na kole.Je to opět zkratka,aby se nemuselo po silnici.Za čtyři roky,co zahradu nemám, se to tady hodně změnilo.Nikdo se tu o pozemky nestará a je to tak zarostlé,že tudy už na procházku nechodím.Bojím se.Ve stráni měli bezdomovci divný příbytek a jednou na mě vyletěl takový divný mužík.Na kole se tady projet nedá už vůbec.Lávka se houpe,udělali si ji  provizorně majitelé poslední zahrádky.Koryto Odolenovického potoka je už několik let bez vody.Pouze po velkých deštích tu protéká voda.Tady není už co fotografovat.Je to velká škoda,že to tady tak zpustlo a majitelé pozemků nemají zájem s tím cokoliv dělat.




Každou chvíli tu spadne strom,jak je všechno promáčené.




Hezky bylo i v neděli i když začalo hodně foukat.A v pondělí nás čekalo to samé počasí jako dny předchozí.

Zase smutný pohled z okna



Dnes už mám za sebou ranní procházku se psem.V dešti,leje jako z konve.A na nějakou dobu to byla poslední.
Manžel je pozitivní a mě čekají testy a mám nařízenou 14denní karanténu.Po dvou hodinách telefonování jsem se konečně dopátrala.Syn si dnes odveze psa.Mám knihy,háčkování,syn nám nahraje nějaké filmy,tak se zabavím.
Držte nám palce

Opatrujte se.

23 komentářů:

  1. Jitko, dnes mám dva komentáře,
    1. tvému manželovi to nezávidím!
    2. to je krásy, takhle zblízka, v přírodě.
    Opatruj se, milá Jitko.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, držím palce, ať je brzo všechno OK. Fotografie jsou luxusní, jako vždy. Opatruj se. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Jituš, v první řadě moc držím palce tvému manželovi, aby se z toho co nejdříve dostal a také tobě, aby se ti to vyhnulo.
    Fotky jsou krásné, zejména hned ta první. Přiznám se, že ti ten pohled z okna tak trochu závidím.
    Měj hezké dny a opatruj se 💕

    OdpovědětVymazat
  4. I já držím palce....Aby brzy přibyly fotky z vašich společných cest...Klidný den všem.....

    OdpovědětVymazat
  5. Jituško držįm palce ať se ti to vyhne a manžel ať se co nejdříve uzdraví.Fotečky jsou překrásné....

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky Jitka krásne-úžasné fotky si spravila jednoducho KRASA***************

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky Jituško moc držím prstíky a buď zdravá co nejdřív.Ty fotečky jsou prostě úžasné,nemám slov.

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní28.10.20 0:45

    Tédy Jitu, to je pech. Hlavně abys to od manžela nechytila taky. Náš Pepa byl dnes b
    l testech, výsledek čeká...sestry snacha také pracovala v nemocnici na Jipce s nakaženým lékařem, tak k Lídě nemůže dokud nebude mít jistotu,my tam také teď nemůžeme jet, tak je chudák zavřená doma sama.Držím palce ať se manžel
    z toho brzy vyléčí,hlavně bez následků zde v pořádku. Alespoň fotkami jsi zvedla náladu. Jsou moc ppěkné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, že je komentář anonymní. Ale komentovala jsem z mobilu, tak je to možné. Držím palce ať je manžel v pořádku a Ty také. Jara

      Vymazat
  9. Jituško, na začátku tvého příspěvku to vypadalo tak poeticky, zarostlou pěšinou se to zhoršovalo a závěr mě tedy dorazil... No, co naděláš. Hlavně, aby byl průběh co nejlehčí. myslím na vás, držte se!
    Měj pokud možno hezký den! Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojky Jíťo, suprobé fotečky. Zlato v koruně stromů. Bleky si procházku náramně užila. Manželovi držím, pěsti ať je rychle zdráv. Opatruj se. papa ☼ ⚛ ☼

    OdpovědětVymazat
  11. I na sídlišti najde člověk něco pěkného, kus přírody :) Hezké fotky

    OdpovědětVymazat
  12. Podzim je na procházky ideální :-) Je na co koukat a také co fotit. Člověk u toho i zrelaxuje :-) Ať vám karanténa brzy uteče :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Jitko, na tvé fotky jsou překrásné, ta informace na konci už tolik ne. Moc držím palce, ať má tvůj muž lehký průběh nemoci a ať to ty nechytneš.
    Držte se. Petra

    OdpovědětVymazat
  14. Držím palce, u nás to potkalo sestru, která žije ve stejném domě s mamkou. Fotky jsou kouzelné. J.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, Jituš, manžel tu mrchu zvládne!!! Naší rodinou taky proběhla (sestra, její manžel, jejich syn i s partnerkou) začal jeden a jelo to. Lidi tu mrchu stále podceňují...vím o čem píšu, synovec pracuje v Praze v nemocnici Na Homolce. Fotky máš mooc pěkné. Držím palce ať tu mrchu zvládnete!!! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Potěšila jsem se tvými krásnými fotkami podzimní přírody. Je škoda že se majitelé pozemků nestarají a tak se najde i takový zarostlý kout. Ale i tak jsi se pěkně s pejskem prošla. Držím pěsti manželovi i tobě.

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherné fotky! Líbí se mi všechny.

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné fotky. Jitko, tak se doma opatrujte a věřím, že máš z čeho čerpat. Krásných fotek z procházek a výletů máš nepočet a teď budeš mít čas si je připomenout. :o)
    Držte se a ať to doma zvládnete. D.

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné fotky Jitu, opatruj se. Já to měla doma. Syn a mladá byli pozitivní koncem září, my ostatní ne. Sn má stále zdravotní problémy. Před 14 dny to měli všichni v Péti rodině + prarodiče, kteří za nimi denně chodí. Chlapi jsou v pořádku , ale Petra a tchýně ne. Dcera má již drahá antibiotika.

    OdpovědětVymazat
  20. Stromy, stromy, zase stromy, kapičky, sluníčko, pes... no a ta silnice a ten podlý vir. Jako znám případy, kdy to chytil jen jeden člen rodiny a druhý to neměl, i když je s ním v kontaktu - tak hlavně brzké uzdravení. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  21. Fotky mě moc potěšily, podzimní barvy... Ať ta nemoc brzy zmizí a přeji pevné zdraví!
    Marie

    OdpovědětVymazat
  22. Nádherné fotografie hlavně se opatrujte👍❣️(◕‿◕)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení