16.9.19

Vrch Mužský

Kolem vrchu Mužský se pohybujeme docela často,hlavně proto,že nedaleko bydlí naše dcera.Chtěla jsem na něj vystoupat až bude pěkná viditelnost.Byli jsme tu naposledy asi před třemi roky s vnučkama a to byly výhledy hodně špatné.V sobotu bylo hezky a protože nám zůstal  zase na starosti pes,syn odejel s vnučkama od svého podniku na zájezd do Prahy do Technického muzea,tak bylo rozhodnuto,protože sem může pes s námi.
Vrch Mužský je nejvyšší bod okresu Mladá Boleslav ve Středočeském kraji má výšku 463 m.n.m. a je součástí přírodní rezervace Příhrazské skály a CHKO Český ráj.Na vrcholu je pomník bitvy z roku 1866 mezi Rakouskem a Pruskem.





Cesta se pomalu zvedá do kopce





Na louce kvetly tyhle kytičky.Nezávisle mi dcera večer poslala fotku celé fialové louky z Olšiny.Mohl by to být ocún,ale nevím,nejsem znalec.



Schody se zdají být opravené


Mohyla na vrchu Mužský.Bohužel fotím do slunce


Před námi šel pán,odložil si batoh na památník a pozoroval okolí dalekohledem.Myslela jsem,že místo opustí,abych si nejen já mohla udělat fotku bez něho.Bohužel nehnul se.
Pane,asi jste chtěl být na mých fotkách a tím jste i na mém blogu.Zabral si to tam pro sebe.Nerada fotím cizí lidi,ale někdy mně nic jiného nezbývá.






Výhledy jsou na všechny strany.Vidět je na Krkonoše,Lužické hory. na Drábské světničky.



Tady se pro změnu usídlil manžel,ale jenom na chvíli






Bezděz je vidět odevšad.Ten spolehlivě poznám.






Rybník dole je Branžež









Ještěd je také nepřehlédnutelný





Protože se mi nechtělo být ještě doma,manžel pospíchal na fotbal,tak jsem šla ještě s Bleky do Nudvojovic.Jednak chodím zalévat hrobeček rodičů a tady je místo,kde nikdo moc nechodí a Bleky se tu může pořádně proběhnout.


Je odsud vidět na sídliště Na Výšince.



Balíky slámy posloužily jako dekorace




Opravený bývalý vepřín,kde pracovala teta.Dnes tu sídlí nějaké podniky.








Sobota se vydařila.Bylo hezky a tak jsme si to užili.A teď se už s Bleky vrátíme domů.
Mějte hezké dny

22 komentářů:

  1. Jitulko no krásnou sobotu ste měly nádherné fotečky a pejsek je krásný to měl také hezkou procházku já moc děkuji za Tvé milé komentáře**************************

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško,děkuji.Synův pes se má se mnou jako v ráji.Pořád někde couráme

      Vymazat
  2. Ahoj, Jituš, to je parádních fotek. Já jsem poslední dobou líná (na výlety) makám venku a když je čas a nejsou tady děti, tak ráda čtu. Moc ti děkuji za milá písmenka a přeji dobrou noc...♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali,děkuji.Kdybych bydlela v domku se zahrádkou,tak bych asi tolik necourala.Taky hodně čtu,po večerech,ale teď pořád háčkuji.Já musím pořád něco dělat,to je snad nemoc

      Vymazat
  3. Jituš,nádherné fotky.Český ráj mám ráda pořád i když jsem už daleko,ale ty mně známá místa zase přiblížíš.Moc se těším na fotky z Polska.My včera celý den vybírali brambory,dnes mi rodina řekla ať odpočívám.Měj se hezky F.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotografie a super výhledy. Měli jste super výlet. Škoda, že ten pán neuhnul, ale stává se to. Ty světle fialkové květy jsou opravdu ocúny. Mám je na zahradě. Už mi také kvetou a jsou jedovaté a při tom je slimáci žerou ostošest. Mám je celé okousané, tak je ani nefotím. Krásné dny i když prší...třeba pořídíš zase fotografie s kapičkami. Budu se těšit. Hezké dny Jituško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru,děkuji.U nás bohužel neprší,kapičky si dělám uměle

      Vymazat
  5. Jitulko to jsou opět moc krásné fotečky a děkuji za úžasnou podívanou.Nebála ses o muže??Aby nespadl hihi...jinak děkuji za všechny komentíky i pochválení🌻💐💐🌻💐💐Pochopitelně i ten obrázek byl aj pro Tebe ,chápu máš jinou aktivitu, já zase pouze PC ohledně mé nemoci nic nezvládám jen když je venku krásně trávím na zahrádce:-)Přeji krásné dny a hezký barevný podzim🌻💐💐

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko,děkuji.Manžel měl jednu dobu motanice a zdaleka ne,když přijde z hospody,ale bere prášky a je to lepší.To jsem se o něj docela bála.

      Vymazat
  6. Jío, to jsou opět parádní fotečky, Bleky si to užila, měla tam hodně prostoru 🌺🍁🍂🌻🌹💞💗

    OdpovědětVymazat
  7. Jituško,krásná procházka...🤗🤗🤗

    OdpovědětVymazat
  8. ahojky Jitka fotky sú nádherné a ta obloha tak krásne modra jak malovaná perfektne si to s foťakom zachytila***********************

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško krásnou procházku jsem díky Tvým parádním fotečkám jsem spolu s Vámi absolvovala i pána jsem si nevrle prohlížela, cháá, díky za doprovodní slovíčka, jsi supér ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško,děkuji.To jsou někdy lidi i kopec si přivlastňují,hi,hi

      Vymazat
  10. Jituško, děkuji za poučení a krásné fotky! Lidi se občas prostě nepohnou :o), dobře to znám :o)
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
  11. krásné fotky a pěkná vyhlídka do krajiny*********tak jsem to doma trochu dala do původního stavu, čeká mě výměna podlah ve 3 místnostech a vyměnit sokly u nábytku v kuchyni a ložnici, ostatní je snad v pořádku. Noha trochu hnisá, ale i to se snad zahojí. Jsem ráda, že se mohu konečně podívat na obrázky svých přátel. Po úrazu jsem stále spala a nešlo mi to se tomu ubránit.

    OdpovědětVymazat
  12. Květuš,děkuji.To ti vůbec nezávidím,takovou starost.Hlavně také nohu ať máš v pořádku.Nemáš to lehké

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení