18.11.19

Háčkované ozdoby

O víkendu měl syn doma dcerky a ty mě nakazily těšením na vánoce.A tak jsem se pustila do háčkování vánočních ozdob.Vnučky mně náměty hledaly na internetu.Zkouší také háčkovat,nakonec babičky jsou od toho,aby je to naučily.Mně se sestrama to naučila také babička a spousty jiných věcí.
Háčkovat ozdoby mě hodně bavilo,nejvíce věnečky,kdy se obháčkovává kruh.Nejdříve jsem obháčkovala kroužek na záclony,ale z toho mě hrozně bolely ruce a tak jsem podruhé použila vnuček ozdobnou gumičku do vlasů.A to šlo parádně,myslím,že jich pár udělám a budu obdarovávat kamarádky až se budeme setkávat před vánocemi.Tak,co po večerech.Pokud se chytnu u nějakého filmu,nevydržím jen tak sedět.Valinka našla někde v šuplíku filtry a tak jsem ještě zdobila.


Hvězdička čeká na vypnutí,ale pořád nemám polystyrén.


U takovýhle drobností mám trochu problém s rukama.Jak mi uteče očko,ne a ne se strefit do něho háčkem.Ale já se nedám.Nemohu sedět s třesoucíma se rukama v klíně.Háčkované ozdoby na stromečku neskončí,ozdobím si s něma okna.Strojení stromečku má v režii manžel.On vánoce miluje  i strojení stromečku,má svoje skleněné ozdoby,které mu kdysi darovala naše známá a jede si pořád stejnou.Já si s vnučkama dozdobím celý byt.Za 14 dní až zase přijdou už bude první adventní neděle.


Dokončila jsem síťovku pro dceru a už s něma končím.


V knihovně jsem si vypůjčila také knížky,jsem velká čtenářka a těším se,že si vždy během dne a nebo večer udělám pohodičku s knížkou.Než začne prosinec a budu péct cukroví.Manžel se už nemůže dočkat a už mně nakupuje vše,co je potřeba.Mám pocit,že budu péct pro celý panelák.


Máme hodně větrné dny a díky tomu,jsou už stromy téměř holé a začíná to být venku takové smutné.
Mějte je přesto krásné

20 komentářů:

  1. Jituško tak to jsi šikovna máš to moc hezké mne to nebavilo hačkovat mamka hačkovala i záclony já jsem raději vyšívala moc hezké to máš a vnučky šikovne jak se učí maji zábavu že přeji hezký den..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško,děkuji.Já zase moc nevyšívala,to moc nebavilo zase mě.

      Vymazat
  2. Jituško jsi opravdu moc šikovná a děláš dobře že to nevzdáváš...mě háčkovat a plést naučila babička ale na pravou ruku já jsem levák, tak možná by mě to šlo hihi..jen nevím postup i když asi na internetu se dá najít viď.Děkuji za komentáře a přeji krásný den u nás je pěkně uplakaný :-)🌹💖🌹👱

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko,děkuji.Člověk se nesmí svým zdravotním problémům poddávat,to by za chvíli jenom ležel.

      Vymazat
  3. Jituško, s ozdobama jsi šikulka veliká. :)
    S knížkama jsi mě potěšila. :) Také ráda čtu, pořídila jsem si čtečku, kde si můžu nastavit velikost písma a čtení je pohodlnější. A také e-knížky se dobře shánějí. Teď, kdybych měla volit mezi knihou a e-knihou, vyberu si e-knihu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko,děkuji.Sestra má také čtečku a pochvaluje si.Mně by asi také vyhovovala.Čtu většinou večer v posteli při malé lampičce a někdy nevidím už ani s brýlema.E knihy mám asi tři.

      Vymazat
  4. Moc hezké ozdůbky. Také tu mám pár knížek na čtení. Na rozdíl od Alenky já upřednostňuji knihy papírové. Poslední dobou když jdeme na nádraží, tak si tam v knihovničce vždycky něco vyberu a pak zase vrátím. Také tam občas odnesu něco z domova, abychom tu těch knih neměli tolik a většinou si je také někdo půjčí...Nosím tam hlavně ty brožované detektivky, ke kterým se už těžko někdo vrátí, ale do vlaku jsou super.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jitka pekne háčkuješ *******************

    OdpovědětVymazat
  7. Tedy Jíťo super ozdůbky šikulko 💞🥀💞🥀💞🥀 máš i dobrý výběr knih 💞🥀💞🥀💞🥀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Teď už musím vyměnit háčkování zase za čtení.

      Vymazat
  8. Jitko, hezké ozdobičky i síťovka. Jo, jo, Vánoce už klepou na dveře ... :o)
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, takové chvíle s vnučkami, to je pro ně něco, z čeho budou čerpat celý život. Nádhera! Moc se vám tvoření povedlo, smekám před tvou šikovností a paličatostí - jsi skvělá, že se nezdáváš!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,děkuji.Věřím,že na to vnučky,ale všechna vnoučata vzpomínat budou.I já vzpomínám na babičku,co nás naučila i na její vyprávění.

      Vymazat
  10. nádherné háčované ozdoby Jituško********🍀⛅🍁🍂☀️🌿já už mohu říci bejvávalo.... Ráda ale čtu, za totality všehochuť, co se sehnalo a po revoluci jsme nakoupili spoustu knih, pak už se nám to nikam nevešlo a tak jse zase začali chodit do knihovny, každý měsíc si vyberu 6-8 knih ,které mají 250 - 450 stran a ty přečtu. Už v knihovně špatně vybírám, vše mi pípá, že už jsem to četla. Manžel četl rád detektivky a přírodopisné a já historické , můžou být i s romantikou, vše co je v dřívějším století z Anglie, Australie,Egypta, Francie.... Denně přeču nejméně 50 stran

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuš,děkuji.Já vím,že chodíš do knihovny a je dobře,že hodně čteš.Člověk se dostane trochu jinam,aspoň já všechny ty příběhy prožívám a žiju s něma.A celý den se těším na chvilku,kdy usednu s knížkou.To mám už od dětství.

      Vymazat
  11. No jo, Jituška šikulka zase pracovala a nádherně ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení