16.3.20

Krokusy a šití roušek

Nejdříve začnu rouškama.Začala jsem je šít a baví mě to hlavně proto,že mohu být někomu v této náročné době užitečná.Ráno mi volala dcera,zda bych neušila aspoň jednu roušku.Pracuje s přítelem ve stravovacích službách a ode dneška se jídlo vydává přes okénko a rouška je tedy na místě.Tak jsem ráno ještě v pyžamu zasedla za šicí stroj.Bylo sedm hodin a v osm nám na sídlišti vypínali elektrický proud.Naštěstí jsem s tím trochu počítala,vyprala jsem o víkendu bílá bavlněná prostěradla a dokonce podle návodu na internetu nastříhala čtyři roušky.Roušky,které se momentálně nedají nikde sehnat se líbily a mám další objednávky.A tak šiju.

Moje první rouška.



O víkendu bylo pěkné počasí i když velké chladno.A protože se dalo předpokládat,že budou další omezení ve volném pohybu,tak jsem vytáhla manžela za krokusy.A to do Přírodní rezervace Lukášov,mezi Jabloncem n,Nisou a Libercem.Když rozkvetou je jich plná louka.Zatím byly sem, tam,ale stejně to byla krása.Vyskytuje se tu šafrán Heuffelova.Je to zde velká vzácnost,přirozeně se totiž vyskytuje pouze v karpatských pohořích.

Nejdříve jsme trochu bloudili po lese o cestu dál.Nevadilo,bylo tu krásně.




Snad už jdeme správně.Je to tady moc hezké.






Na louce nic nevidím,jsem zklamaná.





Jsme tu dobře.Přírodní rezervace Lukášov.


Je to krása.Sice nekvete celá louka,ale mně to stačí.Opatrně našlapuji.





















Snad Vás rozkvetlé krokusy pohladily po srdíčku.
Prožijte následující dny v klidu a hlavně se opatrujte.
Jdu ještě chvíli šít.


40 komentářů:

  1. Nádherné fotky Jituško SUPER 🌹💖🌺🌷🌼

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná vycházka do krásné přírody. Skoro závidím. J.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, krokusy mě opravdu pohladily a moc díky Jituško.😍💐🍀💮Roušky u nás nejsou i málo potraviny prostě nedoplňují :-( škoda že šití nezvládám hned bych také ušila.Jsi šikulka a jen chválím!!!Opatrujte se všichni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko,děkuji.Ušila jsem jich 120 a dcera je rozdávala ve městě potřebným.Ještě šiju pro nás,hlavně pro syna,chodí do práce a tak každý den novou.Až mně z toho bolí krční páteř.

      Vymazat
  4. To je krása Jituško....

    OdpovědětVymazat
  5. Jituško, rouška se ti moc povedla a procházka, to teď musí být, je to součást terapie! Ale to je vlastně vždycky!
    Měj se moc hezky a opatruj se, pa H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,děkuji.Hlavně,aby nám nezakázali i ty procházky.Lidí jsou nezodpovědní.

      Vymazat
  6. Krásný výlet. Květinová jarní nádhera. Sice jsem včera prohlásila, že roušku šít nebudu a nebudu, ale budu. Alespoň pro nás s manželem, abychom učinili věci za dost, když nás okolnosti donutí jít z domu.Naladila jsi mne !
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,děkuji.Také jsem nejdříve chtěla šít jenom pro celou rodinu,ale dcera vždy,ještě prosím tě pár pro staré babičky,které pláčou,že nemají roušku.Tak jsem dva dny seděla u šicího stroje

      Vymazat
  7. Krásný výlet do přírody jste si udělali. Krokusy jsou parádní. Mám je na zahradě, ale takto volné v přírodě jsem je ještě neviděla. Letos ani nemůžeme jet do Zahrádek na bledule...Já ven chodím, ale manžel tvrdé odmítá vystrčit nos i když mu říkám, že v loukách nikoho nepotkáme.Rouška se ti povedla. Já zatím při kontaktu používám šátek. Tady snad nákaza není i když člověk
    k nikdy neví kdo a kde byl. Hodně lidí tu pracuje v Německu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru,děkuji.Ve vašem kraji je nakažených dost a šít roušku není zase tak složité,obzvlášť,když máš šicí stroj

      Vymazat
  8. Jituš, krásná vycházka, to mně bude teď chybět.
    Moc děkuji aspoň za fotky.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš,děkuji.Jsem z toho taky nesvá,že asi někam dál nemůžeme.Krásné dny a jsme doma.Já chodím aspoň ven se psem.

      Vymazat
  9. nádherné fotky*********************************

    OdpovědětVymazat
  10. Krásně Tě to všechno kvete Jituško*******, udělala jsi pěkné fotky******. Rouška jse Ti povedla , já jich také ušila několik🌹🥀🌷🌼❤🌼🌷🥀🌹

    OdpovědětVymazat
  11. Jitko, krásný výlet jste si udělali a tolik krokusů pohromadě jsem ještě neviděla. No a rouška se ti povedla, u nás je šije sestra a ušila i jednu pro mne. Jen nevím, kdy si pro ni přijedu, snad dneska odpoledne.
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo,děkuji.Většinou,kdo má stroj,tak šije pro celou rodinu

      Vymazat
  12. Roušky jsem šila včera až do večera, mužovi, sobě a kolegyním. Dneska ještě musím pro syna, ještě jednu pro sebe a dceři s vnučkou. Akorát je to děs se v ní pohybovat v okolí teplých jídel nebo horké vody... ještě že není venku vedro, to by vážně bylo na udušení....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy,děkuji.Máš pravdu,mně to líčila dcera,která má s přítelem hospodu.Mně to stačí,když ji mám dlouho někde v krámě,tak je mi na padnutí

      Vymazat
  13. A krokusovou rezervaci si dělám doma na zahradě, sázím si krokusy do trávy....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem na tvém blogu.Máš krásné krokusy

      Vymazat
  14. Krásné fotky, tolik krokusů jsem v přírodě ještě neviděla. Jezdíváme se podívat na bledule ke Staré Říši, ale letos jsme to nestihli, tak snad příští rok.
    Máme s mužem dvě roušky ještě po jeho mamince, která kdysi pracovala na hygienické stanici. Teď se hodí, že jsem je schovala. Šít moc neumím, ale dnes jsem našla doma kus plátna a vyprala ho. Zítra zkusím ušít další roušky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko,děkuji.Na internetu jsou i návody na nešité roušky.Lidé jsou vynalézaví

      Vymazat
  15. Jituško nádherné krokusya roužka také já jsem také šila pro vnuka a pravnuka fotečky super *********************

    OdpovědětVymazat
  16. Jíťo, šikulko, rouška super ☀️🥰💞🌷💕🌺💚 krokusy to je záplava úplné koberce- úžasné. I ty chaloupky parádní, krásný výlet jsi měla ☀️🥰💞🌷💕🌺💚 opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji moc za povzbuzení na mém blogu :-) já vím jak to máš Jituško, ale já nemám v levačce sval a už ani mít ho nebudu, nestěžuji se mohla jsem dopadnout hůře to vím...však proto tvořím obrázky i když myšku jsem se musela naučit do pravé ruky.Možná zkusím to šití kdoví :-)Tak ještě jednou děkuji, opakuji jsi fakt skvělá a také moc šikovná co vše zvládáš,však se nevzdáme viď?♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko,děkuji.Ty jsi už ukázala,jak moc jsi šikovná a hlavně nejsi líná a že ti šití nejde to nevadí,tím,že tvoříš obrázky,tak ruce cvičíš a to je důležité.

      Vymazat
  18. Dobré ráno. Krásné fotky...Ale jako vždycky, když to vidím, vzpomenu si na jednoho známého, který by určitě reagoval výletem s motyčkou, bohužel. Už před lety mě vyděsil, když se vydal někam na podobnou louku za bledulemi....Hlavně, že je má na minizahradě u domku ve městě. Doufám, že se jim v jeho hlíně nedaří tak jako tam, kde byly....Hezký den vám a fůru dalších krásných fotek pro mě /nás/.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milky,děkuji.Loni,když jsem byla za bledulkama v Podtroseckém údolí,tak jsem si všimla,že jedna žena držela v ruce kytičku bledulí.Děs.

      Vymazat
  19. Udělali jste si krásnou procházku a byli odměněni pohledem na nádheru kvetoucích krokusů. :-D
    I já, jako mnoho dalších, jsem se pustila do šití roušek. Něco pro nás, pro osamělého kamaráda a pro sousedy. Snad jsem jim udělala radost, kamarád byl dojatý. Vidět dvoumetrového chlapa, který je naměkko... Snad se tu hrůzu podaří zlikvidovat a to nejen u nás, ale na celém světě.
    Držme si všichni palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko,děkuji.Jsi hodná,že si rouškama obdarovávala.Také jsem ráda,když mohu někomu pomoci a když roušky nejsou a můžeme v tom být nápomocné,tak to je to nejhezčí gesto.

      Vymazat
  20. Vycházky v této době závidím, u nás je kolem města dost lidí.
    Příroda je v rozpuku, krásné záběry.
    přeju hezký den a opatrujte se.

    OdpovědětVymazat
  21. Ilonko,děkuji.U nás to moc na vycházky není a proto vyjíždíme dál za město.Ale teď jako senioři se musíme držet doma.Dcera nám to pořád klade na srdce.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení