11.7.20

Krmení kačen

  • Sobota hezky nezačala.Déšť jsem měla v aplikaci v mobilu už včera odpoledne a ráno opět.Spadlo teď pár kapek,ale je hodně zataženo.Mladí odejeli s vnučkami do IQlandia Liberec.S obědem nemusím pospíchat,tam je to na celý den a tak si mohu dát trochu do pořádku fotografie.Nefotím někdy více jak týden a proto jsou tyto fotografie z posledních výletů,které zase nějak zbyly.
  • Když jedeme ze Sobotky směrem na Dolní Bousov,vždy zastavíme u malého rybníku Šlejferna.Bývají tu volavky,labutě a kačeny.Volavku jsem zahlédla v dálce jednu a kačeny,jak viděly na břehu pohyb,už k nám plavaly.Měla jsem jediný tvrdý rohlík v batohu.


Volavka za chvíli vzlétla.









A začala mela o kousky rohlíku





Nejvíce křiku nadělalo mládě lysky černé.Vřítilo se mezi kachny a pralo se o každý ždibec.Hrozně se mi líbilo.


Mládě lysky černé







U lesa zase hlídala svoje mláďata koroptev.Jenže mláďata byla drobná a hlavně rychlá,že jsem jenom viděla,jak se hýbe tráva.




Teď jsem četla,že se žádné tropy nečekají ani v srpnu.Že nebudou tropy mně nevadí,hlavně,aby bylo trochu teplo a sluníčko.Ráda plavu a vyhřívám se u bazénu a nerada bych o to přišla.
Mějte hezký víkend

20 komentářů:

  1. Jitko, to je krása, takových živáčků. Dnes jsme jeli okolo tohoto rybníka od Jičína k M.B. a ty nikde! Lilo jako z konve.Ani jsme se nezastavili v Sobotce. Nebyla nálada. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko,děkuji.Rybníky mám v oblibě a už vím,kde nějaký je a tak stavíme.V Sobotce jsem byla v pondělí s kamarádkama na zmrzlině a zákusku.Jely jsme tam autobusem.Manžel hlídal vnučka.

      Vymazat
  2. Taková zastávka u rybníka je vždy moc příjemná. Volavku jsem viděla naposledy v Lanškrouně u rybníka. Když se kačenky perou o sousto, je to vždy s křikem. Parádní fotky jsi pořídila. Měj se hezky Jituško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško,tedy u nás volavky u rybníků jsou dost.Fotím a třeba z 20 fotek se dá jedna použít.Ty moje ruce mě štvou.Hlavně,když fotím objektivem 300mm

      Vymazat
  3. Jitko, pěkně jsi nafotila život u rybníku. A letošní léto opravdu koupání moc nepřeje. Snad bude líp. Klidné dny přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško,děkuji.Na koupání je chladno.Mladí měli bazén vyhřátý na 24,ale jak je chladno,ochladila se i voda v bazénu.Snad bude lépe.

      Vymazat
  4. Jituško, tvé fotky jsou vždycky jako pohlazení - nádhera!
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,děkuji.To je asi účel takového focení.Pohladit na duši

      Vymazat
  5. Hezké fotky. Taky se u nás na řece houfují kačeny - jsou zvyklé, že jim občas z mostu kus rohlíku spadne.
    Klidnou neděli! Oproti včerejšku svítí dnes zatím slunce a obloha je modrá. Snad to vydrží tak po celý den.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Povedené fotky. Vodu mám moc ráda a dodává fotkám kouzlo.
    Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko,děkuji.U rybníků je vždy krásně

      Vymazat
  7. Vážně jsem si říkala, že jsme ten bazén letos ani nemuseli zprovozňovat. Na těch pár horkých dní které předpovídají jsme si vždycky mohli napustit vanu.... i já to poflakování na sluníčku u bazénu miluju, ale zatím mi byl dán jen jeden den opravdové bazénové flákačky a asi čtyři nebo opět vykoupání jen tak... volavka nám tu pár let trvale žila na přehradě teď je tu jen občas, a lyska se mi jednou usalašila hned vedle vchodových dveří do domu. Bylo to překvapení, ale stihla jsem jí tenkrát nafotit, byla chudák nějaká dezorientovaná. A kachny na přehradě jsou většinou tak oražený, že jak vidí že někdo stojí nebo sedí na hrázi hned valej a somrujou....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy,také nevím,jak to s tím koupáním dopadne.Já se koupu převážně u dcera v bazénu,je velký a zapuštěný do země.Měli vodu vyhřátou už na 24,ale jak je chladno,ochladila se i voda.Já klidně můžu i 28,do méně jak 24 nevlezu.Takže je s koupáním pauza.Mladí se koupou každý den,ale na mě studená voda není.

      Vymazat
  8. Parádní fotečky, i u nás na řece jsou kačky a labutě. Prima neděličku. No léto nic moc. U nás včera celý den lilo, dnes občas sluníčko, ale je chladněji ❤️🐞🌺🌻🌷🌹❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.U nás bylo poslední dny hezky,já velké teplo nemusím,ale hrozím se,že dnes by mělo pršet a znovu se ochladit.

      Vymazat
  9. Moc krásné fotografie Jituško. Kačen je tu plno, volavku vidím jen občas jednu někde u rybníků, ale lysky jsem viděla jen na rybnících v Zahrádkách a u Holan. Tady nejsou. Koroptve tu kdysi bývaly na louce kousek od nás ale co se tam začalo stavět, tak. zmizely. Už jsem je tu neviděla dlouhé roky.Moc hezké fotografie jsi pořídila. Přeji ti krásný nový týden
    👌🌞

    OdpovědětVymazat
  10. Jaru,děkuji.Tady je všeho dost,ale koroptev jsem viděla po dlouhé době

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky, u nás je Jituš několik rybníků , ale nic na nich neplave.ai je tu všude pro ně moc hluk ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení