16.11.21

Lázně Sedmihorky

 Do Sedmihorek jezdíme rádi,ale trochu se smutkem.Konečně se počasí trochu umoudřilo a já se už potřebovala projít a vyzkoušet,jak jsem na tom s kotníkem.Nejspokojenější je z našich procházek Bleky.Lidí v tuhle dobu tu moc není a tak může z vodítka a proběhnout se dle libosti.My jsme i takoví hlídači,jezdíme po turistické sezóně na známá místa,zda jim nápor turistů neuškodil.O sezóně bych do Sedmihorek nejela,to je tu hlava na hlavě,stačí jet kolem odbočky nebo zrovna v době,když z vlaku vystupují zástupy lidí.Jsem ráda,že lázně Sedmihorky více nechátrají,že je stav téměř stejný.Zdá se,že se o okolí někdo stará.O lázních jsem psala  už vícekrát,jenom vždy dodávám,že je to velká škoda,že už neslouží,tak jako kdysi.














Zdá se,že hospoda je pořád zavřená.Je to velká škoda,bývalo tu příjemné posezení,jezdívali jsme sem často s přáteli posedět. 



Teď jsou tady dva stánky,který jsou v létě obležené turisty.Syn se často se psem vydává do Českého ráje a projde si trasu přes Hrubou Skálu,Valdštejn do Turnova.














Bleky všude honí myši


Zajímavé stromy




Na záhonech kvetou poslední růžičky







Slunce je pořád schované v oparu,ale obloha se na východě vyjasňuje.Jsou čtyři stupně a je to znát.Zima.Přesto se jedeme ještě někam podívat.
Mějte hezké dny

 

17 komentářů:

  1. Jituš, to je opravdu škoda, že lázně už nefungují. Je to moc hezké místo. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško, dlouho jsem tam nebyla, moc děkuji za parádní fotky.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, je to krásné místo. Škoda, že už lázně nefungují. Ale vy jste si udělali hezký výlet a Bleky je určitě spokojená, že může prohánět myšky.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  4. Jituš, je mi líto, když vidím opuštěné budovy, kde to dříve žilo. Výlet to byl pěkný a Bleky si užila. Měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Byla jsem tam několik roků zpátky.To jsme ještě jezdívaly s kamarádkami na tzv. dámskou jízdu. Babičky, mamky a děti. Takže toto byl jeden z výletů.
    Ráda jsem se na fotky podívala.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Tak takhle divně rostlý modřín jsem tedy ještě neviděla... byly by to lázně jak cumel kdyby ovšem sloužily jak mají.... trochu mi to připomíná lázně v Mšeném. Ty ovšem jedou na sto a více procent

    OdpovědětVymazat
  7. Jitu, moc hezké fotografie. Je škoda, že budovy nejsou využity třeba k rekreačním účelům. Jinak je tam opravdu krásně. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  8. Jituško také moc hezké místo tak to neznám a škoda že to nefunguje jak píše Lenka a Bleky si to užívá a ty růže to je krása hezký den přeji ..

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, krásné fotky, je to krásné místo, nedivím se, že ho navštěvujete ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Jituš, to bohužel, nejsou jediné lázně (kéž by tomu tak bylo), které nefungují. Po republice je jich spousta a jak člověk vidí, jak to chátrá, je to smutný pohled. Kdoví, kdo je majitelem... Já Sedmihorky znám z vyprávění kolegyně, která tam kdysi byla na dovolené a moc si to pochvalovala, ale to je už let... Asi je dobré mít psa - parťáka, to já nezažila a už nezažiju. Tak jsem se ráda podívala a vypsala, popřeju Ti aspoň slunečný den, protože u nás dnes opravdu je. ☺

    OdpovědětVymazat
  11. Je to škoda, že pěkná místa zanikají, mně by se tam lázeňský pobyt určitě líbil. Přeji hezké dny, ale u nás počasí nic moc. Sluníčko se schovává 😒

    OdpovědětVymazat
  12. Jitu nádherné fotečky
    měj prima týden

    OdpovědětVymazat
  13. Jitko, jako už mnohé nade mnou, musím napsat, že mi je vždy smutno, když přijedu někam, kde to nefunguje. A nejsou to jen Sedmihorky, je to mnoho dalších míst, kde by se vyplatilo místním podnikat, prodat turistům polévku, čaj, kávu. A budovy chátrají a nikoho to netrápí. Je to dlouhodobý a smutný problém.
    Do Semihorek jsme dělali výlety mockrát a nikdy tam nebylo co si koupit, to až na Hrubé Skále.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  14. Jíťo, tak to byl balzám na duši, nikde ani živáčka ⚛ ღ ♥ Bleky si výlet jako vždy užila. Je velká škoda, že už lásně nefungují. Vypadá to tam moc pěkně ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  15. velice pěkná reportáž, krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  16. Jituško moc krásné, opravdu škoda že už to nefunguje

    OdpovědětVymazat
  17. Jituš, krásný výlet, jen škoda, že lázně už nefungují. Možná díky turistům to někdo udržuje, ale bez hospody je to horší.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení