5.6.20

Květinky a první motýlek

Čeká nás asi deštivý víkend.I když u nás to není zase tak jisté.Sice začalo včera pršet odpoledne a protože přes den bylo velké vedro,byla to úleva,vzduch se pročistil.Pršelo i dnes chvíli dopoledne,ale teď zrovna svítí sluníčko.Proč jsem tak začala,pokud bude pršet,tak jsem chtěla dát na blog něco pro potěšení oka i duše.A to jsou květinky.Mám je ráda hlavně pro jejich krásné barvy,ale přiznám jejich názvy moc neznám.Barvy ve svém životě potřebuji.Fotografie květin jsem nasbírala hlavně při svých procházkách se psem a vyjížďkách na kole.

Vlčí máky mám hodně ráda a letos jich je opravdu hodně.Hlavně kolem silnic,což se vždy vyfotit nedá.












Květinky od sestry ze zahrádky.







Šla jsem se k ní hlavně podívat na tento keř,který si kousek uštípla v parku v Londýně,kam jezdí za dcerou a vnoučaty a letos ji krásně vykvetl.Název zní ceanothus.




Konečně jsem ulovila svého prvního motýlka.Fotografie jsou úplně čerstvé,ze včerejška.Čekali jsme na syna a vnučky,jeli na raftu z Lišnýho po Jizeře a my máme v Rakousích stanoviště,odkud fotím jak dceru s rodinou,tak i syna.když se plaví.Břeh Jizery je tady krásně rozkvetlý.A o květinky se tu staral jediný motýlek a že jsem si ho užila.Létal z květinky na květinku.
Fotografie jsou všechno výřezy,protože jsem měla sebou jenom malý objektiv a s tím se moc kouzlit na blízko nedá.



















U Jizery je krásně,ale o tom bude zase další příspěvek. 
Mějte hezký víkend



22 komentářů:

  1. Jituško, to jsou opravdu překrásné makro fotografie. líbí se mi všechny a moc. máky mám také moc ráda, ale tady v lukách nejsou. Přeji Ti krásný den, dobré světlo a těším se na další nádherné fotografie.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, naozaj pekné!
    Motýl modelka.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Motýl není jeden,ale dva! Ten vrchní je Bělásek řepkový – Pieris napi (je krásně vidět jeho žilkování), ten druhý je Bělásek řepový – Pieris rapae. Krásné fotky i kytičky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patriku,po pravdě,když jsem si prohlížela nahrané fotografie,zdálo se mi,že jeden motýl je trochu jiný,ale nechala jsem to s tím,jestli si toho někdo všimne.A všimnul,odborník největší.Moc děkuji,budu příště pozornější.

      Vymazat
  4. Jituško, překrásné! U tebe se člověk vždycky pokochá!
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Jíťo to jsou opět skvělé fotečky. Já ty kytičky miluji 💕🌸💖🌷🌼💕🌸

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji.Já také,však jak nějaký kvítek vidím,fotím

      Vymazat
  6. Nádherné fotky. Miluji máky, ty jsou TOP! A ten motýl.... :)
    Pěkný víkend, Sabi

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné kytičky jsi nafotila Jituško********u nás prší každý den

    OdpovědětVymazat
  8. Jitko, nádherné květinové fotky. A ta paleta barev,...úžasné.
    Měj pohodový víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám za letošek zatím uloveného jednoho motýla také. A jen jednu fotku, hned na to zdrhnul. Londýnský nájemník je úžasný tou krásnou barvou, to měla sestra štěstí že jí takhle krásně zakořenil a roste. Mě se s úlovky odjinud moc nedaří. To fialkové s tím ohromným množstvím květů je azalka? já mám na chatě azalku která má taky takovou spoustu květů, je to úžasné když kvete....tady pršelo včera celou noc a to tak, že mi málem přetekl bazén.

    OdpovědětVymazat
  10. Vendy,děkuji.Ta malá fialová kvítka je azalka a těch hodně je flox

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď tě zas opravím já, tam flox není, ale pod tou azalkou je bergenie, to jsou ty růžové kvítky. Koukala jsem na tem modrý keř a česky je to latnatec nebo také zpododěr....

      Vymazat
    2. Děkuji,jsi znalkyně.Já ještě si pamatovala kytky,když jsem měla zahradu,ale teď,když není už všechno zapomněla.Nevím ani,co mám na balkoně

      Vymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře,které vždy potěší a kterých si velmi vážím.
Vzhledem k mému problému nebudu děkovat každému jednotlivě,odpovím pouze,pokud budete mít nějaký dotaz k uveřejněnému příspěvku.Děkuji za pochopení